Полуничний крем
Полуниця - чудова смачна і корисна ягода, містить безліч вітамінів та інших необхідних людині речовин. У сезон полуниці можна є просто так чи використовувати для приготування різних страв. Особливо цікаві різні десерти з полуницею. В несезон можна використовувати заморожену полуницю - при шокового заморожування будь-продукт практично не втрачає свої корисні якості. Ну, або полуничне варення , полуничні сиропи (хоча вони менш корисні, але смак залишається).
У виробництві різних кондитерських виробів: тістечок, тортів, бісквітів та ін. - використовують різні креми, в тому числі, полуничний. Власне кажучи, крем може бути просто полуничним пюре або можна готувати креми з полуничними наповнювачами (сік, пюре, сироп, лікер) на різних основах.
Інгредієнти:
вершки молочні натуральні жирні густі - 2-3 склянки;
полуниця свіжа - 1-2 склянки;
цукрова пудра - 1/2 склянки.
Приготування
Ділимо вершки на 2 приблизно рівні частини. Одну з них змішуємо з цукровою пудрою і прогріваємо, помішуючи, до розчинення останнього (краще, звичайно ж, на водяній бані). У полуниці видаляємо плодоніжки, ретельно промиваємо її і відкидаємо на друшляк - нехай вода стече. Полуницю пробиваємо блендером до стану пюре. Додаємо другу частину вершків. Ось зараз можна подбавить трохи (1-2 їдальні ложки) м'ятного лікеру або джина - полуничний смак дуже добре поєднується з м'ятним чи ялівцевим. Змішуємо вершково-цукрові і полунично-вершкову суміш і збиваємо міксером. Тепер крем готовий до використання. Густоту крему можна коригувати додаванням в вершки кукурудзяного крохмалю. Також можна додавати желатин і агар-агар (розчиняючи у вершках) в розрахунку на подальше застигання крему (в цьому випадку, використовуйте крем швидко).
Таким же чином можна приготувати полуничний крем, використовуючи замість вершків сметану.
Якщо ж вас, деяким чином, лякає надмірна жирність і калорійність вершків або сметани, можна використовувати натуральний живий несолодкий класичний грецький йогурт або йогурт (він трохи густіше). Слід зауважити, що кондитерські вироби з кремами на основі сметани і тим більше йогурту не можна зберігати більше 2-3-х діб навіть в холодильнику.
Інгредієнти:
сир свіжий натуральний - 2-3 склянки;
натуральні молочні вершки (або сметана, йогурт) - 1 склянка;
полуниця - 1-2 склянки;
цукрова пудра - 1/2 склянки.
Приготування
Сир протираємо через сито. Очищену і промиту полуницю, цукрову пудру і вершки (або сметану, йогурт) поміщаємо в блендер і доводимо до однорідності. Змішуємо з сиром. М'ятний лікер і, взагалі, м'ята погано поєднуються з сиром. Краще додати 1 столову ложку міцної мадери, фруктового бренді, шнапсу або білого або рожевого міцного мускатного вина (або вермуту). Можна ще збити міксером.
Також полуничні креми можна готувати і на основі готового вершкового морозива-пломбіру.
Інгредієнти:
полуниця - близько 500 м;
цукрова пудра - 4-5 ст. ложок;
крохмаль кукурудзяний - 2-3 ст. ложки (з гіркою);
яйце куряче - 1 шт.;
вершки молочні натуральні густі - близько 200 мл.
Приготування
Промиту полуницю пюрируем в блендері. Вершки з цукровою пудрою прогріваємо до розчинення. Змішуємо полуничне пюре з вершковою масою, додаємо яйце і крохмаль. Збиваємо міксером до стійкої піни.
З полуничними кремами на будь-яких основах (як і з іншими кондитерськими кремами) найзручніше працювати з допомогою спеціальних кондитерських шприців з різними насадками або з допомогою кондитерських пакетів.
