Пиріг з гарбузом - рецепт
Гарбуз можна не тільки варити, тушкувати і запікати. Кілька цікавих рецептів смачного пирога з гарбуза чекають вас нижче.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 200 г;
масло вершкове - 120 г;
цукор - 2 ст. ложки;
жовтки - 2 шт.;
холодна вода - 2 ст. ложки.
Для начинки:
гарбуз - 900 г;
яйця - 3 шт.;
сметана - 300 г;
цукор - 6 ст. ложок;
кардамон, аніс, мускатний горіх - по щіпці.
Приготування
Розм'якшене вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо жовтки, борошно і перемішуємо. Тісто виходить м'яким і еластичним. Рівномірно розподіляємо його по формі для випічки. Ставимо форму на півгодини в холодильник.
Тепер готуємо начинку: гарбуз чистимо від шкірки і насіння, укладаємо на деко, прикриваємо фольгою і при температурі 200 градусів випікаємо близько 15 хвилин. Після цього перевіряємо готовність: проколюємо гострим ножем - гарбуз повинна бути м'якою. Коли вона трохи охолоне, за допомогою блендера перетворюємо її в пюре. Додаємо яйця, цукор, сметану, спеції і все добре перемішуємо. Повинна вийти однорідна гладка маса. Тепер виймаємо тісто їх холодильника і проколюємо виделкою його в декількох місцях.
Відправляємо в духовку, нагріту до 200 градусів хвилин на 20. Готову основу для пирога остуджуємо. У духовці встановлюємо температуру 180 градусів. В пісочну форму викладаємо гарбузову начинку і запікаємо 30 хвилин. Готовий пиріг залишаємо у формі години на 2 а тільки потім виймаємо. Подаємо зі збитими вершками або кулькою морозива.
Інгредієнти:
вершкове масло - 100 г;
борошно - 25 склянки;
гарбуз - 450 г;
осетинський (адигейський) сир - 200 г;
вода - 1 склянка;
цукор - 1 ч. ложка;
сухі дріжджі - 3 ч. ложки;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
вершкове і рослинне масло - для змазування;
борошно для посипання.
Приготування
Борошно просіваємо, додаємо дріжджі, сіль, цукор і 1 склянку теплої води. Вимішуємо тісто, прикриваємо вологою серветкою і залишаємо підходити години на півтори. Гарбуз, сир та заморожене вершкове масло тремо на крупній тертці. Добре все перемішуємо, солимо і перчимо за смаком.
Коли тісто підійде і збільшиться в об'ємі в 2 рази, обминаємо його, знову накриваємо і чекаємо, поки підійде ще раз. Потім ділимо його на 4 частини. І кожну з них розгортаємо в коржі товщиною близько 1 см. На центр кожної кладемо начинку, кінці з'єднуємо і перевертаємо швами вниз, надаємо їм круглу форму. Форми для випічки вистилаємо пергаментним папером, змащуємо рослинним маслом і присипаємо борошном. Укладаємо пироги швами вниз. Накриваємо рушником, залишаємо хвилин на 30 підходити. Відправляємо осетинські пироги у духовку, нагріту до 180 градусів хвилин на 30. Коли вони будуть готові, змащуємо їх розтопленим вершковим маслом.
Інгредієнти:
борошно - 400 г;
молоко - 250 мл;
масло вершкове - 100 г;
цукор - 100 г;
яйця - 1 шт.;
дріжджі - 50 г;
сіль - щіпка.
Для начинки:
гарбуз - 500 г;
сир - 200 г;
цукор - 100 г;
яйця - 2 шт.;
тертий мускатний горіх - за смаком.
Приготування
Розчиняємо в теплому молоці дріжджі, додаємо сіль, цукор, яйце і розм'якшене вершкове масло, перемішуємо, всипаємо борошно і замішуємо тісто. Ставимо в тепле місце, щоб воно підходило. Тісто розгортаємо в коржик і викладаємо в роз'ємну форму таким чином, щоб вийшов бортик висотою близько 3 див. Проколюємо тісто в декількох місцях виделкою. Гарбуз чистимо, нарізаємо невеликими кубиками і відварюємо до м'якості, потім охолоджуємо. Додаємо до гарбузі цукор, яйця, сир і мускатний горіх, перемішуємо. Викладаємо начинку у форму з тестом. При температурі близько 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.
Інгредієнти:
листкове бездріжджове тісто - 05 кг;
гарбуз - 350 г;
яблучний джем - 100 г;
цукрова пудра - 50 г;
яйця - 1 шт.
