Вернуться назад Распечатать

Рецепт хрусткого хмизу

Рецепт хрусткого хмизу
Хрусткий хмиз, або кребли - це смачне печиво улюблене нами ще з дитинства. Зробити це ласощі можна кількома способами: є рецепти хмизу на молоці, сметані, кефірі або навіть на воді. Давайте, не втрачаючи часу, дізнаємося з вами деякі рецепти приготування хрусткого хмизу, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.

Рецепт хмизу на молоці


Інгредієнти:

  • яйце - 2 шт.;

  • молоко - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • борошно - 1 ст.


  • Приготування
    Рецепт печива-хмизу на молоці не відніме у вас багато часу і сил. У великій мисці змішуємо яйця, молоко, цукор, просіяне борошно і сіль, замішуємо однорідне густе тісто, що нагадує по консистенції сметани. Далі стіл присипаємо борошном, розкачуємо тісто в тонкий пласт і нарізаємо на ромбики: в кожному робимо посередині надрізи і, продевая краю через центр, вивертаємо їх. У глибокій сковороді добре розігріваємо олію. Сформовані лозинки чи очеретинки обережно опускаємо в киплячу олію і підсмажуємо в протягом декількох хвилин з обох сторін. Як тільки хмиз стане золотистим, обережно виймаємо його шумівкою і викладаємо на тарілку з серветкою, яка вбере надлишки масла.
    Коли наше ласощі підсохне, викладаємо його гіркою на велике блюдо і посипаємо цукровою пудрою.

    Рецепт хрусткого хмизу з горілкою


    Інгредієнти:

  • яйце - 4 шт.;

  • горілка - 2 ст. ложки;

  • борошно - 200 г;

  • сіль - щіпка;

  • цукрова пудра - за смаком;

  • вершки - 2 ст. ложки;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Як приготувати хмиз? Яйця розтираємо з цукром, додаємо вершки, сіль і трохи просіяного борошна. Все ретельно перемішуємо до однорідного стану. Потім тонкою цівкою вливаємо горілку, всипаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Розкачуємо тісто в тонкий пласт і нарізаємо невеликими квадратиками. У центрі кожного квадратика робимо надріз, і вивертаємо кінці через отвір. Смажимо хмиз у великій кількості розігрітої олії до рум'яності. Потім викладаємо на тарілку, прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.

    Рецепт хрусткого хмизу на кефірі


    Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • сіль - 0 5 ч. ложки;

  • сода - 0 5 ч. ложки;

  • борошно - 3 ст.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • ванільний цукор - за смаком;

  • кефір - 1 склянка;

  • рослинне масло - для смаження;

  • цукрова пудра - за смаком.


  • Приготування
    Цей рецепт приготування хмизу найпростіший. Яйце збиваємо з цукром, сіллю, вливаємо кефір, рослинне масло, кладемо соду і все добре перемішуємо. Борошно просіваємо і поступово додаємо в тісто, продовжуючи розмішувати. Потім готове тісто накриваємо рушником і ставимо на 20 хвилин у тепле місце.
    Після расстойки поділяємо тісто на дві частини і розкачуємо кожну тоненький прямокутний аркуш, нарізаємо його на маленькі ромбики, в серединці робимо невеликі дірочки і акуратно вивертаємо одну сторону кожного квадратика через отвір. Обсмажуємо хмиз на розпеченій сковороді у великій кількості олії з двох сторін. Перед подачею на стіл посипаємо випічку цукровою пудрою.

    Рецепт хмизу зі сметаною


    Інгредієнти:

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 2 ст.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • Рецепт хрусткого хмизу
  • сметана - 1 ст.;

  • цукрова пудра для прикраси;

  • рослинна олія - 200 мл


  • Приготування
    Рецепт хрусткого хмизу на сметані досить простий. Всі інгредієнти змішуємо в глибокій чаші і замішуємо круте тісто. Далі розгортаємо його в тонкий пласт і нарізаємо невеликими квадратиками. В центрі кожного ромба робимо надріз, і вивертаємо кінці через отвір. Обсмажуємо хмиз в гарячому маслі до світло-золотистого кольору, у фритюрниці або глибокій сковороді.
    Готове ласощі трохи охолоджуємо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
    Аналог хмизу можна приготувати з уже готового листкового тіста з допомогою духовки, попередньо обмазавши кожну хворостинку рослинним маслом. Приємного вам чаювання!