Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сметанно-шоколадний крем

Сметанно-шоколадний крем

18-01-2015, 19:54
2 369
Сметанно-шоколадний крем
Для приготування різних кондитерських виробів: тортів, тістечок та інших вишуканих десертів - часто використовуються різні наповнювачі, в тому числі, і шоколадні креми на сметані.
Слід зауважити, що термін використання кондитерських виробів з сметанковими кремами досить недовгий. Проте все ж сметанні креми переважніше, наприклад, масляних, оскільки менш калорійні і не так нудотні. До того ж, сметана надає смаку крему приємну природну молочну кислинку.
Розповімо, як приготувати сметанно-шоколадний крем. Насамперед купите якісний какао-порошок (неалкализированний, з масовою часткою жиру не менше 15%) і хорошу натуральну сметану. Краще використовувати сметану середньої або високої жирності, щоб крем не був надто рідким, втім, його густоту можна коригувати різними продуктами і прийомами, так що це справа особистих уподобань і смаку.

Рецепт сметанно-шоколадного крему


Інгредієнти:

  • какао-порошок - 1-3 ст. ложки;

  • цукрова пудра - 1-3 ст. ложки;

  • сметана натуральна жирністю не менше 20% - 200-300 мл.


  • Приготування
    Змішуємо какао-порошок з цукровою пудрою так, щоб не було грудочок. Пропорцію какао-цукор-сметана вибирайте зручній для вас, можна широко варіювати. Потроху додаємо сметану і ретельно розтираємо. Все добре і тривало промешиваем.
    Для кращого розчинення цукрової пудри можна спочатку розчинити суміш цукру з какао-порошком у невеликому обсязі (50-100 мл) злегка підігрітого молока або вершків, а потім змішати з густої жирної сметаною. Крем, приготований таким способом, буде мати більш однорідну текстуру.
    Такий крем шоколадно-сметанний хороший для просочення коржів тортів або, наприклад, заповнення тістечок, якщо хочете, щоб крем став густішим, охолодіть його. Також можна коригувати густоту з допомогою кукурудзяного крохмалю. Якщо хочете, щоб крем зберігав застиглі форми, можна додати в неї розчинений у
    Сметанно-шоколадний крем
    невеликій кількості молока або води желатин або агар-агар. У цьому варіанті працюйте з кремом до застигання.
    Щоб приготувати пряний і вишуканий шоколадний сметанний крем, до суміші, приготованої за базовим рецептом (див. вище), можна додавати ром, темний або золотистий (або бренді, міцну мадеру або мускат), а також ваніль або корицю (але не разом), шафран, кардамон, тертий мускатний горіх і навіть гострий червоний перець.
    Можливо також додавання таких інгредієнтів як сирі перепелині яйця, горіхова або мигдалеву борошно або паста і розтоплений готовий шоколад. Зрозуміло, краще вибирати чорний шоколад з максимальним вмістом какао.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сметанний крем - рецепт
    Сметанний крем - рецепт
    Щоб приготувати сметанний крем, який стане прикрасою будь-якого торта і додасть йому незвичайний смак, не потрібно бути професійним кондитером.
    Шоколадний крем з какао
    Шоколадний крем з какао
    Шоколадний крем з какао - це не тільки чудова прошарок для тортів і пирогів, але і цілком самостійний десерт, який відмінно підійде до чашки чаю або
    Шоколадний заварний крем
    Шоколадний заварний крем
    Для промазування зверху або всередині різних кондитерський виробів, у тому числі тортів і тістечок використовують різні креми. І сьогодні ми
    Полуничний крем
    Полуничний крем
    Полуниця - смачна ягода, в якій міститься безліч корисних речовин. З неї можна зробити безліч цікавих десертів. І зараз ми вам розповімо, як
    Сирно-йогуртовий крем
    Сирно-йогуртовий крем
    З натурального сиру і живого йогурту можна готувати смачні і корисні креми для промазування тортів, бісквітів, тістечок. І зараз ми вам підкажемо
    Шоколадна глазур - рецепт
    Шоколадна глазур - рецепт
    Кондитерська глазур - тягуча солодка густа рідина на основі цукрової пудри з додаванням інших компонентів, призначена для покриття різних солодощів.