Гарбуз - джерело вітамінів, яких нам всім не вистачає в зиязикай час. Але далеко не всі люблять її смак, адже гарбуз годиться не тільки в кашу. І якщо цей корисний овоч ще не став фаворитом на вашому столі, ви просто не вмієте його готувати. Спробуйте рецепти кексу з гарбузом. Вона додасть випічці пишність і соковитість. І ніхто з домашніх не здогадається, з чого ви приготували цей сонячний кекс.
Кекс з гарбузом - рецепт
Інгредієнти: гарбуз - 500 г; рослинне масло - 1 ст.; цукор - 2 ст.; розпушувач - 3 ч. ложки; борошно - 35 ст.; яйця - 4 шт.; мелений мускатний горіх - 03 ч. ложки; мелена гвоздика - 03 ч. ложки; мелений запашний перець - 03 ч. ложки; мелена кориця - 05 ч. ложки; сіль - 05 ч. ложка. Для глазурі:
молоко - 2 ст. ложки; пудра цукрова - 1 ст. Приготування Гарбуз нарізаємо кубиками і запікаємо в духовці 20 хвилин, до м'якості. Остуджуємо і збиваємо блендером в повітряний пюре. Яйця збиваємо з цукром в міцну піну, вливаємо олію, додаємо гарбуз, продовжуючи вимішувати. Поступово вводимо просіяне борошно, спеції і розпушувач, солимо.
Виливаємо тісто у форму, змащену маслом. Кекс добре піднімається, тому заповнюємо форму не більше ніж на 2/3. Відправляємо її в духовку, розігріту до 200 градусів, на годину. Перевіряємо готовність зубочисткою. Залишаємо кекс ще на півгодини у вимкненій духовці - дійти.
Для глазурі змішати цукрову пудру з молоком. Якщо не любите надто солодке, замініть молоко соком лимона. Поливаємо глазур'ю готовий кекс.
Гарбузовий кекс в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: гарбуз - 200 г; борошно - 250 г; масло вершкове - 150 г; цукор - 150 г; яйця - 2 шт.; розпушувач - 2 ч. ложки. Для помадки:
вершки - 150 мл; масло вершкове - 100 г; цукор - 100г. Приготування Натираємо сиру гарбуз на дрібну тертку і віджимаємо 5 столових ложок соку. Яйця збиваємо з цукром, додаємо розм'якшене масло, гарбуз, просіяне борошно з розпушувачем. Добре все вимішуємо.
Викладаємо тісто у форму мультиварки, попередньо змащену маслом. Включаємо на 50 хвилин режим «Випічка». Перевіряємо кекс на готовність зубочисткою, перевертаємо на кошик пароварки і остуджуємо.
Для помадки в каструльці змішуємо гарбузовий сік з цукром, додаємо вершкове масло і вершки. Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Даємо охолонути.
Викладаємо гарбузовий кекс з мультиварки на красиве блюдо, покриваємо зверху сонячної помадкою і насолоджуємося - з чаєм або молоком.
Гарбузово-шоколадний кекс
Інгредієнти: Для шоколадного тіста:
масло вершкове - 100 г; борошно - 220 г; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; сметана - 2 ст. ложки; яйця - 2 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; какао-порошок - 3 ст. ложки; цукор - 200 г; сода - 1/4 ч. ложки. Для гарбузового тіста:
гарбуз - 200 г; яйця - 2 шт.; лимон - 1 шт.; олія рослинна (рафінована) - 3/4 ст.; сіль - 1/4 ч. ложки; борошно - 250 г; цукор - 120 г; розпушувач - 2 ч. ложки. Для помадки:
какао-порошок - 3 ст. ложки; сметана - 2 ст. ложки; цукор - 3 ст. ложки; масло вершкове - 50 г. Приготування Для шоколадного тіста розм'якшене масло збиваємо з цукром. Вводимо одному яйця, продовжуючи гарненько збивати. Додаємо сметану і екстракт ванілі (можна замінити ванільним цукром - 1 упаковка), збиваємо. Поступово додаємо просіяне борошно, соду і розпушувач. Продовжуючи вимішувати тісто, додаємо какао-порошок.
Нарізаємо гарбуз шматочками і варимо хвилин 15 охолоджуємо. Збиваємо Блендером на пюре додаємо яйця, розм'якшене масло, цукор і цедру лимона. Продовжуємо збивати до однорідності.
Додаємо просіяне борошно, сіль і розпушувач. Замішуємо гарбузове тісто.
У форму, попередньо змащену маслом, викладаємо по черзі, по кілька ложок, обидва тесту. Злегка перемішати дерев'яною шпажкою, щоб вийшов малюнок. Випікаємо близько години в духовці, розігрітій до 180 градусів. Перевіряємо готовність зубочисткою. Залишаємо у вимкненій духовці ще на півгодини.
Готуємо помадку. Для цього перемішуємо всі інгредієнти і розігріваємо на повільному вогні до однорідності. Поливаємо помадкою остиглий кекс і подаємо до столу!