Вергуни - рецепт
Це незвичайне назва прийшла до нас з української кухні. Що таке вергуни? Вони надзвичайно нагадують наш хмиз або кребли і за видом і за смаком. Є невелика різниця в приготуванні: до складу вергунів входить більше яєць за рецептурою, вони менш солодкі і смажать їх у киплячому смальці. Назва «вергуни» нагадує російське слово «вертуни», від того, що смужки тесту «крутять», скручують джгутом.
зазвичай вергуни готують з бездорожжевого тесту;
до складу вергунів за оригінальною рецептурою обов'язково входить спиртосодержащий інгредієнт;
тісто для вергунів готується в такому порядку: яйця і цукор розтирають, додають жиросодержащие і молочні продукти, спиртовмісну складову, борошно;
присутність спирту в тісті не дає вергунам сильно просочуватися маслом;
так само, щоб вироби не були сильно жирними, їх смажать в сильно розігрітому смальці.
Інгредієнти:
борошно - 15 склянки;
смалець для смаження - 1 ст.;
масло вершкове - 25 г;
сода - 1/4 ч. ложки;
кефір - 1/2 ст.;
цукор - 25 г;
яйця - 1 шт.;
цукрова пудра для прикраси.
Приготування
Готуємо не дуже круте тісто, у вищевказаному порядку з'єднуючи всі компоненти. Соду попередньо гасимо оцтом. Залишаємо на півгодини.
Розкачуємо тісто не дуже товсто, нарізаємо смужки. Через поздовжній розріз смужки вивертаємо один край «Вергуна». Смажимо на добре розігрітому смальці. Даємо стекти зайвому жиру на серветку, посипаємо цукровою пудрою.
Таким же способом ви можете готувати вергуни на кислому молоці.
Хоча, здавалося б, застосування дріжджів ускладнює приготування випічки, це зовсім простий рецепт вергунів. Додавання дріжджів в цей вид випічки є порушенням канонів, але багатьом подобається, тому що вергуни виходять більш пишними і ніжними.
Інгредієнти:
борошно - 5 ст.;
молоко - 2 ст.;
цукор - 6 ст. ложок;
сухі дріжджі - 1 пакетик;
смалець - для смаження;
цукрова пудра, кориця для посипання.
Приготування
Дріжджі «оживляємо» теплим молоком і цукром. Як тільки дріжджі піднімуться, замішуємо тісто. Даємо йому вистоятися півгодини.
Добре розігріваємо смалець на сковороду і смажимо пишні рум'яні смужки. Посипаємо їх, вже на блюді, цукровою пудрою і корицею.
Користується великою популярністю рецепт приготування вергунів на сметані. Вони можуть бути як паперові, так і м'які. Ми розглянемо приготування хрустких вергунів, рецепт яких містить коньяк.
Інгредієнти:
борошно - 5 ст.;
сметана - 2 ст. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
молоко - 1 ст.;
яйця (жовток) - 6 шт;
коньяк або горілка - 4 ст. ложки;
сіль - 1/2 ч. ложки;
смалець - для смаження.
Приготування
Тісто готуємо досить крутим, розкочуємо тонко. Чим більш тонко ви раскатаете тісто, тим більш хрусткими будуть вергуни.
Вергуни на сметані можуть прикрасити навіть святковий стіл. Якщо нарізати тісто довгими і не дуже вузькими смужками, готові вироби будуть дуже ефектно виглядати на блюді, припорошені цукровою пудрою. Будь-який вищенаведений рецепт можна випікати так само і на рослинному маслі.
Як приготувати вергуни?
Вергуни на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо не дуже круте тісто, у вищевказаному порядку з'єднуючи всі компоненти. Соду попередньо гасимо оцтом. Залишаємо на півгодини.
Розкачуємо тісто не дуже товсто, нарізаємо смужки. Через поздовжній розріз смужки вивертаємо один край «Вергуна». Смажимо на добре розігрітому смальці. Даємо стекти зайвому жиру на серветку, посипаємо цукровою пудрою.
Таким же способом ви можете готувати вергуни на кислому молоці.
Вергуни на дріжджах - рецепт
Хоча, здавалося б, застосування дріжджів ускладнює приготування випічки, це зовсім простий рецепт вергунів. Додавання дріжджів в цей вид випічки є порушенням канонів, але багатьом подобається, тому що вергуни виходять більш пишними і ніжними.
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі «оживляємо» теплим молоком і цукром. Як тільки дріжджі піднімуться, замішуємо тісто. Даємо йому вистоятися півгодини.
Добре розігріваємо смалець на сковороду і смажимо пишні рум'яні смужки. Посипаємо їх, вже на блюді, цукровою пудрою і корицею.
Вергуни на сметані - рецепт
Користується великою популярністю рецепт приготування вергунів на сметані. Вони можуть бути як паперові, так і м'які. Ми розглянемо приготування хрустких вергунів, рецепт яких містить коньяк.
Інгредієнти:
Приготування
Тісто готуємо досить крутим, розкочуємо тонко. Чим більш тонко ви раскатаете тісто, тим більш хрусткими будуть вергуни.
Вергуни на сметані можуть прикрасити навіть святковий стіл. Якщо нарізати тісто довгими і не дуже вузькими смужками, готові вироби будуть дуже ефектно виглядати на блюді, припорошені цукровою пудрою. Будь-який вищенаведений рецепт можна випікати так само і на рослинному маслі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Помадка - рецепт
Помадка служить простим і ефектною прикрасою будь-якого десерту, а застиглому вигляді перетворюється на смачні цукерки, які можна готувати з
Безе в домашніх умовах - рецепт
Смачний і повітряний французький десерт безе приготувати в домашніх умовах досить нескладно, але це вимагає ретельного підходу. І сьогодні ми
Вергуни на кефірі - рецепт
Вергуни - це смачна українська солодкість, яка схожа на всіма улюблений хмиз. В основному вона готується із суміші яєць, води і цукру. Пропонуємо вам
Хмиз на кефірі
Хмиз - хрусткі м'які палички з цукровою пудрою, смажені на олії, мають безліч аналогів по всьому світу. Його роблять на молоці, сметані. І зараз ми
Рецепт хрусткого хмизу
Бажаєте скуштувати хрусткого хмизу, посипанного цукровою пудрою, прямо як з дитинства? В такому разі ми ділимося з вами відразу кількома рецептами
Рогалики на сметані
Рогалики, приготовані на сметані, виходять чудово ніжними, смачними і пишними. Таку випічку неодмінно оцінять по достоїнству ваші близькі та друзі.