Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сметанний крем - рецепт

Сметанний крем - рецепт

18-01-2015, 20:13
1 359
Сметанний крем - рецепт
Сметанний крем ідеально підходить для всіх видів тістечок і тортів. Його ніжна і пухка структура дозволяє використовувати його і як просочення для тортів, і як прикраса.
Найпоширенішим варіантом сметанного крему є його класичний рецепт. Але існують і безліч інших варіацій на тему приготування сметанного крему. Давайте розглянемо декілька варіантів рецептів приготування сметанного крему для торта.

Класичний рецепт сметанного крему


Для його приготування вам знадобиться всього лише два продукти - це, відповідно, сметана (або вершки) і цукрову пудру. Якщо ви берете магазинні вершки, то вони повинні бути не менше ніж 35% жирності. Якщо брати менше, то обов'язково використовуйте загущувач для вершків у вигляді порошку. Склянка цукрової пудри збийте з охолодженими вершками (500 мл) або з такою ж кількістю сметани в круту, не растекающуюся піну.

Ще кілька рецептів сметанного крему для торта


Можна приготувати кілька варіацій на тему сметанного крему. Додавши всього лише один інгредієнт, легко внести в класичний рецепт родзинку.
Для приготування крему більш щільної консистенції, ніж класичний сметанний крем, можна зробити олійно-сметанний крем. Для його приготування потрібно взяти всі необхідні продукти - по 150 грам вершкового масла, молока і сметани, 3/4 склянки цукрової пудри (можна замінити товченим цукром). Всі інгредієнти нагрійте до кімнатної температури і збийте їх.
А якщо вам потрібно приготувати більш рідкий сметанний крем, то спробуйте приготувати його зі згущеним молоком. Сметану або вершки збийте в густу піну, поступово введіть лимонний сік (для додання кислинки крему) і згущене молоко.
Якщо ви хочете отримати дуже щільний сметанний крем, можна використовувати рецепт приготування сирно-сметанного крему.
У кип'яченої холодної води (1/4 склянки) розчиніть 10 грам желатину на 15 хвилин.
Сметанний крем - рецепт
Збийте 250 грам сметани (не менше ніж 20% жирності) з половиною склянки цукру і 250 г сиру (бажано використовувати сир без крупинок). Підготовлений желатин підігрійте, але не доводьте до кипіння. Змішайте його з кремом і почекайте, поки маса не загусне.
А якщо, під час приготування сметанного крему додати в получавшуюся масу 2-3 чайних ложки порошку какао, то вийде шоколадний сметанний крем.
І ще один важливий рада - в залежності від ваших уподобань, можна регулювати солодкість крему. Для отримання крему середньої солодощі використовуйте склянку цукру на 500 г сметани.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирний крем
Сирний крем
Сирний крем є одним з найбільш дієтичних десертів. Сам по собі сир і так дуже корисний, а в поєднанні з фруктами, шоколадом, згущеним молоком або
Крем для бісквітного торта
Крем для бісквітного торта
Щоб приготувати бісквітний торт вам знадобитися спекти бісквітні коржі і промазати їх яким-небудь кремом. А ось про те, які саме бувають крему для
Вершковий крем
Вершковий крем
Вершковий крем - це чудова начинка для тістечок, пирогів, тортів, хороша добавка до морозиву і просто чудовий самостійний десерт з додаванням
Сметанно-шоколадний крем
Сметанно-шоколадний крем
Креми служать наповнювачами для різних кондитерських виробів: тортів, тістечок, еклерів, булочок і т. д. Варіантів створення кремів дуже багато. І
Сметанно-сирний крем
Сметанно-сирний крем
Сметанно-сирний крем чудова прошарок для тортів, тістечок, ватрушок. Він виходить ніжним і повітряним. Давайте розглянемо декілька простих і цікавих
Кошлатий сметанний торт
Кошлатий сметанний торт
Якщо вам раптом захотілося приготувати незвичайний і оригінальний десерт, то запам'ятайте рецепт кудлатого сметанного торта. Це ласощі не тільки