Рецепт хрусткого хмизу
Хрусткий хмиз, або кребли - це смачне печиво улюблене нами ще з дитинства. Зробити це ласощі можна кількома способами: є рецепти хмизу на молоці, сметані, кефірі або навіть на воді. Давайте, не втрачаючи часу, дізнаємося з вами деякі рецепти приготування хрусткого хмизу, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.
Інгредієнти:
яйце - 2 шт.;
молоко - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - щіпка;
борошно - 1 ст.
Приготування
Рецепт печива-хмизу на молоці не відніме у вас багато часу і сил. У великій мисці змішуємо яйця, молоко, цукор, просіяне борошно і сіль, замішуємо однорідне густе тісто, що нагадує по консистенції сметани. Далі стіл присипаємо борошном, розкачуємо тісто в тонкий пласт і нарізаємо на ромбики: в кожному робимо посередині надрізи і, продевая краю через центр, вивертаємо їх. У глибокій сковороді добре розігріваємо олію. Сформовані лозинки чи очеретинки обережно опускаємо в киплячу олію і підсмажуємо в протягом декількох хвилин з обох сторін. Як тільки хмиз стане золотистим, обережно виймаємо його шумівкою і викладаємо на тарілку з серветкою, яка вбере надлишки масла.
Коли наше ласощі підсохне, викладаємо його гіркою на велике блюдо і посипаємо цукровою пудрою.
Інгредієнти:
яйце - 4 шт.;
горілка - 2 ст. ложки;
борошно - 200 г;
сіль - щіпка;
цукрова пудра - за смаком;
вершки - 2 ст. ложки;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Як приготувати хмиз? Яйця розтираємо з цукром, додаємо вершки, сіль і трохи просіяного борошна. Все ретельно перемішуємо до однорідного стану. Потім тонкою цівкою вливаємо горілку, всипаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Розкачуємо тісто в тонкий пласт і нарізаємо невеликими квадратиками. У центрі кожного квадратика робимо надріз, і вивертаємо кінці через отвір. Смажимо хмиз у великій кількості розігрітої олії до рум'яності. Потім викладаємо на тарілку, прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.
Інгредієнти:
яйце - 1 шт.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
сіль - 0 5 ч. ложки;
сода - 0 5 ч. ложки;
борошно - 3 ст.;
цукор - 3 ст. ложки;
ванільний цукор - за смаком;
кефір - 1 склянка;
рослинне масло - для смаження;
цукрова пудра - за смаком.
Приготування
Цей рецепт приготування хмизу найпростіший. Яйце збиваємо з цукром, сіллю, вливаємо кефір, рослинне масло, кладемо соду і все добре перемішуємо. Борошно просіваємо і поступово додаємо в тісто, продовжуючи розмішувати. Потім готове тісто накриваємо рушником і ставимо на 20 хвилин у тепле місце.
Після расстойки поділяємо тісто на дві частини і розкачуємо кожну тоненький прямокутний аркуш, нарізаємо його на маленькі ромбики, в серединці робимо невеликі дірочки і акуратно вивертаємо одну сторону кожного квадратика через отвір. Обсмажуємо хмиз на розпеченій сковороді у великій кількості олії з двох сторін. Перед подачею на стіл посипаємо випічку цукровою пудрою.
Інгредієнти:
яйце - 2 шт.;
борошно - 2 ст.;
цукор - 2 ст. ложки;
сметана - 1 ст.;
цукрова пудра для прикраси;
рослинна олія - 200 мл
Приготування
Рецепт хрусткого хмизу на сметані досить простий. Всі інгредієнти змішуємо в глибокій чаші і замішуємо круте тісто. Далі розгортаємо його в тонкий пласт і нарізаємо невеликими квадратиками. В центрі кожного ромба робимо надріз, і вивертаємо кінці через отвір. Обсмажуємо хмиз в гарячому маслі до світло-золотистого кольору, у фритюрниці або глибокій сковороді.
Готове ласощі трохи охолоджуємо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Аналог хмизу можна приготувати з уже готового листкового тіста з допомогою духовки, попередньо обмазавши кожну хворостинку рослинним маслом. Приємного вам чаювання!
