Баніца - рецепт
Баніца - традиційне блюдо болгарської кухні. Цей листковий пиріг з прісного тіста можна приготувати з різними начинками, але зазвичай для цих цілей використовують бринзу. Що вибрати - вирішуйте самі, а ми просто розповімо вам про декілька оригінальних рецептах приготування баници.
Інгредієнти:
борошно - 3 ст.;
бринза - 350 г;
вода - 300 мл;
сметана - 100 мл;
яйце - 4 шт.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
сіль - щіпка.
Приготування
Як приготувати баницю? Для початку зробимо тісто. Для цього в каструльці змішуємо борошно, воду, рослинне масло, лимонний сік і сіль. Потім все ретельно вимішуємо, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в тепле місце приблизно на годину.
Тим часом робимо начинку. Бринзу дрібно ріжемо або натираємо на крупній тертці. Додаємо до неї яйця, сметану і гарненько перемішуємо до отримання однорідної маси. Ось і все, начинка для болгарського пирога під назвою баніца готова! Далі беремо тісто і поділяємо його на 4 частини. Спочатку трохи розкачуємо шматочки качалкою, а потім починаємо розтягувати. Як слід розтягнутий пласт рівномірно змащуємо начинкою. Залишаємо вільними приблизно 2 см від кожного краю. Потім загортаємо бокові сторони тесту вгору і звертаємо все в рулет. Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо в центр рулет. З решти трьох шматочків ліпимо такі ж джгутики і обмотуємо їх навколо першого, зробивши спіраль. Змащуємо верх пирога жовтком, змішаним з маслом, сметаною і залишками начинки. Розігріваємо духовку до 180° градусів і випікаємо протягом 40 хвилин. Готовий пиріг рясно скроплюємо водою, накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин. Ось і все, баніца з бринзою готова!
Інгредієнти:
гарбуз - 400 г;
цукор - 200 г;
волоські горіхи - 05 склянки;
апельсинова цедра - 1 ч. ложка;
яйце - 1 шт.;
кориця, цукрова пудра - за смаком.
Приготування
Для приготування начинки гарбуз натираємо на крупній тертці. Потім додаємо цукор, дрібно порубані горіхи, цедру апельсина і корицю. Все ретельно перемішуємо. Баніца з гарбузом готується точно також, як і з бринзою. Безпосередньо перед подачею на стіл посипаємо пиріг цукровою пудрою.
Інгредієнти:
вірменський лаваш - 3 шт.;
сир - 1 кг;
яйце - 6 шт.;
бринза - 300 г;
сіль - за смаком;
сметана - 200 мл;
вершкове масло;
зелень.
Приготування
Для приготування баници в мультиварці, беремо сир і добре розминаємо його виделкою. Сир натираємо на крупній тертці і змішуємо з сиром. Потім додаємо 3 яйця, дрібно порізану зелень і сіль за смаком.
Готові листи лаваша злегка змащуємо м'яким вершковим маслом і на кожен рівномірним тонким шаром кладемо начинку. Далі загортаємо листи в рулети.
У чашу мультиварки викладаємо у вигляді спіралі лаваш і зверху рясно поливаємо яєчно-сметанною заливкою. Виставляємо режим «Випічка» і готуємо пиріг приблизно 60 хвилин до появи золотистої рум'яної скоринки.
Інгредієнти:
листкове тісто - 500 г;
м'ясний фарш - 1 кг;
томатна паста - 2 ст. ложки;
рослинна олія;
сіль, перець, кмин - за смаком;
яйце - 2 шт.;
газована вода - 1 ст.
Приготування
Отже, м'ясний фарш викладаємо на сковороду, наливаємо трохи води, накриваємо кришкою і протушиваем на повільному вогні протягом 30 хвилин. Потім солимо, перчимо, додаємо кмин і ретельно перемішуємо. Готові листи листкового тіста нарізаємо квадратиками, змащуємо маслом, кладемо м'ясну начинку і загортаємо конвертиком. Перекладаємо щільно всі квадратики в змащену форму для випічки і робимо на кожному проколи вилкою. Тепер змішуємо окремо злегка збиті яйця з газованою водою і заливаємо наш пиріг цим соусом. Випікаємо блюдо в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці приблизно 30 хвилин. Потім готовий пиріг збризкуємо холодною водою, накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин, щоб він став м'яким.
