Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вершковий крем

Вершковий крем

18-01-2015, 20:09
1 156
Вершковий крем
Немає людей, які б не любили солодощі, а особливо свіжу домашню випічку. Одним з основних компонентів будь-якої випічки, будь то торт, пиріг або тістечка - є крем. Чим смачніше він буде, тим краще виявиться ваше блюдо. Тому дуже важливо правильно його приготувати.
Рецептів крему може бути безліч, але, мабуть, самий ніжний і універсальний - вершковий крем і його різновиди, про які ми вам і розповімо.
Сметанно-вершковий крем
Якщо ви хочете приготувати, наприклад, медовик, ми поділимося рецептом, як зробити вершковий крем для нього, який відмінно просочить ваш торт.
Інгредієнти:

  • сметана - 800 г;

  • масло вершкове - 200 г;

  • цукор - 1 стакан.


  • Приготування
    Зауважте, що всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури, а масло злегка розм'якшеним. Його ми з'єднуємо з цукром і перетираємо до утворення однорідної маси. Після цього вводимо в нашу масу сметану, але не всю відразу, а по одній столовій ложці, добре перемішуючи отриману суміш, щоб знову у нас вийшла однорідна маса. Коли потрібний ефект досягнуто - крем готовий.
    Вершковий крем з желатином
    Цей вид крему теж відмінно підходить для тортів і тістечок, але особливість приготування вершкового крему з желатином в тому, що його слід використовувати відразу ж, не залишаючи навіть на короткий термін.
    Інгредієнти:

  • вершки 35% жирності - 500 г;

  • желатин - 1 пакетик;

  • цукрова пудра - 150 р.


  • Приготування
    Розведіть желатин в 05 склянки вершків і залиште на 40 хвилин. За цей час желатин повинен набрякнути, після чого посуд з ним слід помістити в ємність з гарячою водою на водяну баню і заважати, поки він повністю не розчиниться. Потім дайте йому трохи охолонути.
    Решту вершків збийте міксером до утворення пишної густої піни, потім поступово додайте цукрову пудру, продовжуючи збивати, влийте тонкою цівкою трохи остиглий желатин. Ваш крем готовий, але його обов'язково потрібно ароматизувати, щоб прибрати присмак желатину. Зробити це можна різними способами, наприклад, додавши до крему сік 1/2 апельсина, ви отримаєте апельсиновий крем, а якщо увіллєте в нього 1 столову ложку коньяку - то коньячний. Але, в принципі, ароматизатор кожен може вибрати собі до смаку.
    Вершково-йогуртовий крем
    Інгредієнти:

  • вершки 30% жирності - 1 ст.;

  • йогурт - 1 ст.;

  • цукрова пудра - 6 ст. ложок;

  • загущувач для вершків - 1 пакетик.


  • Приготування
    Вершки збийте міксером, поступово додаючи до них цукрову пудру. Потім відправте туди ж загущувач для вершків і знову добре збийте. До цієї маси додайте йогурт, і гарненько перемішайте. Ваш легкий і ніжний крем готовий, він відмінно підійде для приготування десертів з фруктами або для змащування бісквітних тортів.
    Шоколадно-вершковий крем
    Інгредієнти:

  • вершки не менше 35% жирності - 400 мл;

  • гіркий шоколад - 200 р.


  • Приготування
    Шоколад подрібнюємо, вершки виливаємо в каструлю і нагріваємо, але стежимо, щоб вони не почали кипіти. Додаємо в вершки подрібнений шоколад і розмішуємо його, продовжуючи гріти масу на вогні.
    Потім знімаємо каструлю з вогню, але продовжуємо заважати, поки весь шоколад повністю не розчиниться. Даємо охолонути до кімнатної температури і відправляємо в холодильник на 2-3 години. Після цього перекладаємо вершки з шоколадом в чашу міксера і збиваємо до утворення пишного крему. Готовий крем можна використовувати для начинки кондитерських виробів, або ж, як самостійний десерт з горіхами або фруктами.

    Білково-вершковий крем
    Інгредієнти:
    Вершковий крем


  • вершки - 1 ст.;

  • яєчні білки - 4 шт.;

  • цукор - 1/2 ст.


  • Приготування
    Збийте білки міксером до отримання густої піни, потім, продовжуючи збивати, додайте цукор і, поступово, вершки. Продовжуйте збивати до тих пір, поки маса не стане однорідною і пишною. Якщо хочете, можете додати в крем трохи ванільного цукру і використовувати його для подальшого приготування десертів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сирний крем
    Сирний крем
    Сирний крем є одним з найбільш дієтичних десертів. Сам по собі сир і так дуже корисний, а в поєднанні з фруктами, шоколадом, згущеним молоком або
    Сметанний крем - рецепт
    Сметанний крем - рецепт
    Щоб приготувати сметанний крем, який стане прикрасою будь-якого торта і додасть йому незвичайний смак, не потрібно бути професійним кондитером.
    Масляний крем
    Масляний крем
    Масляний крем - універсальне додаток до будь-якого десерту, приготувати яку не складе особливої праці. Якщо ви вирішили побалувати себе калорійними
    Фруктовий крем
    Фруктовий крем
    Фруктовий крем може виступати як в якості самостійного десерту, так і використовуватися у вигляді начинки для тортів чи тістечок. У нашій статті ми
    Вершково-сирний крем
    Вершково-сирний крем
    Вершково-сирний крем можна використовувати як для промазки тортів, еклерів, тістечок, так і вживати в якості самостійного десерту зі свіжими ягодами
    Крем для капкейків
    Крем для капкейків
    Капкейк - це дивовижний американський десерт, дуже нагадує наші кекси. І сьогодні піде про крем для цього ласощі. Ми підібрали для вас найбільш