Хачапурі з бринзою - рецепт
Грузинські коржі хачапурі є одним з найбільш популярних національних страв, завдяки чому вони навіть були запатентовані владою країни.
Єдиного рецепту хачапурі не існує, вони різняться в залежності від регіону, проте одними з найулюбленіших як у самих грузинів, так і у туристів є хачапурі по-аджарськи . Виконані у формі човника коржі, заповнюють сиром і заливають курячим яйцем. Рецепт цього традиційного блюда ми детальніше розглянемо в цій статті.
Інгредієнти:
Для тіста:
мацоні - 1 ст.;
яйце - 1 шт.;
борошно - 2 ст.;
сіль - щіпка;
сода - 1/2 ч. ложки.
Для начинки:
сир сулугуні/бринза - 300 г;
яйця - 2 шт.;
вершкове масло.
Приготування
У мацоні додаємо соду і яйце, гарненько перемішуємо і солимо суміш. Борошно просіваємо і потихеньку додаємо до рідких інгредієнтів, безперервно перемішуючи їх. Готове тісто повинне бути ніжним і гладким, злегка буде липнути до рук. Тепер основу для хачапурі слід перекласти в чисту миску, змащену маслом, і залишити в теплі на 1-15 години.
Сулугуні натираємо і змішуємо з м'яким вершковим маслом і жовтком одного яйця.
Традиційні хачапурі не готуються з бринзою та сиром, однак якщо вам не принципово дотримання автентичної кухні, то можете зробити суміш з нежирного сиру і тертої бринзи 1:1.
Коли тісто відпочине і підійде, його необхідно розділити на 3 рівні частини, кожну з яких слід розтягнути руками в овал. Руки і робочу поверхню під час роботи з тестом слід змастити рослинним маслом. У центр овалу викладаємо нашу сирно-масляну начинку, краї тіста підверніть і защипуємо на зразок човника.
Змащуємо деко для випікання олією, укладаємо хачапурі і ставимо їх у духовку. Приготування хачапурі з бринзою в духовці займе 15-20 хвилин при 210 градусах. За хвилину до закінчення приготування, вбиваємо в «човник» хачапурі одне яйце, білок якого повинен згорнутися, а жовток залишитися рідким.
Готові хачапурі з сиром змащуємо маслом і подаємо до столу.
Єдиного рецепту хачапурі не існує, вони різняться в залежності від регіону, проте одними з найулюбленіших як у самих грузинів, так і у туристів є хачапурі по-аджарськи . Виконані у формі човника коржі, заповнюють сиром і заливають курячим яйцем. Рецепт цього традиційного блюда ми детальніше розглянемо в цій статті.
Хачапурі по-аджарськи з бринзою
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У мацоні додаємо соду і яйце, гарненько перемішуємо і солимо суміш. Борошно просіваємо і потихеньку додаємо до рідких інгредієнтів, безперервно перемішуючи їх. Готове тісто повинне бути ніжним і гладким, злегка буде липнути до рук. Тепер основу для хачапурі слід перекласти в чисту миску, змащену маслом, і залишити в теплі на 1-15 години.
Сулугуні натираємо і змішуємо з м'яким вершковим маслом і жовтком одного яйця.
Традиційні хачапурі не готуються з бринзою та сиром, однак якщо вам не принципово дотримання автентичної кухні, то можете зробити суміш з нежирного сиру і тертої бринзи 1:1.
Коли тісто відпочине і підійде, його необхідно розділити на 3 рівні частини, кожну з яких слід розтягнути руками в овал. Руки і робочу поверхню під час роботи з тестом слід змастити рослинним маслом. У центр овалу викладаємо нашу сирно-масляну начинку, краї тіста підверніть і защипуємо на зразок човника.
Змащуємо деко для випікання олією, укладаємо хачапурі і ставимо їх у духовку. Приготування хачапурі з бринзою в духовці займе 15-20 хвилин при 210 градусах. За хвилину до закінчення приготування, вбиваємо в «човник» хачапурі одне яйце, білок якого повинен згорнутися, а жовток залишитися рідким.
Готові хачапурі з сиром змащуємо маслом і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Начинка з сиру - рецепт
Начинки є основою для найрізноманітніших страв: пирогів, пиріжків, рулетів, хачапурі, тортів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька універсальних і
Хачапурі з листкового тіста
У наш час дуже поширеним стало використання листкового тіста. Його можна приготувати самостійно і можна купити в будь-якому магазині. І дуже смачними
Рецепт хачапурі з сиром
Всім відомо грузинське блюдо хачапурі. Робити його можна з сиром, сиром, а іноді навіть і з м'ясом. Багато хто з нас звикли ласувати хачапурі в
Хачапурі по-аджарськи - рецепт
Хачапурі по-аджарськи - приголомшливо смачне грузинське блюдо. Воно являє собою човник з тіста, наповнену сиром сулугуні та яйцем, запечену в
Хачапурі на кефірі
Хачапурі - це популярний грузинське блюдо, яке представляє собою розпашіле сирне частування. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів, як його
Хачапурі з гарбузом
Хачапурі - це традиційне кавказьке блюдо, яке готується з сиром. Але сьогодні ми пропонуємо вам інший варіант цієї смакоти - давайте зробимо його з