Баніца з лаваша
Справжня болгарська баніца представляє з себе пиріг з тонко розкотив листкового тіста з різними начинками: м'ясо, фрукти, цибуля-порей. Але самим популярним, мабуть, є рецепт болгарської баници з сиром і сиром. Пропонуємо приготувати, так звану, «ліниву» баницю з вірменського лаваша з сиром і бринзою. Це, звичайно, швидше варіації на тему болгарської кухні, але теж мають місце бути в якості експерименту.
Інгредієнти:
лаваш вірменський - 3 шт.;
яйця - 3-4 шт.;
мацоні, кефір або натуральний йогурт - 250 мл;
масло вершкове - 100-150 г;
сир - 350 г;
сир - 350 г;
зелену цибулю і кріп.
Приготування
Змішуємо сир, можна додати подрібнену зелень. Окремо змішуємо яйця та кефір. Один лаваш відрізаємо так, щоб він був в 25 рази більше, ніж ваша форма, інші лаваші ріжемо рівно за розміром. Обрізки не викидаємо. Далі розтоплюємо вершкове масло. Змащуємо їм форму і викладаємо великий лаваш так, щоб краї виступали за межі форми. Лаваш змащуємо кефіром з яйцем, зверху викладаємо частину начинки і поливаємо розтопленим маслом. Так продовжуємо чергувати лаваш, начинку і поливання. Обрізки теж складаємо як окремий шар. В кінці закриваємо лавашем, який звішується за краї форми, поливаємо зверху кефіром з яйцем. Розігріваємо духовку до 170 градусів і ставимо форму. Запікаємо до золотистої скоринки.
Інгредієнти:
молоко;
ванілін;
цукор - 2 ст. ложки;
яйце куряче - 5 шт.;
сир - 05 кг;
лаваш - 3 шт.;
сметана - 1ст.
Приготування
Змішуємо сир і 2 яйця, додаємо цукор, ваніль і молоко, доводячи суміш до консистенції густої сметани. Лист лавашу мажемо сирною начинкою і звертаємо рулетом, з іншими лавашами чинимо так само. Згорнуті таким чином лаваші складаємо в чашу мультиварки у вигляді равликів і заливаємо сметаною, збитою з 3-ма яйцями. Випікаємо на режимі «Випічка» 60 хвилин.
Інгредієнти:
вірменський лаваш - 3 шт.;
сир - 05 кг;
бринза - 0 5 кг;
яйця - 6 шт.;
сметана - 200 гр;
сіль;
пучок зелені (за бажанням);
вершкове масло для змащування лаваша.
Приготування
Бринзу тремо на крупній тертці, сир розминаємо виделкою, додаємо 3 яйця, ретельно перемішуємо. Можна покришити зелень. Лист лавашу змащуємо вершковим маслом, тонким шаром на нього укладаємо начинку, згортаємо рулет з широкого краю. Форму змащуємо олією, викладаємо в неї по спіралі (у вигляді равликів) рулети з лавашів. Збиваємо 3 яйця і сметану і заливаємо цією сумішшю укладені рулети. Розігріваємо духовку до 170 - 180 градусів, ставимо форму, випікаємо 40 хвилин до пікантної золотистої скоринки.
Баніца болгарська
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо сир, можна додати подрібнену зелень. Окремо змішуємо яйця та кефір. Один лаваш відрізаємо так, щоб він був в 25 рази більше, ніж ваша форма, інші лаваші ріжемо рівно за розміром. Обрізки не викидаємо. Далі розтоплюємо вершкове масло. Змащуємо їм форму і викладаємо великий лаваш так, щоб краї виступали за межі форми. Лаваш змащуємо кефіром з яйцем, зверху викладаємо частину начинки і поливаємо розтопленим маслом. Так продовжуємо чергувати лаваш, начинку і поливання. Обрізки теж складаємо як окремий шар. В кінці закриваємо лавашем, який звішується за краї форми, поливаємо зверху кефіром з яйцем. Розігріваємо духовку до 170 градусів і ставимо форму. Запікаємо до золотистої скоринки.
Баніца з лаваша в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо сир і 2 яйця, додаємо цукор, ваніль і молоко, доводячи суміш до консистенції густої сметани. Лист лавашу мажемо сирною начинкою і звертаємо рулетом, з іншими лавашами чинимо так само. Згорнуті таким чином лаваші складаємо в чашу мультиварки у вигляді равликів і заливаємо сметаною, збитою з 3-ма яйцями. Випікаємо на режимі «Випічка» 60 хвилин.
Баніца з бринзою
Інгредієнти:
Приготування
Бринзу тремо на крупній тертці, сир розминаємо виделкою, додаємо 3 яйця, ретельно перемішуємо. Можна покришити зелень. Лист лавашу змащуємо вершковим маслом, тонким шаром на нього укладаємо начинку, згортаємо рулет з широкого краю. Форму змащуємо олією, викладаємо в неї по спіралі (у вигляді равликів) рулети з лавашів. Збиваємо 3 яйця і сметану і заливаємо цією сумішшю укладені рулети. Розігріваємо духовку до 170 - 180 градусів, ставимо форму, випікаємо 40 хвилин до пікантної золотистої скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з лаваша
Лаваш часто використовують у приготуванні різної випічки та закусок. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг з лаваша з сиром, фаршем,
Лаваш з бринзою і зеленню
Якщо до вас несподівано нагрянули гості, і необхідно що-небудь приготувати на швидку руку - зробіть рулетики з лаваша з бринзою. Це проста і швидка
Лаваш з ковбасою
Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску
Баніца - рецепт
Баніца - дуже цікаве болгарське блюдо. Приготувати його легко, оскільки рецепти прості до неможливості і не вимагають особливих продуктів. Докладніше
Болгарська баніца - рецепт
Болгарська баніца - це смачний пиріг, який готується з листкового тіста, а начинка може бути будь-яка: сирна, сирна і т. д. Давайте розглянемо кілька