Болгарська баніца - рецепт
Болгарська баніца являє собою дуже просту, але неймовірно смачну закуску. Способів її приготування існує дуже багато, однак ми рекомендуємо вам кілька перевірених рецептів болгарської баници, які внесуть у ваш раціон живлення щось новеньке.
Інгредієнти:
готове тісто філо - 400 г;
бринза - 300 г;
йогурт - 200 мл;
яйце - 4 шт.;
масло рослинне - 1 ч. ложка;
сода - щіпка.
Приготування
Для початку давайте приготуємо з вами досить просту начинку. Для цього яйця збиваємо в мисочці виделкою до однорідності. У йогурт кидаємо соду і перемішуємо. Бринзу трохи розминаємо і з'єднуємо всі ці компоненти між собою.
Далі, дно жароміцної форми злегка промазуємо рослинним маслом і викладаємо лист тіста. Зверху розподіляємо трохи начинки і розрівнюємо її по всій поверхні. Таким же чином поступаємо з усією начинкою і всім тестом філо. Завершальним шаром у вас обов'язково має йти тісто. Зверху його змащуємо рослинним або вершковим маслом, щоб болгарська баніца, приготовлена в домашніх умовах, вийшла рум'яної, з золотистою скоринкою.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів і відправляємо в неї форму для запікання приблизно на 40 хвилин. Коли скоринка на пирозі підрум'яниться, акуратно виймаємо його, викладаємо на тарілку, трохи скроплюємо водою і накриваємо зверху чистим рушником. В такому стані баніца повинна постояти ще близько 20 хвилин, а потім нарізаємо її на порційні шматочки і подаємо до столу зі сметаною.
Інгредієнти:
листкове тісто - 8 шт.;
сир - 200 г;
цукор - 100 г;
масло рослинне - 3 ч. ложки;
яйце - 1 шт.
Приготування
Сир добре протираємо через сито. Яйце злегка збиваємо виделкою і додаємо в сирну масу. Ретельно все перемішуємо, всипаємо цукор і ванілін за смаком. Один лист листкового тіста трохи змащуємо рослинним маслом і викладаємо на нього пару ложок начинки, рівномірно розподіливши її по всій поверхні. Потім згортаємо рулетом і теж саме робимо з іншими листами і начинкою. Далі викладаємо згорнуті рулети равликом у форму для запікання і відправляємо пиріг в попередньо розігріту духовку. Коли баніца підрум'яниться, дістаємо її з форми, перекладаємо на блюдо, прикрашаємо цукровою пудрою і свіжими ягодами за бажанням.
Пиріг болгарська баніца
Інгредієнти:
Приготування
Для початку давайте приготуємо з вами досить просту начинку. Для цього яйця збиваємо в мисочці виделкою до однорідності. У йогурт кидаємо соду і перемішуємо. Бринзу трохи розминаємо і з'єднуємо всі ці компоненти між собою.
Далі, дно жароміцної форми злегка промазуємо рослинним маслом і викладаємо лист тіста. Зверху розподіляємо трохи начинки і розрівнюємо її по всій поверхні. Таким же чином поступаємо з усією начинкою і всім тестом філо. Завершальним шаром у вас обов'язково має йти тісто. Зверху його змащуємо рослинним або вершковим маслом, щоб болгарська баніца, приготовлена в домашніх умовах, вийшла рум'яної, з золотистою скоринкою.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів і відправляємо в неї форму для запікання приблизно на 40 хвилин. Коли скоринка на пирозі підрум'яниться, акуратно виймаємо його, викладаємо на тарілку, трохи скроплюємо водою і накриваємо зверху чистим рушником. В такому стані баніца повинна постояти ще близько 20 хвилин, а потім нарізаємо її на порційні шматочки і подаємо до столу зі сметаною.
Болгарська баніца з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Сир добре протираємо через сито. Яйце злегка збиваємо виделкою і додаємо в сирну масу. Ретельно все перемішуємо, всипаємо цукор і ванілін за смаком. Один лист листкового тіста трохи змащуємо рослинним маслом і викладаємо на нього пару ложок начинки, рівномірно розподіливши її по всій поверхні. Потім згортаємо рулетом і теж саме робимо з іншими листами і начинкою. Далі викладаємо згорнуті рулети равликом у форму для запікання і відправляємо пиріг в попередньо розігріту духовку. Коли баніца підрум'яниться, дістаємо її з форми, перекладаємо на блюдо, прикрашаємо цукровою пудрою і свіжими ягодами за бажанням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з помідорами
Пиріг з помідорами - ситне і приголомшливе смачне блюдо. А приготувати його досить нескладно при мінімальних витратах часу, зате гості і близькі
Солодкі рулети
Солодкий рулет являє собою різновид бісквітного тістечка. З яєць, цукру і борошна випікають тонкий бісквіт, промащують кремом, джемом або інший
Баніца - рецепт
Баніца - дуже цікаве болгарське блюдо. Приготувати його легко, оскільки рецепти прості до неможливості і не вимагають особливих продуктів. Докладніше
Баніца з лаваша
Болгарська баніца - це листковий пиріг з різноманітними начинками. Готувати страву за автентичним рецептом не завжди виходить, тому ми пропонуємо