Хачапурі з гарбузом
Як виглядають хачапурі ні для кого не секрет, які вони на смак теж багато хто знає, однак про різновиди хачапурі, крім страви з сиром, знають далеко не багато, а такі є. Сьогодні, ми поговоримо про менш популярною, але від того не менш смачною інтерпретації кавказького страви - хачапурі з гарбузом.
Традиційні хачапурі мають тісто на кисломолочної основі, і зазвичай в якості такої основи виступає мацоні. За відсутність національного молочного продукту, замінити його можна звичайної кисляком , або кефіром.
Інгредієнти:
Для тіста:
мацоні - 1/3 ст.;
яйце - 1 шт.;
борошно - 1 ст.;
сіль - щіпка.
Для начинки:
гарбуз - 400 г;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Почнемо приготування з тіста. У цьому рецепті ми будемо використовувати бездріжджове тісто, яке в підсумку вийде більш ламким і хрустким. Якщо ви віддаєте перевагу м'яке тісто, то беріть рецепт з використанням дріжджів, який ми подамо нижче.
Отже, для тесту ми змішуємо мацоні з одним курячим яйцем, додаємо дрібку солі. Поступово підсипаючи просіяне борошно, замішуємо м'яке тісто, яке не буде липнути до рук. Кладемо тісто в миску і залишаємо відпочити на той час, поки ми займаємося начинкою.
Для начинки гарбуз запікаємо в духовці полив скибочки плода рослинним маслом і присипавши сіллю і перцем. Готову гарбуз пюрируем з допомогою блендера і даємо повністю охолонути.
Тісто ділимо на кульки приблизно однакового розміру (розмір кульки прямо пропорційний розміру самого хачапурі). Кожен кульку розгортаємо в тонкий коржик, на кожен хачапурі знадобиться 2 таких коржі. По нижній коржику розподіляємо гарбузову масу, не доходячи до краю 1 см, накриваємо начинку другим коржем, а краї защепляем.
На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо хачапурі з обох боків до золотистого кольору.
Інгредієнти:
борошно - 500 г;
яйця - 2 шт.;
дріжджі (сухі) - 5 г;
кефір - 15 ст.;
гарбуз - 700 г;
волоський горіх - 100 г;
цукор - 3 ст. ложки;
вершкове масло;
сіль - за смаком.
Приготування
Борошно просіваємо гіркою на стіл, в центрі гірки робимо «колодязь», в який наливають теплий кефір засипаємо сухі дріжджі. Чекаємо, поки дріжджі не почнуть пінитися, і вбиваємо два яйця. Додаємо в тісто добру пучку солі і акуратно замішуємо, підгрібаючи борошно з країв до центру. Накриваємо тісто вологим рушником і залишаємо в теплому місці на 2 години. Під час вистоювання тіста, не забувайте місіть його хоча б 2-3 рази за весь час.
Поки тісто підходить, переходимо до начинки: гарбуз тремо на дрібній тертці і отживаем зайву рідину. Викладаємо гарбуз в сотейник, засипаємо цукром і меленим волоським горіхом, перемішуємо і тушкуємо до м'якості.
Тісто розгортаємо в тонкий пласт, в центр викладаємо начинку і защепляем краї тіста до центру. Отриманий грудочку розкачуємо до товщини 1 див
Випікаємо готові хачапурі при 200 градусах до зарум'янювання, а потім змащуємо вершковим маслом.
Інгредієнти:
листкове тісто - 1 упаковка;
гарбуз - 500 г;
осетинський сир - 300 г;
яєчний жовток - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком;
кінза (подрібнена) - 2 ст. ложки;
рослинне масло.
Приготування
Гарбуз миємо та очищаємо від насіння, натираємо на крупній тертці разом з осетинським сиром. Додаємо в начинку рубану кинзу, сіль, перець і 2 яєчних жовтка.
Листкове тісто розкачуємо товстим пластом і викладаємо в центр грудочку гарбузово-сирної начинки. Краї тіста підбираємо мішечком і розкачуємо отриманий кулю в корж товщиною близько сантиметра. Обсмажуємо хачапурі до рум'яного кольору на рослинній олії.