Приготування
Гарбуз тремо на крупній тертці. Кладемо один пласт тіста, злегка розкачуємо, зверху - гарбуз і джем. Другий пласт тіста розкачуємо, щоб він відповідав розміру першого, а потім нарізаємо спеціальним валиком, щоб вийшла сіточка. Верх пирога змащуємо збитим яйцем. Відправляємо в духовку при температурі 180 градусів і випікаємо близько 30 хвилин. Коли пиріг буде готовий, посипаємо його цукровою пудрою і прикрашаємо ягодами журавлини.
Рецепт американського пирога з гарбузом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Розм'якшене вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо жовтки, борошно і перемішуємо. Тісто виходить м'яким і еластичним. Рівномірно розподіляємо його по формі для випічки. Ставимо форму на півгодини в холодильник.
Тепер готуємо начинку: гарбуз чистимо від шкірки і насіння, укладаємо на деко, прикриваємо фольгою і при температурі 200 градусів випікаємо близько 15 хвилин. Після цього перевіряємо готовність: проколюємо гострим ножем - гарбуз повинна бути м'якою. Коли вона трохи охолоне, за допомогою блендера перетворюємо її в пюре. Додаємо яйця, цукор, сметану, спеції і все добре перемішуємо. Повинна вийти однорідна гладка маса. Тепер виймаємо тісто їх холодильника і проколюємо виделкою його в декількох місцях.
Відправляємо в духовку, нагріту до 200 градусів хвилин на 20. Готову основу для пирога остуджуємо. У духовці встановлюємо температуру 180 градусів. В пісочну форму викладаємо гарбузову начинку і запікаємо 30 хвилин. Готовий пиріг залишаємо у формі години на 2 а тільки потім виймаємо. Подаємо зі збитими вершками або кулькою морозива.
Рецепт осетинського пирога з гарбузом
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо, додаємо дріжджі, сіль, цукор і 1 склянку теплої води. Вимішуємо тісто, прикриваємо вологою серветкою і залишаємо підходити години на півтори. Гарбуз, сир та заморожене вершкове масло тремо на крупній тертці. Добре все перемішуємо, солимо і перчимо за смаком.
Коли тісто підійде і збільшиться в об'ємі в 2 рази, обминаємо його, знову накриваємо і чекаємо, поки підійде ще раз. Потім ділимо його на 4 частини. І кожну з них розгортаємо в коржі товщиною близько 1 см. На центр кожної кладемо начинку, кінці з'єднуємо і перевертаємо швами вниз, надаємо їм круглу форму. Форми для випічки вистилаємо пергаментним папером, змащуємо рослинним маслом і присипаємо борошном. Укладаємо пироги швами вниз. Накриваємо рушником, залишаємо хвилин на 30 підходити. Відправляємо осетинські пироги у духовку, нагріту до 180 градусів хвилин на 30. Коли вони будуть готові, змащуємо їх розтопленим вершковим маслом.
Рецепт відкритого пирога з гарбузом
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Розчиняємо в теплому молоці дріжджі, додаємо сіль, цукор, яйце і розм'якшене вершкове масло, перемішуємо, всипаємо борошно і замішуємо тісто. Ставимо в тепле місце, щоб воно підходило. Тісто розгортаємо в коржик і викладаємо в роз'ємну форму таким чином, щоб вийшов бортик висотою близько 3 див. Проколюємо тісто в декількох місцях виделкою. Гарбуз чистимо, нарізаємо невеликими кубиками і відварюємо до м'якості, потім охолоджуємо. Додаємо до гарбузі цукор, яйця, сир і мускатний горіх, перемішуємо. Викладаємо начинку у форму з тестом. При температурі близько 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.
Рецепт листкового пирога з гарбузом
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз тремо на крупній тертці. Кладемо один пласт тіста, злегка розкачуємо, зверху - гарбуз і джем. Другий пласт тіста розкачуємо, щоб він відповідав розміру першого, а потім нарізаємо спеціальним валиком, щоб вийшла сіточка. Верх пирога змащуємо збитим яйцем. Відправляємо в духовку при температурі 180 градусів і випікаємо близько 30 хвилин. Коли пиріг буде готовий, посипаємо його цукровою пудрою і прикрашаємо ягодами журавлини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепти з адигейський сиром
Адигейський сир - корисний і смачний молочний продукт, який чудово поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні ми детально розглянемо кілька
Пиріг з абрикосами
Сезон абрикосів почався, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цих солодких і ніжних плодів. У цій статті ми поділимося з вами
Пиріжки з гарбузом
Не за горами осінь - гарбузова пора, в яку цей овоч використовують для приготування хлібобулочних виробів і каш. У цій статті ми підібрали перевірені
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Хачапурі з гарбузом
Хачапурі - це традиційне кавказьке блюдо, яке готується з сиром. Але сьогодні ми пропонуємо вам інший варіант цієї смакоти - давайте зробимо його з