Кожна господиня хоче, щоб її кулінарний шедевр був не тільки смачним, але і красивим. Тому при випічці кондитерських виробів ми обов'язково намагаємося зробити їх максимально ефектними. Ось для таких цілей використовують різні крему, присипки, глазурі, мастику і помадку. У цій статті ми розповімо, як приготувати шоколадну помадку. Цей вид прикрашання кондитерських виробів виступає не лише як естетичний елемент вироби, шоколадна помадка доповнює і збагачує смак основного продукту, будь це торт, пиріг або кекс.
Як зробити шоколадну помадку?
Інгредієнти: чорний шоколад - 150 г; пудра цукрова - 200 г; масло вершкове - 60 г; яйця - 1 шт. Приготування Шоколад з вершковим маслом розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додаємо 1 яйце і перемішуємо до однорідного стану. Додаємо цукрову пудру і збиваємо міксером до однорідного стану. Повинна вийти густа маса кавового кольору з глянцевим відтінком. Помадку наносимо на виріб, поки вона ще гаряча.
Приготування шоколадної помадки з какао - рецепт
Якщо площа для нанесення помадки невелика, то можна робити її і на основі шоколаду. А от якщо ми, наприклад, хочемо використовувати помадку для прикраси печива, то її знадобиться досить багато, відповідно і шоколаду теж потрібно багато. Виходить, що помадка вийде досить дорогий. В такому разі ми можемо зробити шоколадну помадку з какао. Повірте, а краще перевірте - вона теж виходить дуже смачною, і випічка з нею виглядає чудово.
Інгредієнти: молоко - 60 мл; цукор - 120 г; масло вершкове - 50 г; какао - 2 ст. ложки. Приготування У невеликій ємності перемішуємо молоко і цукор. На невеликому вогні нагріваємо цю суміш, постійно помішуючи, до розчинення цукру. Після,
помішуючи, проварюємо ще масу до загусання. Для цих цілей зручно використовувати турку. Якщо ж зовсім маленькою ємності немає, то краще збільшити кількість інгредієнтів, так як при малому обсязі є ризик, що вся суміш прилипне до дна каструльки. Тепер ємність з масою знімаємо з вогню і охолоджуємо. Вершкове масло попередньо дістаємо з холодильника, щоб воно размягчилось. Какао збиваємо з м'яким маслом і поступово вводимо молочно-цукрову суміш, розтираючи помадку дерев'яною лопаткою до гладкої консистенції. Наносимо масу на виріб відразу після приготування, поки вона не встигла застигнути.