Простий американський гарбузовий пиріг
Поки у мене в пам'яті ще свіжий смак справжнього американського гарбузового пирога, з'їденого під час недавньої поїздки в Штати, поспішаю поділитися з вами дуже простим рецептом приготування цих ласощів.
Осінньо-зиязикай сезон у нас практично ніколи не обходиться без солодких гарбузових страв, у тому числі і пирога з гарбузом. Але ось цей рецепт зі згущеним молоком я сьогодні спробувала вперше.
І мушу зізнатися: це найпростіший рецепт гарбузового пирога з усіх, бачених мною. Ну а смак виходить цілком як у американського оригіналу. Головне - не нехтувати такими прянощами. І не боятися їх додавати саме у зазначеній кількості.
Для приготування гарбузового пирога знадобляться наступні інгредієнти :
Тісто
борошно - 250 г
вершкове масло або маргарин - 125 г
яйце - 1 шт.
щіпка солі
Начинка
гарбузове пюре - 400 г
згущене молоко - 1 банка (380 г)
яйце - 2 шт.
сіль - 05 ч. л.
кориця - 1 ч. л.
мелений імбир - 05 ч. л.
мускатний горіх - 05 ч. л.
Складність: середня
Час приготування: 2 години.
Масло або маргарин попередньо кладемо в морозилку мінімум на 30 хвилин. Охолоджене масло натираємо на крупній тертці.
Додаємо до масла борошно, сіль і перетираємо виделкою.
Вводимо яйце,
гарненько перемішуємо виделкою, і в кінці руками скачуємо тісто в кулю. Накриваємо його харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 1 годину.
Необхідне для пирога гарбузове пюре готується дуже просто. Гарбуз нарізаємо великими кубиками і варимо або запікаємо. Непотрібну рідину зливаємо, а потім пюрируем в блендері. Повинно вийти ось така досить густе пюре.
Яєчні жовтки відділяємо від білків. Додаємо до гарбузовому пюре жовтки і згущене молоко, перемішуємо.
Додаємо спеції і сіль і знову перемішуємо.
Білки збиваємо з дрібкою солі в м'яку піну і акуратно вводимо в гарбузову начинку.
Тісто руками розрівнюємо у формі для запікання ( у мене зі знімними бортами, діаметром 26 см ). Обов'язково формуємо бортики висотою близько 2-3 див.
Виливаємо начинку на пиріг
і відправляємо в попередньо розігріту духовку випікатися в 2 етапи:
- 15 хвилин при температурі 220 градусів
- 45 хвилин при температурі 170 градусів.
Увага! Якщо в процесі випікання ви помітили, що верх пирога став підгоряти, то форму необхідно накрити фольгою і продовжувати випікання.
У готового пирога начинка може ще злегка тремтіти, але в міру остигання вона застигне повністю.
Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з абрикосами
Сезон абрикосів почався, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цих солодких і ніжних плодів. У цій статті ми поділимося з вами
Пиріг з гарбузом - рецепт
Всі ми знаємо, що з гарбузом можна приготувати багато смачних і корисних страв. І сьогодні ми поговоримо про випічці з цим овочем. Давайте розберемо
Пиріг з какао
Не знаєте такого цікавого приготувати до вечірнього чаю? Пропонуємо просте і цікаве рішення - пиріг з какао. Таке ласощі доведеться за смаком, як
Пісочний пиріг з повидлом
Пісочний пиріг з повидлом - чудова випічка до чаю в колі сім'ї. Приготувати її не складе особливих труднощів, і в цьому вам допоможуть наші цікаві