Болгарська баніца - рецепт

Пиріг болгарська баніца
Інгредієнти:
Приготування
Для початку давайте приготуємо з вами досить просту начинку. Для цього яйця збиваємо в мисочці виделкою до однорідності. У йогурт кидаємо соду і перемішуємо. Бринзу трохи розминаємо і з'єднуємо всі ці компоненти між собою.
Далі, дно жароміцної форми злегка промазуємо рослинним маслом і викладаємо лист тіста. Зверху розподіляємо трохи начинки і розрівнюємо її по всій поверхні. Таким же чином поступаємо з усією начинкою і всім тестом філо. Завершальним шаром у вас обов'язково має йти тісто. Зверху його змащуємо рослинним або вершковим маслом, щоб болгарська баніца, приготовлена в домашніх умовах, вийшла рум'яної, з золотистою скоринкою.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів і відправляємо в неї форму для запікання приблизно на 40 хвилин. Коли скоринка на пирозі підрум'яниться, акуратно виймаємо його, викладаємо на тарілку, трохи скроплюємо водою і накриваємо зверху чистим рушником. В такому стані баніца повинна постояти ще близько 20 хвилин, а потім нарізаємо її на порційні шматочки і подаємо до столу зі сметаною.
Болгарська баніца з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Сир добре протираємо через сито. Яйце злегка збиваємо

Рекомендуємо добрі рецепти

Пиріг з помідорами
Пиріг з помідорами - ситне і приголомшливе смачне блюдо. А приготувати його досить нескладно при мінімальних витратах часу, зате гості і близькі

Солодкі рулети
Солодкий рулет являє собою різновид бісквітного тістечка. З яєць, цукру і борошна випікають тонкий бісквіт, промащують кремом, джемом або інший

Баніца - рецепт
Баніца - дуже цікаве болгарське блюдо. Приготувати його легко, оскільки рецепти прості до неможливості і не вимагають особливих продуктів. Докладніше

Баніца з лаваша
Болгарська баніца - це листковий пиріг з різноманітними начинками. Готувати страву за автентичним рецептом не завжди виходить, тому ми пропонуємо