Хачапурі з листкового тіста

Одним з найбільш популярних варіантів є хачапурі з листкового тіста, не тільки тому, що вони виходять хрусткими, легкими, розсипчастими, але і так як тісто (в тому числі і листкове) можна придбати в магазині і значно спростити процес приготування хачапурі з листкового тіста.
Листкове тісто для хачапурі
Якщо є бажання і час, можна приготувати тісто самостійно. Це не важко і не дуже довго.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати листкове тісто для хачапурі, підготуйте робочу поверхню і просійте на неї борошно гіркою. 300 р масла помістіть в пергамент і сформуйте квадрат або прямокутник. Охолодіть воду і розтоплене масло. У гірці борошна сформуйте поглиблення, влийте воду і масло, додайте сіль. Швидко перемішуючи, замісіть м'яке еластичне тісто. Накрийте його плівкою і залиште на 40 хвилин. Розкачайте тісто, покладіть в середину охолоджене масло, скрутіть конвертом. Розкачайте в одну сторону і знову згорніть. Охолодіть листкове тісто для хачапурі півгодини. Повторіть процедуру 3-6 разів. Якщо часу немає, можна приготувати хачапурі з готового листкового тіста.
Хачапурі з сулугуні
Хачапурі з листкового тіста з сулугуні - це швидке, поживне і смачне блюдо, яке можна приготувати і з нагоди і без приводу.
Інгредієнти:
Приготування
Хачапурі з листкового дріжджового тіста готуються досить швидко, але знадобиться час для розстоювання тіста, враховуйте це, запрошуючи гостей. Розморозьте тісто згідно інструкції на упаковці. Дріжджове листкове тісто зазвичай продається не пластами, а брикетом. Він повинен повністю відтанути, але залишатися твердим, щоб шари не змішувалися. Акуратно розкачайте тісто, розрізати його на квадрати зі стороною приблизно 15 див. Приготуйте начинку: натріть сир на крупній тертці. Якщо є бажання, можна додати в начинку дрібно нарізану зелень, наприклад, кріп. Туди ж додайте яєчний білок. Перемішайте і розкладіть начинку на тісто. Підніміть краї квадратів вгору і защепніть їх. Викладіть хачапурі з листкового дріжджового тіста на деко,змащене маслом,і залиште на півгодини. Змастіть їх жовтком і випікайте 20 хвилин при температурі 200°С.
Хачапурі з бринзою та сиром
Хачапурі з листкового бездріжджового тіста краще готувати з бринзою та сиром. Сир вибирайте пожирніше, а бринзу - сухіший, тоді начинка буде особливо ніжною і пікантною.
Інгредієнти:
Приготування
Підготуйте начинку.

Рекомендуємо добрі рецепти

Начинка з сиру - рецепт
Начинки є основою для найрізноманітніших страв: пирогів, пиріжків, рулетів, хачапурі, тортів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька універсальних і

Рецепт хачапурі з сиром
Всім відомо грузинське блюдо хачапурі. Робити його можна з сиром, сиром, а іноді навіть і з м'ясом. Багато хто з нас звикли ласувати хачапурі в

Хачапурі по-аджарськи - рецепт
Хачапурі по-аджарськи - приголомшливо смачне грузинське блюдо. Воно являє собою човник з тіста, наповнену сиром сулугуні та яйцем, запечену в

Хачапурі з бринзою - рецепт
Хачапурі - це смачні грузинські коржі, які готують з сиром. Єдиного рецепту цієї страви не існує, тому варіації можуть бути самими різними, все

Хачапурі на кефірі
Хачапурі - це популярний грузинське блюдо, яке представляє собою розпашіле сирне частування. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів, як його

Хачапурі з гарбузом
Хачапурі - це традиційне кавказьке блюдо, яке готується з сиром. Але сьогодні ми пропонуємо вам інший варіант цієї смакоти - давайте зробимо його з