У виробництві різних кондитерських виробів: тістечок, тортів, бісквітів та ін. - використовують різні креми, в тому числі, полуничний. Власне кажучи, крем може бути просто полуничним пюре або можна готувати креми з полуничними наповнювачами (сік, пюре, сироп, лікер) на різних основах.
Рецепт полунично-вершкового крему
Інгредієнти:
Приготування
Ділимо вершки на 2 приблизно рівні частини. Одну з них змішуємо з цукровою пудрою і прогріваємо, помішуючи, до розчинення останнього (краще, звичайно ж, на водяній бані). У полуниці видаляємо плодоніжки, ретельно промиваємо її і відкидаємо на друшляк - нехай вода стече. Полуницю пробиваємо блендером до стану пюре. Додаємо другу частину вершків. Ось зараз можна подбавить трохи (1-2 їдальні ложки) м'ятного лікеру або джина - полуничний смак дуже добре поєднується з м'ятним чи ялівцевим. Змішуємо вершково-цукрові і полунично-вершкову суміш і збиваємо міксером. Тепер крем готовий до використання. Густоту крему можна коригувати додаванням в вершки кукурудзяного крохмалю. Також можна додавати желатин і агар-агар (розчиняючи у вершках) в розрахунку на подальше застигання крему (в цьому випадку, використовуйте крем швидко).
Таким же чином можна приготувати полуничний крем, використовуючи замість вершків сметану.
Якщо ж вас, деяким чином, лякає надмірна жирність і калорійність вершків або сметани, можна використовувати натуральний живий несолодкий класичний грецький йогурт або йогурт (він трохи густіше). Слід зауважити, що кондитерські вироби з кремами на основі сметани і тим більше йогурту не можна зберігати більше 2-3-х діб навіть в холодильнику.
Сирно-полуничний крем
Інгредієнти:
Приготування
Сир протираємо через сито. Очищену і промиту полуницю, цукрову пудру і вершки (або сметану, йогурт) поміщаємо в блендер і доводимо до однорідності. Змішуємо з сиром. М'ятний лікер і, взагалі, м'ята погано поєднуються з сиром. Краще додати 1 столову ложку міцної мадери, фруктового бренді, шнапсу або білого або рожевого міцного мускатного вина (або вермуту). Можна ще збити міксером.
Також полуничні креми можна готувати і на основі готового вершкового морозива-пломбіру.
Полуничний заварний крем
Інгредієнти:
Приготування
Промиту полуницю пюрируем в блендері. Вершки з цукровою пудрою прогріваємо до розчинення. Змішуємо полуничне пюре з вершковою масою, додаємо яйце і крохмаль. Збиваємо міксером до стійкої піни.
З полуничними кремами на будь-яких основах (як і з іншими кондитерськими кремами) найзручніше працювати з допомогою спеціальних кондитерських шприців з різними насадками або з допомогою кондитерських пакетів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Полуничний сорбет
Сорбет - це заморожене до твердого стану фруктове або ягідне пюре. Різновидів його створення досить багато, все залежить від ваших уподобань. І
Шоколадний заварний крем
Для промазування зверху або всередині різних кондитерський виробів, у тому числі тортів і тістечок використовують різні креми. І сьогодні ми
Фруктовий крем
Фруктовий крем може виступати як в якості самостійного десерту, так і використовуватися у вигляді начинки для тортів чи тістечок. У нашій статті ми
Вершково-сирний крем
Вершково-сирний крем можна використовувати як для промазки тортів, еклерів, тістечок, так і вживати в якості самостійного десерту зі свіжими ягодами
Сметанно-шоколадний крем
Креми служать наповнювачами для різних кондитерських виробів: тортів, тістечок, еклерів, булочок і т. д. Варіантів створення кремів дуже багато. І
Сирно-йогуртовий крем
З натурального сиру і живого йогурту можна готувати смачні і корисні креми для промазування тортів, бісквітів, тістечок. І зараз ми вам підкажемо