Рецепт болгарської баници
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати баницю? Для початку зробимо тісто. Для цього в каструльці змішуємо борошно, воду, рослинне масло, лимонний сік і сіль. Потім все ретельно вимішуємо, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в тепле місце приблизно на годину.
Тим часом робимо начинку. Бринзу дрібно ріжемо або натираємо на крупній тертці. Додаємо до неї яйця, сметану і гарненько перемішуємо до отримання однорідної маси. Ось і все, начинка для болгарського пирога під назвою баніца готова! Далі беремо тісто і поділяємо його на 4 частини. Спочатку трохи розкачуємо шматочки качалкою, а потім починаємо розтягувати. Як слід розтягнутий пласт рівномірно змащуємо начинкою. Залишаємо вільними приблизно 2 см від кожного краю. Потім загортаємо бокові сторони тесту вгору і звертаємо все в рулет. Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо в центр рулет. З решти трьох шматочків ліпимо такі ж джгутики і обмотуємо їх навколо першого, зробивши спіраль. Змащуємо верх пирога жовтком, змішаним з маслом, сметаною і залишками начинки. Розігріваємо духовку до 180° градусів і випікаємо протягом 40 хвилин. Готовий пиріг рясно скроплюємо водою, накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин. Ось і все, баніца з бринзою готова!
Баніца з гарбузом
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування начинки гарбуз натираємо на крупній тертці. Потім додаємо цукор, дрібно порубані горіхи, цедру апельсина і корицю. Все ретельно перемішуємо. Баніца з гарбузом готується точно також, як і з бринзою. Безпосередньо перед подачею на стіл посипаємо пиріг цукровою пудрою.
Баніца з лаваша в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування баници в мультиварці, беремо сир і добре розминаємо його виделкою. Сир натираємо на крупній тертці і змішуємо з сиром. Потім додаємо 3 яйця, дрібно порізану зелень і сіль за смаком.
Готові листи лаваша злегка змащуємо м'яким вершковим маслом і на кожен рівномірним тонким шаром кладемо начинку. Далі загортаємо листи в рулети.
У чашу мультиварки викладаємо у вигляді спіралі лаваш і зверху рясно поливаємо яєчно-сметанною заливкою. Виставляємо режим «Випічка» і готуємо пиріг приблизно 60 хвилин до появи золотистої рум'яної скоринки.
Баніца з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Отже, м'ясний фарш викладаємо на сковороду, наливаємо трохи води, накриваємо кришкою і протушиваем на повільному вогні протягом 30 хвилин. Потім солимо, перчимо, додаємо кмин і ретельно перемішуємо. Готові листи листкового тіста нарізаємо квадратиками, змащуємо маслом, кладемо м'ясну начинку і загортаємо конвертиком. Перекладаємо щільно всі квадратики в змащену форму для випічки і робимо на кожному проколи вилкою. Тепер змішуємо окремо злегка збиті яйця з газованою водою і заливаємо наш пиріг цим соусом. Випікаємо блюдо в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці приблизно 30 хвилин. Потім готовий пиріг збризкуємо холодною водою, накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин, щоб він став м'яким.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з бринзою
Рум'яний, запашний і хрусткий пиріг з соковитою начинкою завжди був окрасою будь-якого святкового столу. У кожної господині напевно знайдеться пара
Пиріг з лаваша
Лаваш часто використовують у приготуванні різної випічки та закусок. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг з лаваша з сиром, фаршем,
Лаваш з бринзою і зеленню
Якщо до вас несподівано нагрянули гості, і необхідно що-небудь приготувати на швидку руку - зробіть рулетики з лаваша з бринзою. Це проста і швидка
Баніца з лаваша
Болгарська баніца - це листковий пиріг з різноманітними начинками. Готувати страву за автентичним рецептом не завжди виходить, тому ми пропонуємо
Болгарська баніца - рецепт
Болгарська баніца - це смачний пиріг, який готується з листкового тіста, а начинка може бути будь-яка: сирна, сирна і т. д. Давайте розглянемо кілька