Тонке тісто філо. Секрети приготування
З тіста філо я познайомилася зовсім недавно, але вже повністю в нього закохана. Пробувала пекти вже і пиріжки, і пиріг, і хрустики. У планах ще багато цікавих рецептів на основі цього тесту.
Але, щоб і ви змогли готувати ті ж смачні рецепти, що і я, хочу познайомити з вже перевіреним рецептом приготування тіста філо. Інгредієнти майже напевно є в кожному будинку, але попрацювати трохи треба буде.
Перше, з чим доведеться зіткнутися - заміс тіста. Його на виробництві робить машина протягом 10 хвилин, так що руками потрібно буде вимішувати тісто близько 20 хвилин з поплескуваннями і вибиваниями. Але вихід є для тих, у кого на кухні вже оселилася хлібопічка. Всього 10 хвилин на програмі «Заміс тіста» і ніяких проблем.
Друге, з чим доведеться зіткнутися - витягування тесту. Це заняття досить складне, так як тісто потрібно розтягнути до товщини цигаркового паперу і не розірвати. Ця проблема зникає з часом, адже приходить досвід.
Для приготування тіста філо необхідні такі продукти:
- 3 склянки борошна
- 1 яйце
- 3 ст. л. рослинного масла
- 05 ч. л. солі
- 240 мл води
Хочу відразу сказати, що існує кілька рецептів приготування тіста філо. Цей рецепт перевірений і мене він цілком влаштовує.
Готувати тісто я буду в хлібопічці, але якщо її у вас немає, то сміливо готуйте вручну, збільшивши час замісу вдвічі.
Змішуємо я ємності для замісу тіста яйце,
теплу воду і сіль.
Додаємо борошно.
Заливаємо кілька ложок рослинного масла.
Замішуємо в хлібопічці на програму «Заміс тіста» 10 хвилин або вручну 20 хвилин, вибиваючи тісто об стіл або дошку.
Готове тісто загортаємо в поліетилен і відправляємо в холодильник в найхолодніше місце (біля морозилки) на 1 годину.
Через годину тісто ділимо на невеликі шматочки і розкочуємо качалкою.
Після злегка змащуємо рослинним маслом і розтягуємо в різні боки руками, поки тісто не стане товщиною з цигарковий папір. Ідеальним вважається тісто, через яке можна читати книгу.
Якщо тісто розривається в декількох місцях, то нічого страшного, адже з філо готуються пироги і пиріжки, де тісто загортають кілька разів. Таким чином, невеликі дірочки перекриються.
Якщо перекласти тонке витяжний тісто папером для випічки і скрутити в трубочку, то його можна навіть заморозити в морозилці, і після розморожування, готувати смачні страви.
Мені ж краще подобається працювати зі свіжо приготованим тестом. Вже дуже скоро я поділюся з вами кількома смачними рецептами, де ви зможете використовувати сьогоднішній рецепт.
Зараз вже опубліковано: «Фруктові хрустики» і «Сирна баніца в мультиварці» , яку можна приготувати в духовці. До речі, грецька «Спанакопіта» теж готується з тіста філо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Болгарська баніца - рецепт
Болгарська баніца - це смачний пиріг, який готується з листкового тіста, а начинка може бути будь-яка: сирна, сирна і т. д. Давайте розглянемо кілька
Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.