Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадна глазур - рецепт

Шоколадна глазур - рецепт

17-01-2015, 23:10
2 509
Шоколадна глазур - рецепт
Кондитерська глазур - тягуча солодка густа рідина на основі цукрової пудри з додаванням деяких інших компонентів, призначена для покриття (обливки) різних кондитерських виробів (тортів, цукерок та ін). До складу глазурі може входити вода, шоколад, какао, різні фруктові наповнювачі, ароматизатори, (краще, якщо натуральні), іноді додають молоко, вершки, масло.
Шоколадна глазур дуже хороша для обливки еклерів, тортів, тістечок і цукерок.
Стандартної шоколадною глазур'ю прийнято вважати суміш, у складі якої не менше 25 % загального сухого залишку какао-продуктів, у тому числі, не менше 12 % какао-масла.
Наводимо деякі рецепти приготування глазурі з шоколаду.
Важливий момент. Для домашнього приготування шоколадної глазурі з какао (по кожному з рецептів) краще використовувати натуральний какао-порошок, а не так званий, алкалізованний або «голландський».

Простий рецепт шоколадної глазурі для торта з какао


Інгредієнти:

  • какао-порошок - 2-3 ст. ложки;

  • цукрова пудра - 2 ст. ложки;

  • вода - 2 ст. ложки;

  • ром, лікер або коньяк - 1-2 ч. ложки;

  • трохи ванілі або кориці (але не разом);

  • масло вершкове натуральне або жирні вершки густі - близько 20-30 г (або мл).


  • Приготування
    Спочатку змішуємо какао-порошок з цукровою пудрою так ретельно, щоб не було грудочок. Непогано б і цю суміш просіяти через ситечко. Споліскуємо малу ємність холодною водою і наливаємо воду в потрібній кількості. Поміщаємо малу ємність в неглибоку каструлю з киплячою водою, тобто на водяну баню. При температурах вище 85 градусів за С ми втратимо масу корисних речовин. Додаємо порошкову суміш какао з цукровою пудрою. Розмішуємо до повного розчинення цукру.
    Густоту глазурі можна коригувати додаванням цукрової пудри і/або какао-порошку (або крохмалю, втім, цей спосіб, швидше годиться для підприємств громадського харчування). Можна включити в склад трохи мелених горіхів (або горіховою борошна). Якщо додавати занадто багато, то вийде крем швидше, ніж глазур. При додаванні різних фруктових соків або сиропів можна надати шоколадної глазурі додаткові смакові обертони. Глазур з какао для торта готова!
    Включення до складу глазурі готового шоколаду (краще чорного з високим вмістом натурального какао) також не зашкодить, а лише поліпшить смак і текстуру глазурі. До приводять пропорціям (див. вище) досить додати близько 50 г шоколаду.
    Рецепт шоколадної глазурі на молоці практично нічим не відрізняється від попереднього (див. вище), тільки замість води ми використовуємо молоко, краще всього, середньої жирності, пастеризоване.

    Рецепт шоколадної глазурі на сметані


    Такий варіант глазурі також скоріше ближче до крему, однак сметана може надати глазурі особливий смак.
    Інгредієнти:

  • какао-порошок - 2-3 ст. ложки;

  • цукрова пудра - 2 ст. ложки;

  • вода - 2 ст. ложки;

  • сметана густа - 2-3 ст. ложки;

  • ром - 1 ч. ложка;

  • ваніль або кориця.


  • Шоколадна глазур - рецепт
    Приготування
    Змішати цукрову пудру з какао-порошком і просіваємо цю суміш, щоб не було грудочок. Наливаємо води в малу ємність, додаємо ром, ваніль і суміш цукрової пудри з какао. Малу ємність поміщаємо в більшу з киплячою водою і прогріваємо таким чином на водяній бані протягом близько 20 хвилин, до повного розчинення цукру. Додаємо сметану і прогріваємо до потрібної міри загустіння.
    Шоколадна глазур - це, звичайно ж, дуже смачно для більшості людей, однак не слід особливо захоплюватися цією чудовою кондитерської сумішшю, так само як і іншими кондитерськими виробами, все-таки, це вуглеводи + жири, та й, взагалі, висококалорійне.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Глазур для паски
    Глазур для паски
    Паска - це солодкий пряний хліб, який зазвичай печуть на Великдень. Його поверхня зазвичай прикрашають глазур'ю. Ось про те, як зробити глазур для
    Торт «Прага» в мультиварці
    Торт «Прага» в мультиварці
    Якщо ви хочете спекти торт «Прага», але не знаєте, з якого боку до нього підійти - не поспішайте. У даній статті ми розповімо більш простий, але не
    Шоколадна помадка - рецепт
    Шоколадна помадка - рецепт
    Шоколадна помадка - чудове прикраса для будь-якої випічки. Хочете піднести сім'ї або гостям приголомшливо красивий десерт? Тоді наші рецепти
    Сметанно-шоколадний крем
    Сметанно-шоколадний крем
    Креми служать наповнювачами для різних кондитерських виробів: тортів, тістечок, еклерів, булочок і т. д. Варіантів створення кремів дуже багато. І
    Молочна глазур - рецепт
    Молочна глазур - рецепт
    Молочна глазур чудово прикрасить вашу домашню випічку і додасть їй незвичайний смак, оригінальність і естетичний зовнішній вигляд. Пропонуємо вашій
    Глазур з сметани
    Глазур з сметани
    Глазур, саму по собі, приготувати нескладно. Але щоб ще більше спростити процес її створення, достатньо взяти просту і всім доступну сметану.