Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадна помадка - рецепт

Шоколадна помадка - рецепт

18-01-2015, 20:09
8 619
Шоколадна помадка - рецепт
Кожна господиня хоче, щоб її кулінарний шедевр був не тільки смачним, але і красивим. Тому при випічці кондитерських виробів ми обов'язково намагаємося зробити їх максимально ефектними. Ось для таких цілей використовують різні крему, присипки, глазурі, мастику і помадку. У цій статті ми розповімо, як приготувати шоколадну помадку. Цей вид прикрашання кондитерських виробів виступає не лише як естетичний елемент вироби, шоколадна помадка доповнює і збагачує смак основного продукту, будь це торт, пиріг або кекс.

Як зробити шоколадну помадку?


Інгредієнти:

  • чорний шоколад - 150 г;

  • пудра цукрова - 200 г;

  • масло вершкове - 60 г;

  • яйця - 1 шт.


  • Приготування
    Шоколад з вершковим маслом розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додаємо 1 яйце і перемішуємо до однорідного стану. Додаємо цукрову пудру і збиваємо міксером до однорідного стану. Повинна вийти густа маса кавового кольору з глянцевим відтінком. Помадку наносимо на виріб, поки вона ще гаряча.

    Приготування шоколадної помадки з какао - рецепт


    Якщо площа для нанесення помадки невелика, то можна робити її і на основі шоколаду. А от якщо ми, наприклад, хочемо використовувати помадку для прикраси печива, то її знадобиться досить багато, відповідно і шоколаду теж потрібно багато. Виходить, що помадка вийде досить дорогий. В такому разі ми можемо зробити шоколадну помадку з какао. Повірте, а краще перевірте - вона теж виходить дуже смачною, і випічка з нею виглядає чудово.
    Інгредієнти:

  • молоко - 60 мл;

  • цукор - 120 г;

  • масло вершкове - 50 г;

  • какао - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    У невеликій ємності перемішуємо молоко і цукор. На невеликому вогні нагріваємо цю суміш, постійно помішуючи, до розчинення цукру. Після,
    Шоколадна помадка - рецепт
    помішуючи, проварюємо ще масу до загусання. Для цих цілей зручно використовувати турку. Якщо ж зовсім маленькою ємності немає, то краще збільшити кількість інгредієнтів, так як при малому обсязі є ризик, що вся суміш прилипне до дна каструльки. Тепер ємність з масою знімаємо з вогню і охолоджуємо. Вершкове масло попередньо дістаємо з холодильника, щоб воно размягчилось. Какао збиваємо з м'яким маслом і поступово вводимо молочно-цукрову суміш, розтираючи помадку дерев'яною лопаткою до гладкої консистенції. Наносимо масу на виріб відразу після приготування, поки вона не встигла застигнути.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Помадка - рецепт
    Помадка - рецепт
    Помадка служить простим і ефектною прикрасою будь-якого десерту, а застиглому вигляді перетворюється на смачні цукерки, які можна готувати з
    Ленінградський торт - рецепт
    Ленінградський торт - рецепт
    Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться
    Шоколадна глазур - рецепт
    Шоколадна глазур - рецепт
    Кондитерська глазур - тягуча солодка густа рідина на основі цукрової пудри з додаванням інших компонентів, призначена для покриття різних солодощів.
    Молочна глазур - рецепт
    Молочна глазур - рецепт
    Молочна глазур чудово прикрасить вашу домашню випічку і додасть їй незвичайний смак, оригінальність і естетичний зовнішній вигляд. Пропонуємо вашій
    Гарбузовий кекс
    Гарбузовий кекс
    Коли душа вимагає солодкого, а здоровий глузд напирає на шкідливість такого продукту, приготуйте гарбузовий кекс - і корисно, і неймовірно смачно. А
    Глазур для пончиків
    Глазур для пончиків
    Що робить звичайний пончик незвичайним і оригінальним? Звичайно ж - глазур! Вона може бути абсолютно будь-яка: шоколадна, мармеладная, молочна,