Помадка - рецепт
Ми пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування помадки на вибір. Вибирайте - яка вам більше подобається.
Смачна вершкова помадка відмінна альтернатива магазинним цукерок, рецепт ви можете різноманітити за своїм смаком горіхами, какао, ваніліном, маком, кокосом, цукатами або цедрою.
Інгредієнти:
цукор - 1 ст.;
вершки - 100 мл;
вершкове масло - 40 г;
ваніль - на кінчику ножа.
Приготування
Всі інгредієнти змішуємо в каструлі і ставимо на повільний вогонь, доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи, щоб не пригоріло, суміш уварюють до отримання кремового відтінку. Опускаємо краплю помадки в холодну воду, якщо вона застигла і легко скочується в кульку, то ласощі готовий. Розливаємо гарячу суміш по формочках. Для самих маленьких можна в кожну цукерку увіткнути зубочистку - так руки не будуть липкими.
Цей рецепт для тих, хто хоче згадати смак дитинства, хоча використовувати молочну помадку можна не тільки у вигляді цукерок, але і в якості глазурі для кексів.
Інгредієнти:
цукровий пісок - 400 г;
молоко - 450 г;
лід.
Приготування
Беремо кухлик з довгою, зручною ручкою, наливаємо в нього молоко, висипаємо цукор. Ставимо на вогонь, безперервно помішуючи дерев'яною лопаткою, доводимо до кипіння. Коли сироп закипить, головне ваше завдання на найближчий час - не дати йому втекти. Необхідно уварити сироп на повільному вогні, щоб обсяг зменшився приблизно вдвічі до отримання світлого кремового відтінку. Якщо крапнути трохи сиропу на лід і застиглу краплю можна легко скачати в м'який пружний кульку, то сироп точно готовий. Тепер цю рідину необхідно швидко остудити. Ставимо ківш з сиропом в таз з льодом, підливаємо на лід холодну воду, постійно заважаємо сироп. Сироп, остигаючи, загусає і заважати його стає все важче. Виймаємо ківш з льоду і долаючи опір молочно-цукрової маси інтенсивно її заважаємо до того моменту, поки вона почне світлішати і не перетвориться в один вершково-цукровий грудку.
Для того, щоб отримати цукерки, треба трохи підігріти масу на маленькому вогні до того моменту, поки вона не стане злегка пластичною. Потім викладаємо майбутні цукерки на лист фольги чайною ложкою, можна взяти силіконові формочки для льоду. Форми попередньо змащуємо маслом. Можна видавити масу з кондитерського мішка, але насадку беремо діаметром більше. Якщо є бажання, додаємо в молочну помадку горіхи або цукати. Для того, щоб покрити помадкою кекс або паска, розігріти її потрібно посильніше.
З допомогою цукрової помадки легко перетворити домашній торт у твір мистецтва, рецепт не складний у приготуванні, а ви залишитеся задоволені результатом.
Інгредієнти:
цукор дрібний - 1 ст.;
окріп - 05 склянки;
лимонний сік - 25 ч. ложки.
Приготування
У широку каструлю насипати цукор, заливаємо окропом і ставимо на водяну баню. Після закипання сиропу зменшуємо вогонь, виймаємо ложкою піну. Сироп не заважаємо, інакше він зацукрувався. Варимо сироп, не заважаючи, приблизно 3 хвилини, потім краплю сиропу капаємо в холодну воду, якщо з нього можна скатати кульку, не прилипає до рук, сироп готовий. Швидко знімаємо сироп з вогню і поміщаємо в каструлю таз з льодом. Вливаємо лимонний сік і інтенсивно перемішуємо дерев'яною лопаткою - сироп повинен побіліти і стати щільним. Після цього скачуємо помадку в кулю, накриваємо вологою серветкою і залишаємо хвилин на 20. Її можна зберігати в холодильнику досить довго. Щоб використовувати готову помадку для глазурування торта, її потрібно нагріти до 40 - 45 градусів і нанести на торт.
Інгредієнти:
терта цедра - з 4-х лимонів;
лимонний сік - з 4-х лимонів;
яйце - 4 шт.;
цукор - 350 г;
вершкове масло - 225г;
крохмаль - 1 десертна ложка.
Приготування
Збиваємо яйця, додаємо всі інші продукти і ще трохи збиваємо. Ставимо на середній вогонь і, помішуючи, варимо хвилин 7-8 поки не загусне. Робимо маленький вогонь і проварюємо ще одну міну. Викладаємо лимонну помадку в стерилізовані банки і ставимо в холодильник.
Така помадка буде особливо доречна для прикраси лимонних кексів , або печива .
Вершкова помадка - рецепт
Смачна вершкова помадка відмінна альтернатива магазинним цукерок, рецепт ви можете різноманітити за своїм смаком горіхами, какао, ваніліном, маком, кокосом, цукатами або цедрою.