Рецепт хмизу на молоці
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт печива-хмизу на молоці не відніме у вас багато часу і сил. У великій мисці змішуємо яйця, молоко, цукор, просіяне борошно і сіль, замішуємо однорідне густе тісто, що нагадує по консистенції сметани. Далі стіл присипаємо борошном, розкачуємо тісто в тонкий пласт і нарізаємо на ромбики: в кожному робимо посередині надрізи і, продевая краю через центр, вивертаємо їх. У глибокій сковороді добре розігріваємо олію. Сформовані лозинки чи очеретинки обережно опускаємо в киплячу олію і підсмажуємо в протягом декількох хвилин з обох сторін. Як тільки хмиз стане золотистим, обережно виймаємо його шумівкою і викладаємо на тарілку з серветкою, яка вбере надлишки масла.
Коли наше ласощі підсохне, викладаємо його гіркою на велике блюдо і посипаємо цукровою пудрою.
Рецепт хрусткого хмизу з горілкою
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати хмиз? Яйця розтираємо з цукром, додаємо вершки, сіль і трохи просіяного борошна. Все ретельно перемішуємо до однорідного стану. Потім тонкою цівкою вливаємо горілку, всипаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Розкачуємо тісто в тонкий пласт і нарізаємо невеликими квадратиками. У центрі кожного квадратика робимо надріз, і вивертаємо кінці через отвір. Смажимо хмиз у великій кількості розігрітої олії до рум'яності. Потім викладаємо на тарілку, прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.
Рецепт хрусткого хмизу на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Цей рецепт приготування хмизу найпростіший. Яйце збиваємо з цукром, сіллю, вливаємо кефір, рослинне масло, кладемо соду і все добре перемішуємо. Борошно просіваємо і поступово додаємо в тісто, продовжуючи розмішувати. Потім готове тісто накриваємо рушником і ставимо на 20 хвилин у тепле місце.
Після расстойки поділяємо тісто на дві частини і розкачуємо кожну тоненький прямокутний аркуш, нарізаємо його на маленькі ромбики, в серединці робимо невеликі дірочки і акуратно вивертаємо одну сторону кожного квадратика через отвір. Обсмажуємо хмиз на розпеченій сковороді у великій кількості олії з двох сторін. Перед подачею на стіл посипаємо випічку цукровою пудрою.
Рецепт хмизу зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт хрусткого хмизу на сметані досить простий. Всі інгредієнти змішуємо в глибокій чаші і замішуємо круте тісто. Далі розгортаємо його в тонкий пласт і нарізаємо невеликими квадратиками. В центрі кожного ромба робимо надріз, і вивертаємо кінці через отвір. Обсмажуємо хмиз в гарячому маслі до світло-золотистого кольору, у фритюрниці або глибокій сковороді.
Готове ласощі трохи охолоджуємо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Аналог хмизу можна приготувати з уже готового листкового тіста з допомогою духовки, попередньо обмазавши кожну хворостинку рослинним маслом. Приємного вам чаювання!
Рекомендуємо добрі рецепти
Вергуни - рецепт
Українські вергуни - національний аналог всім відомого «хмизу», який відрізняється від останнього більшою кількістю яєць в рецептурою і технологією
Вергуни на кефірі - рецепт
Вергуни - це смачна українська солодкість, яка схожа на всіма улюблений хмиз. В основному вона готується із суміші яєць, води і цукру. Пропонуємо вам
Хмиз на кефірі
Хмиз - хрусткі м'які палички з цукровою пудрою, смажені на олії, мають безліч аналогів по всьому світу. Його роблять на молоці, сметані. І зараз ми
Рецепт галетів
Галета - це ситний і легкий сніданок, поживна заміна хліба і взагалі вкрай зручний перекус. Різноманітними рецептами цієї перевіреної часом закуски
"Хрустики" на горілці - рецепт
"Хрустики"- печиво родом з дитинства. По-іншому його називають хмиз. Смачне, засмажене, хрустке - неможливо відірватися поки все не з'їси! А багато