Фруктовий хмиз за 20 хвилин
В одному з рецептів я вже ділилася з вами знахідкою - тестом філо . Грати з ним настільки цікаво, що навіть дивуюсь, як це я про нього раніше нічого не знала. Тепер вчуся розтягувати це тісто, хоча набагато легше піти і купити листи цього тесту в магазині.
З тестом дуже легко працювати. Ще один плюс - в ньому немає дріжджів, а це значить, що випічка більш корисна, ніж дріжджові смаколики. Якщо не зловживати цукром, то можна навіть готувати корисну випічку, яка не буде «осідати» на талії і стегнах.
Сьогодні я хочу розповісти, як за 10 хвилин можна сформувати фруктовий хмиз, який порадує близьких. Цей десерт дуже швидко готується, так що не мине й півгодини, як ви зможете пригощалися смачною випічкою.
Для приготування фруктового хмизу необхідні такі продукти:
- 2 листи тесту філо
- 2-3 ст. л. вершкового масла
- 1 яблуко
- сік 1/4 лимона
- цукрова пудра для посипання
Нарізаємо тісто філо квадратами і викладаємо їх на деко.
Нагріваємо вершкове масло, щоб їм було зручно змащувати тісто.
Тісто злегка змащуємо вершковим маслом. Якщо не виходить зробити це пензликом, то змащуємо рукою або поливаємо тісто рідким маслом ложкою.
Далі викладаємо ще по одному квадратика тіста філо, зверху тих, що вже змащені маслом. Тісто сминаем пальцями так, щоб утворилися складки.
Яблуко нарізаємо тонкими часточками. Збризкуємо їх лимонним соком, щоб вони зберегли красивий колір.
Викладаємо яблучні дольки в складки тесту на деко.
Відправляємо деко з фруктовим хмизом у духовку. Температурний режим - 200 градусів. Час випічки близько 10 хвилин. Готовність визначаємо за кольором.
Готовий фруктовий хмиз посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
З побажаннями приємного апетиту піду готувати ще одну порцію фруктового хмизу. На цей раз він буде з грушею і консервованим персиком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фруктовий пиріг
Фруктовий пиріг - це чудовий десерт зі свіжих фруктів в літній час і з консервованих взимку. Таке ласощі відмінно підійде до чашки чаю або кави в
Рецепт хрусткого хмизу
Бажаєте скуштувати хрусткого хмизу, посипанного цукровою пудрою, прямо як з дитинства? В такому разі ми ділимося з вами відразу кількома рецептами