Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з гарбузом - рецепт

Пиріг з гарбузом - рецепт

17-01-2015, 21:51
2 166
Пиріг з гарбузом - рецепт
Гарбуз можна не тільки варити, тушкувати і запікати. Кілька цікавих рецептів смачного пирога з гарбуза чекають вас нижче.

Рецепт американського пирога з гарбузом


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 200 г;

  • масло вершкове - 120 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • жовтки - 2 шт.;

  • холодна вода - 2 ст. ложки.


  • Для начинки:

  • гарбуз - 900 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • сметана - 300 г;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • кардамон, аніс, мускатний горіх - по щіпці.


  • Приготування
    Розм'якшене вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо жовтки, борошно і перемішуємо. Тісто виходить м'яким і еластичним. Рівномірно розподіляємо його по формі для випічки. Ставимо форму на півгодини в холодильник.
    Тепер готуємо начинку: гарбуз чистимо від шкірки і насіння, укладаємо на деко, прикриваємо фольгою і при температурі 200 градусів випікаємо близько 15 хвилин. Після цього перевіряємо готовність: проколюємо гострим ножем - гарбуз повинна бути м'якою. Коли вона трохи охолоне, за допомогою блендера перетворюємо її в пюре. Додаємо яйця, цукор, сметану, спеції і все добре перемішуємо. Повинна вийти однорідна гладка маса. Тепер виймаємо тісто їх холодильника і проколюємо виделкою його в декількох місцях.
    Відправляємо в духовку, нагріту до 200 градусів хвилин на 20. Готову основу для пирога остуджуємо. У духовці встановлюємо температуру 180 градусів. В пісочну форму викладаємо гарбузову начинку і запікаємо 30 хвилин. Готовий пиріг залишаємо у формі години на 2 а тільки потім виймаємо. Подаємо зі збитими вершками або кулькою морозива.

    Рецепт осетинського пирога з гарбузом


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 100 г;

  • борошно - 25 склянки;

  • гарбуз - 450 г;

  • осетинський (адигейський) сир - 200 г;

  • вода - 1 склянка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сухі дріжджі - 3 ч. ложки;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком;

  • вершкове і рослинне масло - для змазування;

  • борошно для посипання.


  • Приготування
    Борошно просіваємо, додаємо дріжджі, сіль, цукор і 1 склянку теплої води. Вимішуємо тісто, прикриваємо вологою серветкою і залишаємо підходити години на півтори. Гарбуз, сир та заморожене вершкове масло тремо на крупній тертці. Добре все перемішуємо, солимо і перчимо за смаком.
    Коли тісто підійде і збільшиться в об'ємі в 2 рази, обминаємо його, знову накриваємо і чекаємо, поки підійде ще раз. Потім ділимо його на 4 частини. І кожну з них розгортаємо в коржі товщиною близько 1 см. На центр кожної кладемо начинку, кінці з'єднуємо і перевертаємо швами вниз, надаємо їм круглу форму. Форми для випічки вистилаємо пергаментним папером, змащуємо рослинним маслом і присипаємо борошном. Укладаємо пироги швами вниз. Накриваємо рушником, залишаємо хвилин на 30 підходити. Відправляємо осетинські пироги у духовку, нагріту до 180 градусів хвилин на 30. Коли вони будуть готові, змащуємо їх розтопленим вершковим маслом.

    Рецепт відкритого пирога з гарбузом


    Інгредієнти:

  • борошно - 400 г;

  • молоко - 250 мл;

  • масло вершкове - 100 г;

  • цукор - 100 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • дріжджі - 50 г;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • гарбуз - 500 г;

  • сир - 200 г;

  • цукор - 100 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • тертий мускатний горіх - за смаком.


  • Приготування
    Розчиняємо в теплому молоці дріжджі, додаємо сіль, цукор, яйце і розм'якшене вершкове масло, перемішуємо, всипаємо борошно і замішуємо тісто. Ставимо в тепле місце, щоб воно підходило. Тісто розгортаємо в коржик і викладаємо в роз'ємну форму таким чином, щоб вийшов бортик висотою близько 3 див. Проколюємо тісто в декількох місцях виделкою. Гарбуз чистимо, нарізаємо невеликими кубиками і відварюємо до м'якості, потім охолоджуємо. Додаємо до гарбузі цукор, яйця, сир і мускатний горіх, перемішуємо. Викладаємо начинку у форму з тестом. При температурі близько 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.

    Рецепт листкового пирога з гарбузом


    Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто - 05 кг;

  • гарбуз - 350 г;

  • яблучний джем - 100 г;

  • Пиріг з гарбузом - рецепт

  • цукрова пудра - 50 г;

  • яйця - 1 шт.


  • Приготування
    Гарбуз тремо на крупній тертці. Кладемо один пласт тіста, злегка розкачуємо, зверху - гарбуз і джем. Другий пласт тіста розкачуємо, щоб він відповідав розміру першого, а потім нарізаємо спеціальним валиком, щоб вийшла сіточка. Верх пирога змащуємо збитим яйцем. Відправляємо в духовку при температурі 180 градусів і випікаємо близько 30 хвилин. Коли пиріг буде готовий, посипаємо його цукровою пудрою і прикрашаємо ягодами журавлини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепти з адигейський сиром
    Рецепти з адигейський сиром
    Адигейський сир - корисний і смачний молочний продукт, який чудово поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні ми детально розглянемо кілька
    Пиріг з абрикосами
    Пиріг з абрикосами
    Сезон абрикосів почався, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цих солодких і ніжних плодів. У цій статті ми поділимося з вами
    Пиріжки з гарбузом
    Пиріжки з гарбузом
    Не за горами осінь - гарбузова пора, в яку цей овоч використовують для приготування хлібобулочних виробів і каш. У цій статті ми підібрали перевірені
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Хачапурі з гарбузом
    Хачапурі з гарбузом
    Хачапурі - це традиційне кавказьке блюдо, яке готується з сиром. Але сьогодні ми пропонуємо вам інший варіант цієї смакоти - давайте зробимо його з