Вернуться назад Распечатать

Пісні вареники з картоплею

Вареники. Я їх люблю не менше пельменів. З ними навіть різноманітності в начинці більше. Най-найулюбленіші для мене - з картоплею і ще з вишнею.

Пісні вареники з картоплею


Сьогодні я хочу поділитися з вами, дорогі читачки, першим варіантом, картопляним.

Що стосується тесту, то тут теж досить багато варіацій. Навіть при одних і тих же інгредієнтів, технологія приготування іноді відрізняється. Сподіваюся, що мій рецепт доведеться вам до смаку! ;)

Інгредієнти:

Для тіста

- близько 4 склянок пшеничного борошна

- 1 ч. л. солі

- 15 склянки води

Для начинки

- 6 середніх картоплин

- вода

- 1 велика цибулина

- 4 ст. л. соняшникової олії

- базилік

- мелені перець (червоний і чорний)

- сіль

Для відварювання

- вода

- лавровий лист

- запашний перець горошком

- сіль

Для подачі

- 1 цибулина

- петрушка

- 2 ст. л. соняшникової олії

Приготування:

15 склянки води довела до кипіння. Дала трохи охолонути до дуже теплої температури. Розвела в неї чайну ложку солі.

Пісні вареники з картоплею


Всипала просіяне борошно.

Пісні вареники з картоплею


Швидко вимесила тісто, поки вода не встигла охолонути. Скачати в кулю. Накрила його рушником і поставила для настоянки в тепле місце на півгодини.

Пісні вареники з картоплею


Приступила до приготування начинки.

Цибулину спассеровала на 2 столових ложках олії. Додала сіль, мелений базилік, чорний і червоний перець.

Пісні вареники з картоплею


Картоплю чистить, відварила до готовності. Злила картопляний відвар в окремий посуд. Переклала сюди ж обсмажену цибулю.

Пісні вареники з картоплею


Размяла ступкою. Порціями додала 1 склянку злитої перш рідини.

Пісні вареники з картоплею


А потім 2 ст. л. соняшникової олії. Начинка готова!

Пісні вареники з картоплею


Приступила до ліплення вареників.

Частина тесту розкрутила в досить тонкий пласт.

Пісні вареники з картоплею


Вирізала з нього кружечки. Для цього використовувала не стакан, а чарку, щоб діаметр був менше.

Пісні вареники з картоплею


На кружечки виклала картопляну начинку.

Пісні вареники з картоплею


Склала тісто навпіл, зробивши по защипи краю.

Пісні вареники з картоплею


Для подачі: нарізала цибулю кільцями, обсмажила на олії, додавши сіль і спеції.

Пісні вареники з картоплею


Воду в каструлі довела до кипіння, пустила вареники, посолила. Потім пустила запашний перець і лавровий лист.

Пісні вареники з картоплею


Варила ще 5 хвилин після того, як вареники спливли. Цей час може бути різним від 3 до 12 хвилин, в залежності від тієї ступені проваренности, яка подобається конкретно вам, і від товщини тесту.

Пісні вареники з картоплею


Подавала з кільцями цибулі, петрушкою і сумішшю перців. У моїй родині всі люблять спеції ;)

Пісні вареники з картоплею


Вареники в моїй родині люблять не менше)) Тому у нас вони розлетілися дуже швидко, хоча даної порції вистачає на кілька разів!