Гарбузовий кекс

Кекс з гарбузом - рецепт
Інгредієнти:
Для глазурі:
Приготування
Гарбуз нарізаємо кубиками і запікаємо в духовці 20 хвилин, до м'якості. Остуджуємо і збиваємо блендером в повітряний пюре. Яйця збиваємо з цукром в міцну піну, вливаємо олію, додаємо гарбуз, продовжуючи вимішувати. Поступово вводимо просіяне борошно, спеції і розпушувач, солимо.
Виливаємо тісто у форму, змащену маслом. Кекс добре піднімається, тому заповнюємо форму не більше ніж на 2/3. Відправляємо її в духовку, розігріту до 200 градусів, на годину. Перевіряємо готовність зубочисткою. Залишаємо кекс ще на півгодини у вимкненій духовці - дійти.
Для глазурі змішати цукрову пудру з молоком. Якщо не любите надто солодке, замініть молоко соком лимона. Поливаємо глазур'ю готовий кекс.
Гарбузовий кекс в мультиварці - рецепт
Інгредієнти:
Для помадки:
Приготування

Натираємо сиру гарбуз на дрібну тертку і віджимаємо 5 столових ложок соку. Яйця збиваємо з цукром, додаємо розм'якшене масло, гарбуз, просіяне борошно з розпушувачем. Добре все вимішуємо.
Викладаємо тісто у форму мультиварки, попередньо змащену маслом. Включаємо на 50 хвилин режим «Випічка». Перевіряємо кекс на готовність зубочисткою, перевертаємо на кошик пароварки і остуджуємо.
Для помадки в каструльці змішуємо гарбузовий сік з цукром, додаємо вершкове масло і вершки. Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Даємо охолонути.
Викладаємо гарбузовий кекс з мультиварки на красиве блюдо, покриваємо зверху сонячної помадкою і насолоджуємося - з чаєм або молоком.
Гарбузово-шоколадний кекс
Інгредієнти:
Для шоколадного тіста:
Для гарбузового тіста:
Для помадки:
Приготування
Для шоколадного тіста розм'якшене масло збиваємо з цукром. Вводимо одному яйця, продовжуючи гарненько збивати. Додаємо сметану і екстракт ванілі (можна замінити ванільним цукром - 1 упаковка), збиваємо. Поступово додаємо просіяне борошно, соду і розпушувач. Продовжуючи вимішувати тісто, додаємо какао-порошок.
Нарізаємо гарбуз шматочками і варимо хвилин 15 охолоджуємо. Збиваємо Блендером на пюре додаємо яйця, розм'якшене масло, цукор і цедру лимона. Продовжуємо збивати до однорідності.

У форму, попередньо змащену маслом, викладаємо по черзі, по кілька ложок, обидва тесту. Злегка перемішати дерев'яною шпажкою, щоб вийшов малюнок. Випікаємо близько години в духовці, розігрітій до 180 градусів. Перевіряємо готовність зубочисткою. Залишаємо у вимкненій духовці ще на півгодини.
Готуємо помадку. Для цього перемішуємо всі інгредієнти і розігріваємо на повільному вогні до однорідності. Поливаємо помадкою остиглий кекс і подаємо до столу!
Рекомендуємо добрі рецепти

Кекс з яблуками рецепт
Не знаєте чим би смачненьким побалувати своїх близьких? Пропонуємо вам зробити чудовий десерт - кекс з яблуками. У нашій статті ми зібрали кілька

Кекс з варенням
Якщо у вас в холодильнику залишилося трохи варення, і ви не знаєте що з ним робити, тоді пропонуємо вам чудові варіанти його корисного використання -

Кекс з какао
Кекс - це дивовижна випічка, улюблена багатьма. Його готують з різними начинками: шоколадом, родзинками, сиром, варенням і т. д. І сьогодні ми

Кекс з маком
Кекс - дивовижна і проста в приготуванні випічка, яка припаде до смаку і дорослим і дітям. Варіантів її створення з різними інгредієнтами досить

Кекс з горіхами
Кекси - шоколадні, сирні, лимонні - дуже смачна випічка, а якщо до неї ще додати ще різні сухофрукти, чорнослив, волоські горіхи - вийде ще більш

Медовий кекс
Кекс - це ароматна і смачна випічка улюблена багатьма. А якщо його приготувати з медом, то це буде ще й корисно. Що ж розглянемо найбільш цікаві