Пісні вареники з картоплею
Вареники. Я їх люблю не менше пельменів. З ними навіть різноманітності в начинці більше. Най-найулюбленіші для мене - з картоплею і ще з вишнею.
Сьогодні я хочу поділитися з вами, дорогі читачки, першим варіантом, картопляним.
Що стосується тесту, то тут теж досить багато варіацій. Навіть при одних і тих же інгредієнтів, технологія приготування іноді відрізняється. Сподіваюся, що мій рецепт доведеться вам до смаку! ;)
Інгредієнти:
Для тіста
- близько 4 склянок пшеничного борошна
- 1 ч. л. солі
- 15 склянки води
Для начинки
- 6 середніх картоплин
- вода
- 1 велика цибулина
- 4 ст. л. соняшникової олії
- базилік
- мелені перець (червоний і чорний)
- сіль
Для відварювання
- вода
- лавровий лист
- запашний перець горошком
- сіль
Для подачі
- 1 цибулина
- петрушка
- 2 ст. л. соняшникової олії
Приготування:
15 склянки води довела до кипіння. Дала трохи охолонути до дуже теплої температури. Розвела в неї чайну ложку солі.
Всипала просіяне борошно.
Швидко вимесила тісто, поки вода не встигла охолонути. Скачати в кулю. Накрила його рушником і поставила для настоянки в тепле місце на півгодини.
Приступила до приготування начинки.
Цибулину спассеровала на 2 столових ложках олії. Додала сіль, мелений базилік, чорний і червоний перець.
Картоплю чистить, відварила до готовності. Злила картопляний відвар в окремий посуд. Переклала сюди ж обсмажену цибулю.
Размяла ступкою. Порціями додала 1 склянку злитої перш рідини.
А потім 2 ст. л. соняшникової олії. Начинка готова!
Приступила до ліплення вареників.
Частина тесту розкрутила в досить тонкий пласт.
Вирізала з нього кружечки. Для цього використовувала не стакан, а чарку, щоб діаметр був менше.
На кружечки виклала картопляну начинку.
Склала тісто навпіл, зробивши по защипи краю.
Для подачі: нарізала цибулю кільцями, обсмажила на олії, додавши сіль і спеції.
Воду в каструлі довела до кипіння, пустила вареники, посолила. Потім пустила запашний перець і лавровий лист.
Варила ще 5 хвилин після того, як вареники спливли. Цей час може бути різним від 3 до 12 хвилин, в залежності від тієї ступені проваренности, яка подобається конкретно вам, і від товщини тесту.
Подавала з кільцями цибулі, петрушкою і сумішшю перців. У моїй родині всі люблять спеції ;)
Вареники в моїй родині люблять не менше)) Тому у нас вони розлетілися дуже швидко, хоча даної порції вистачає на кілька разів!
Сьогодні я хочу поділитися з вами, дорогі читачки, першим варіантом, картопляним.
Що стосується тесту, то тут теж досить багато варіацій. Навіть при одних і тих же інгредієнтів, технологія приготування іноді відрізняється. Сподіваюся, що мій рецепт доведеться вам до смаку! ;)
Інгредієнти:
Для тіста
- близько 4 склянок пшеничного борошна
- 1 ч. л. солі
- 15 склянки води
Для начинки
- 6 середніх картоплин
- вода
- 1 велика цибулина
- 4 ст. л. соняшникової олії
- базилік
- мелені перець (червоний і чорний)
- сіль
Для відварювання
- вода
- лавровий лист
- запашний перець горошком
- сіль
Для подачі
- 1 цибулина
- петрушка
- 2 ст. л. соняшникової олії
Приготування:
15 склянки води довела до кипіння. Дала трохи охолонути до дуже теплої температури. Розвела в неї чайну ложку солі.
Всипала просіяне борошно.
Швидко вимесила тісто, поки вода не встигла охолонути. Скачати в кулю. Накрила його рушником і поставила для настоянки в тепле місце на півгодини.
Приступила до приготування начинки.
Цибулину спассеровала на 2 столових ложках олії. Додала сіль, мелений базилік, чорний і червоний перець.
Картоплю чистить, відварила до готовності. Злила картопляний відвар в окремий посуд. Переклала сюди ж обсмажену цибулю.
Размяла ступкою. Порціями додала 1 склянку злитої перш рідини.
А потім 2 ст. л. соняшникової олії. Начинка готова!
Приступила до ліплення вареників.
Частина тесту розкрутила в досить тонкий пласт.
Вирізала з нього кружечки. Для цього використовувала не стакан, а чарку, щоб діаметр був менше.
На кружечки виклала картопляну начинку.
Склала тісто навпіл, зробивши по защипи краю.
Для подачі: нарізала цибулю кільцями, обсмажила на олії, додавши сіль і спеції.
Воду в каструлі довела до кипіння, пустила вареники, посолила. Потім пустила запашний перець і лавровий лист.
Варила ще 5 хвилин після того, як вареники спливли. Цей час може бути різним від 3 до 12 хвилин, в залежності від тієї ступені проваренности, яка подобається конкретно вам, і від товщини тесту.
Подавала з кільцями цибулі, петрушкою і сумішшю перців. У моїй родині всі люблять спеції ;)
Вареники в моїй родині люблять не менше)) Тому у нас вони розлетілися дуже швидко, хоча даної порції вистачає на кілька разів!
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники з капустою - рецепт
Вареники з капустою - відмінна ідея для смачної вечері. Готувати їх зовсім не складно: тісто вимішується в два рахунки, а начинку зовсім можна
Вареники з м'ясом
Вареники з м'ясом - це не великі пельмені, як думають багато хто. Це блюдо має зовсім інший смак, оскільки технологія його приготування сильно
Вареники на кефірі
Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
Вареники з сиром
Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
Вареники з чорницею - рецепт
Вареники - національне блюдо української кухні, яке, без перебільшення, улюблене багатьма з нас. Вони бувають з різними начинками: сиром, картоплею,