Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гарбузовий кекс

Гарбузовий кекс

17-01-2015, 22:49
1 716
Гарбузовий кекс
Гарбуз - джерело вітамінів, яких нам всім не вистачає в зиязикай час. Але далеко не всі люблять її смак, адже гарбуз годиться не тільки в кашу. І якщо цей корисний овоч ще не став фаворитом на вашому столі, ви просто не вмієте його готувати. Спробуйте рецепти кексу з гарбузом. Вона додасть випічці пишність і соковитість. І ніхто з домашніх не здогадається, з чого ви приготували цей сонячний кекс.

Кекс з гарбузом - рецепт


Інгредієнти:

  • гарбуз - 500 г;

  • рослинне масло - 1 ст.;

  • цукор - 2 ст.;

  • розпушувач - 3 ч. ложки;

  • борошно - 35 ст.;

  • яйця - 4 шт.;

  • мелений мускатний горіх - 03 ч. ложки;

  • мелена гвоздика - 03 ч. ложки;

  • мелений запашний перець - 03 ч. ложки;

  • мелена кориця - 05 ч. ложки;

  • сіль - 05 ч. ложка.


  • Для глазурі:

  • молоко - 2 ст. ложки;

  • пудра цукрова - 1 ст.


  • Приготування
    Гарбуз нарізаємо кубиками і запікаємо в духовці 20 хвилин, до м'якості. Остуджуємо і збиваємо блендером в повітряний пюре. Яйця збиваємо з цукром в міцну піну, вливаємо олію, додаємо гарбуз, продовжуючи вимішувати. Поступово вводимо просіяне борошно, спеції і розпушувач, солимо.
    Виливаємо тісто у форму, змащену маслом. Кекс добре піднімається, тому заповнюємо форму не більше ніж на 2/3. Відправляємо її в духовку, розігріту до 200 градусів, на годину. Перевіряємо готовність зубочисткою. Залишаємо кекс ще на півгодини у вимкненій духовці - дійти.
    Для глазурі змішати цукрову пудру з молоком. Якщо не любите надто солодке, замініть молоко соком лимона. Поливаємо глазур'ю готовий кекс.

    Гарбузовий кекс в мультиварці - рецепт


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 200 г;

  • борошно - 250 г;

  • масло вершкове - 150 г;

  • цукор - 150 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • розпушувач - 2 ч. ложки.


  • Для помадки:

  • вершки - 150 мл;

  • масло вершкове - 100 г;

  • цукор - 100г.


  • Приготування
    Гарбузовий кекс

    Натираємо сиру гарбуз на дрібну тертку і віджимаємо 5 столових ложок соку. Яйця збиваємо з цукром, додаємо розм'якшене масло, гарбуз, просіяне борошно з розпушувачем. Добре все вимішуємо.
    Викладаємо тісто у форму мультиварки, попередньо змащену маслом. Включаємо на 50 хвилин режим «Випічка». Перевіряємо кекс на готовність зубочисткою, перевертаємо на кошик пароварки і остуджуємо.
    Для помадки в каструльці змішуємо гарбузовий сік з цукром, додаємо вершкове масло і вершки. Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Даємо охолонути.
    Викладаємо гарбузовий кекс з мультиварки на красиве блюдо, покриваємо зверху сонячної помадкою і насолоджуємося - з чаєм або молоком.

    Гарбузово-шоколадний кекс


    Інгредієнти:
    Для шоколадного тіста:

  • масло вершкове - 100 г;

  • борошно - 220 г;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • какао-порошок - 3 ст. ложки;

  • цукор - 200 г;

  • сода - 1/4 ч. ложки.


  • Для гарбузового тіста:

  • гарбуз - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • олія рослинна (рафінована) - 3/4 ст.;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • борошно - 250 г;

  • цукор - 120 г;

  • розпушувач - 2 ч. ложки.


  • Для помадки:

  • какао-порошок - 3 ст. ложки;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • масло вершкове - 50 г.


  • Приготування
    Для шоколадного тіста розм'якшене масло збиваємо з цукром. Вводимо одному яйця, продовжуючи гарненько збивати. Додаємо сметану і екстракт ванілі (можна замінити ванільним цукром - 1 упаковка), збиваємо. Поступово додаємо просіяне борошно, соду і розпушувач. Продовжуючи вимішувати тісто, додаємо какао-порошок.
    Нарізаємо гарбуз шматочками і варимо хвилин 15 охолоджуємо. Збиваємо Блендером на пюре додаємо яйця, розм'якшене масло, цукор і цедру лимона. Продовжуємо збивати до однорідності.
    Гарбузовий кекс
    Додаємо просіяне борошно, сіль і розпушувач. Замішуємо гарбузове тісто.
    У форму, попередньо змащену маслом, викладаємо по черзі, по кілька ложок, обидва тесту. Злегка перемішати дерев'яною шпажкою, щоб вийшов малюнок. Випікаємо близько години в духовці, розігрітій до 180 градусів. Перевіряємо готовність зубочисткою. Залишаємо у вимкненій духовці ще на півгодини.
    Готуємо помадку. Для цього перемішуємо всі інгредієнти і розігріваємо на повільному вогні до однорідності. Поливаємо помадкою остиглий кекс і подаємо до столу!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кекс з яблуками рецепт
    Кекс з яблуками рецепт
    Не знаєте чим би смачненьким побалувати своїх близьких? Пропонуємо вам зробити чудовий десерт - кекс з яблуками. У нашій статті ми зібрали кілька
    Кекс з варенням
    Кекс з варенням
    Якщо у вас в холодильнику залишилося трохи варення, і ви не знаєте що з ним робити, тоді пропонуємо вам чудові варіанти його корисного використання -
    Кекс з какао
    Кекс з какао
    Кекс - це дивовижна випічка, улюблена багатьма. Його готують з різними начинками: шоколадом, родзинками, сиром, варенням і т. д. І сьогодні ми
    Кекс з маком
    Кекс з маком
    Кекс - дивовижна і проста в приготуванні випічка, яка припаде до смаку і дорослим і дітям. Варіантів її створення з різними інгредієнтами досить
    Кекс з горіхами
    Кекс з горіхами
    Кекси - шоколадні, сирні, лимонні - дуже смачна випічка, а якщо до неї ще додати ще різні сухофрукти, чорнослив, волоські горіхи - вийде ще більш
    Медовий кекс
    Медовий кекс
    Кекс - це ароматна і смачна випічка улюблена багатьма. А якщо його приготувати з медом, то це буде ще й корисно. Що ж розглянемо найбільш цікаві