Хачапурі з гарбузом на мацоні
Традиційні хачапурі мають тісто на кисломолочної основі, і зазвичай в якості такої основи виступає мацоні. За відсутність національного молочного продукту, замінити його можна звичайної кисляком , або кефіром.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Почнемо приготування з тіста. У цьому рецепті ми будемо використовувати бездріжджове тісто, яке в підсумку вийде більш ламким і хрустким. Якщо ви віддаєте перевагу м'яке тісто, то беріть рецепт з використанням дріжджів, який ми подамо нижче.
Отже, для тесту ми змішуємо мацоні з одним курячим яйцем, додаємо дрібку солі. Поступово підсипаючи просіяне борошно, замішуємо м'яке тісто, яке не буде липнути до рук. Кладемо тісто в миску і залишаємо відпочити на той час, поки ми займаємося начинкою.
Для начинки гарбуз запікаємо в духовці полив скибочки плода рослинним маслом і присипавши сіллю і перцем. Готову гарбуз пюрируем з допомогою блендера і даємо повністю охолонути.
Тісто ділимо на кульки приблизно однакового розміру (розмір кульки прямо пропорційний розміру самого хачапурі). Кожен кульку розгортаємо в тонкий коржик, на кожен хачапурі знадобиться 2 таких коржі. По нижній коржику розподіляємо гарбузову масу, не доходячи до краю 1 см, накриваємо начинку другим коржем, а краї защепляем.
На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо хачапурі з обох боків до золотистого кольору.
Хачапурі з гарбузом з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо гіркою на стіл, в центрі гірки робимо «колодязь», в який наливають теплий кефір засипаємо сухі дріжджі. Чекаємо, поки дріжджі не почнуть пінитися, і вбиваємо два яйця. Додаємо в тісто добру пучку солі і акуратно замішуємо, підгрібаючи борошно з країв до центру. Накриваємо тісто вологим рушником і залишаємо в теплому місці на 2 години. Під час вистоювання тіста, не забувайте місіть його хоча б 2-3 рази за весь час.
Поки тісто підходить, переходимо до начинки: гарбуз тремо на дрібній тертці і отживаем зайву рідину. Викладаємо гарбуз в сотейник, засипаємо цукром і меленим волоським горіхом, перемішуємо і тушкуємо до м'якості.
Тісто розгортаємо в тонкий пласт, в центр викладаємо начинку і защепляем краї тіста до центру. Отриманий грудочку розкачуємо до товщини 1 див
Випікаємо готові хачапурі при 200 градусах до зарум'янювання, а потім змащуємо вершковим маслом.
Швидкі хачапурі з гарбузом і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз миємо та очищаємо від насіння, натираємо на крупній тертці разом з осетинським сиром. Додаємо в начинку рубану кинзу, сіль, перець і 2 яєчних жовтка.
Листкове тісто розкачуємо товстим пластом і викладаємо в центр грудочку гарбузово-сирної начинки. Краї тіста підбираємо мішечком і розкачуємо отриманий кулю в корж товщиною близько сантиметра. Обсмажуємо хачапурі до рум'яного кольору на рослинній олії.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепти з адигейський сиром
Адигейський сир - корисний і смачний молочний продукт, який чудово поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні ми детально розглянемо кілька
Хачапурі з листкового тіста
У наш час дуже поширеним стало використання листкового тіста. Його можна приготувати самостійно і можна купити в будь-якому магазині. І дуже смачними
Рецепт хачапурі з сиром
Всім відомо грузинське блюдо хачапурі. Робити його можна з сиром, сиром, а іноді навіть і з м'ясом. Багато хто з нас звикли ласувати хачапурі в
Хачапурі по-аджарськи - рецепт
Хачапурі по-аджарськи - приголомшливо смачне грузинське блюдо. Воно являє собою човник з тіста, наповнену сиром сулугуні та яйцем, запечену в
Хачапурі з бринзою - рецепт
Хачапурі - це смачні грузинські коржі, які готують з сиром. Єдиного рецепту цієї страви не існує, тому варіації можуть бути самими різними, все
Хачапурі на кефірі
Хачапурі - це популярний грузинське блюдо, яке представляє собою розпашіле сирне частування. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів, як його