Інгредієнти:
Приготування
Всі інгредієнти змішуємо в каструлі і ставимо на повільний вогонь, доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи, щоб не пригоріло, суміш уварюють до отримання кремового відтінку. Опускаємо краплю помадки в холодну воду, якщо вона застигла і легко скочується в кульку, то ласощі готовий. Розливаємо гарячу суміш по формочках. Для самих маленьких можна в кожну цукерку увіткнути зубочистку - так руки не будуть липкими.
Молочна помадка - рецепт
Цей рецепт для тих, хто хоче згадати смак дитинства, хоча використовувати молочну помадку можна не тільки у вигляді цукерок, але і в якості глазурі для кексів.
Інгредієнти:
Приготування
Беремо кухлик з довгою, зручною ручкою, наливаємо в нього молоко, висипаємо цукор. Ставимо на вогонь, безперервно помішуючи дерев'яною лопаткою, доводимо до кипіння. Коли сироп закипить, головне ваше завдання на найближчий час - не дати йому втекти. Необхідно уварити сироп на повільному вогні, щоб обсяг зменшився приблизно вдвічі до отримання світлого кремового відтінку. Якщо крапнути трохи сиропу на лід і застиглу краплю можна легко скачати в м'який пружний кульку, то сироп точно готовий. Тепер цю рідину необхідно швидко остудити. Ставимо ківш з сиропом в таз з льодом, підливаємо на лід холодну воду, постійно заважаємо сироп. Сироп, остигаючи, загусає і заважати його стає все важче. Виймаємо ківш з льоду і долаючи опір молочно-цукрової маси інтенсивно її заважаємо до того моменту, поки вона почне світлішати і не перетвориться в один вершково-цукровий грудку.
Для того, щоб отримати цукерки, треба трохи підігріти масу на маленькому вогні до того моменту, поки вона не стане злегка пластичною. Потім викладаємо майбутні цукерки на лист фольги чайною ложкою, можна взяти силіконові формочки для льоду. Форми попередньо змащуємо маслом. Можна видавити масу з кондитерського мішка, але насадку беремо діаметром більше. Якщо є бажання, додаємо в молочну помадку горіхи або цукати. Для того, щоб покрити помадкою кекс або паска, розігріти її потрібно посильніше.
Цукрова помадка для торта - рецепт
З допомогою цукрової помадки легко перетворити домашній торт у твір мистецтва, рецепт не складний у приготуванні, а ви залишитеся задоволені результатом.
Інгредієнти:
Приготування
У широку каструлю насипати цукор, заливаємо окропом і ставимо на водяну баню. Після закипання сиропу зменшуємо вогонь, виймаємо ложкою піну. Сироп не заважаємо, інакше він зацукрувався. Варимо сироп, не заважаючи, приблизно 3 хвилини, потім краплю сиропу капаємо в холодну воду, якщо з нього можна скатати кульку, не прилипає до рук, сироп готовий. Швидко знімаємо сироп з вогню і поміщаємо в каструлю таз з льодом. Вливаємо лимонний сік і інтенсивно перемішуємо дерев'яною лопаткою - сироп повинен побіліти і стати щільним. Після цього скачуємо помадку в кулю, накриваємо вологою серветкою і залишаємо хвилин на 20. Її можна зберігати в холодильнику досить довго. Щоб використовувати готову помадку для глазурування торта, її потрібно нагріти до 40 - 45 градусів і нанести на торт.
Лимонна помадка - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйця, додаємо всі інші продукти і ще трохи збиваємо. Ставимо на середній вогонь і, помішуючи, варимо хвилин 7-8 поки не загусне. Робимо маленький вогонь і проварюємо ще одну міну. Викладаємо лимонну помадку в стерилізовані банки і ставимо в холодильник.
Така помадка буде особливо доречна для прикраси лимонних кексів , або печива .
Рекомендуємо добрі рецепти
Просочення для бісквіта
Приготувати смачний бісквітний торт не завжди легко, особливо якщо ви вирішили не розрізати корж, а просто змастити його кремом. В цьому випадку вам
Карамельний крем для торта
Коли хочеться приготувати торт за своїм власним рецептом, придумати щось нове і незвичайне, варто подбати і про смачну кремі - адже він вносить у
Шоколадна помадка - рецепт
Шоколадна помадка - чудове прикраса для будь-якої випічки. Хочете піднести сім'ї або гостям приголомшливо красивий десерт? Тоді наші рецепти
Просочення для торта
Просочення для торта надає домашнього виробу особливу смакову пікантність і ніжність. Як її правильно приготувати, які використовувати інгредієнти,
Ленінградський торт - рецепт
Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться
Глазур для печива
Глазур надає випічці апетитний і барвистий вигляд. І сьогодні ми поговоримо про глазурі для печива. Вона може бути самою різною: шоколадною,