Хачапурі на кефірі
Хачапурі - відоме і популярне грузинське блюдо, яке представляє собою ароматне, сирне і рум'яне частування! Давайте дізнаємося з вами як в домашніх умовах приготувати хачапурі на кефірі.
Інгредієнти:
кефір - 100 мл;
борошно - 1 ст.;
сир - 150 г;
масло - 1 ст. ложка;
сода - щіпка;
сіль - за смаком.
Приготування
Борошно солимо, вливаємо кефір, додаємо дрібку соди, замішуємо тісто і залишаємо його на 45 хвилин. Потім розкачуємо корж, кладемо в середину сир, загортаємо краї так, щоб сирочек перебував усередині і знову розкачуємо корж. Смажимо хачапурі на кефірі на сковороді по 10 хвилин з кожного боку. Подаємо блюдо гарячим як хліба.
Інгредієнти:
тонкий лаваш - 2 упаковки;
сир - 600 г;
сіль - 1 ч. ложка;
сир - 350 г;
масло вершкове - 25 р.
Для заправки:
кефір - 500 мл;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
яйце - 2 шт.;
сіль - щіпка.
Приготування
Отже, спочатку готуємо заправку: змішуємо кефір з сіллю, додаємо яйця і наливаємо олію. Все ретельно перемішуємо. Тепер в окремий посуд викладаємо нежирний сир і розминаємо його ретельно виделкою. Натираємо на крупній тертці сир і перемішуємо з сиром.
Далі беремо сковороду, змащуємо рослинним маслом. Викладаємо перший лист лаваша, попередньо вимачивая його в приготовленої заправці, і кладемо на сковорідку. Потім викладаємо шар начинки і повторюємо шари кілька разів по порядку. Останнім лаваш викладаємо, намагаючись завернути його краю під самий нижній лаваш. В результаті у вас повинен вийти закритий пиріг. Зверху виливаємо залишки кефіру, посипаємо рештою сиру і проколюємо виделкою в декількох місцях. Ставимо хачапурі на кефірі в духовку і випікаємо 20 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Готовий пиріг трохи охолоджуємо, змащуємо маслом, посипаємо свіжою зеленню і подаємо хачапурі з сиром на кефірі до столу.
Рецепт хачапурі на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Борошно солимо, вливаємо кефір, додаємо дрібку соди, замішуємо тісто і залишаємо його на 45 хвилин. Потім розкачуємо корж, кладемо в середину сир, загортаємо краї так, щоб сирочек перебував усередині і знову розкачуємо корж. Смажимо хачапурі на кефірі на сковороді по 10 хвилин з кожного боку. Подаємо блюдо гарячим як хліба.
Хачапурі з лаваша з кефіром
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Отже, спочатку готуємо заправку: змішуємо кефір з сіллю, додаємо яйця і наливаємо олію. Все ретельно перемішуємо. Тепер в окремий посуд викладаємо нежирний сир і розминаємо його ретельно виделкою. Натираємо на крупній тертці сир і перемішуємо з сиром.
Далі беремо сковороду, змащуємо рослинним маслом. Викладаємо перший лист лаваша, попередньо вимачивая його в приготовленої заправці, і кладемо на сковорідку. Потім викладаємо шар начинки і повторюємо шари кілька разів по порядку. Останнім лаваш викладаємо, намагаючись завернути його краю під самий нижній лаваш. В результаті у вас повинен вийти закритий пиріг. Зверху виливаємо залишки кефіру, посипаємо рештою сиру і проколюємо виделкою в декількох місцях. Ставимо хачапурі на кефірі в духовку і випікаємо 20 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Готовий пиріг трохи охолоджуємо, змащуємо маслом, посипаємо свіжою зеленню і подаємо хачапурі з сиром на кефірі до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хачапурі з листкового тіста
У наш час дуже поширеним стало використання листкового тіста. Його можна приготувати самостійно і можна купити в будь-якому магазині. І дуже смачними
Рецепт хачапурі з сиром
Всім відомо грузинське блюдо хачапурі. Робити його можна з сиром, сиром, а іноді навіть і з м'ясом. Багато хто з нас звикли ласувати хачапурі в
Хачапурі по-аджарськи - рецепт
Хачапурі по-аджарськи - приголомшливо смачне грузинське блюдо. Воно являє собою човник з тіста, наповнену сиром сулугуні та яйцем, запечену в
Хачапурі з бринзою - рецепт
Хачапурі - це смачні грузинські коржі, які готують з сиром. Єдиного рецепту цієї страви не існує, тому варіації можуть бути самими різними, все
Хачапурі з гарбузом
Хачапурі - це традиційне кавказьке блюдо, яке готується з сиром. Але сьогодні ми пропонуємо вам інший варіант цієї смакоти - давайте зробимо його з
Баніца з лаваша
Болгарська баніца - це листковий пиріг з різноманітними начинками. Готувати страву за автентичним рецептом не завжди виходить, тому ми пропонуємо