Вергуни на кефірі - рецепт
Вергуни - це українська солодкість, яка традиційно готується на суміші води, яєць і цукру. За автентичним рецептом виходять хрусткі вергуни, які нагадують відомий хмиз . Вергуни зроблені на кефірі виходять ніжними і повітряними, саме любителям подібного ласощі ми і присвячуємо цей рецепт.
Інгредієнти:
кефір - 500 мл;
яйця - 2 шт.;
цукор - 1 ст.;
борошно - 3 ст.;
сода - 1/2 ч. ложки;
рослинне масло - для смаження;
цукрова пудра для прикраси.
Приготування
Перед тим, як приготувати вергуни на кефірі, замішуємо тісто. Яйця розтираємо з цукром дочиста, вливаємо кефір, додаємо 1/2 чайної ложки соди (гасити не потрібно, так як в кефірі є молочна кислота), ще раз перемішуємо і починаємо підсипати муку. Замішуємо густе, але еластичне тісто, яке буде злегка липнути до рук. Скачуємо тісто в кулю і залишаємо відпочити на 15-20 хвилин, після чого розкачуємо тісто в пласт, товщиною в 1-15 см і ріжемо на прямокутники. В середині кожного прямокутника робимо поздовжній надріз, через який просовуємо один з кінців вергуна. Обсмажуємо десерт на розпеченому рослинному маслі, після смаження прибираємо надлишки масла з допомогою паперового рушника і посипаємо вергуни цукровою пудрою, перед подачею на стіл.
Інгредієнти:
борошно - 2 5 ст.;
яйця - 3 шт.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
кефір - 1/2 ст.;
сода - 1 ч. ложка (без гірки);
цукор - 3 ст. ложки;
ром - 1/2 ст. ложки;
свинячий жир - 700 р.
Приготування
Яйця розтираємо з цукром і розтопленим вершковим маслом. Потихеньку додаємо в суміш кефір, не перестаючи помішувати, слідом доливаємо ром, підсипаємо соду і борошно. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо його відпочити на 30 хвилин. Після закінчення часу, розкачуємо тісто на вергуни в тонкий пласт, нарізаємо прямокутниками, прорізаємо в середині отвір, протягуємо крізь нього один кінець вергуна і обсмажуємо на розтопленому свинячому салі. Хрусткі зовні і ніжні всередині вергуни посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Дріжджові вергуни
Інгредієнти:
борошно - 250 г;
дріжджі - 20 г;
кефір - 1/2 ст.;
цукор - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
сіль - щіпка;
рослинне масло - для смаження;
яєчні жовтки - 2 шт.
Приготування
Кефір злегка підігріваємо і розвести в ньому дріжджі, підсипаємо трохи цукру і чекаємо, поки дріжджі «активізуються». Борошно просіваємо, робимо в ній лунку і наливаємо туди кефір, замішуємо опару з невеликою кількістю борошна і залишаємо підійти в теплому місці. Як тільки опара підійде, додати решту інгредієнтів і замішуємо тісто на вергуни на кефірі. Даємо йому підійти ще 30 хвилин, потім розкачуємо і формуємо за схемою, описаною в попередніх рецептах. Обсмажуємо вергуни на рослинному маслі і подаємо до столу.
Вергуни на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати вергуни на кефірі, замішуємо тісто. Яйця розтираємо з цукром дочиста, вливаємо кефір, додаємо 1/2 чайної ложки соди (гасити не потрібно, так як в кефірі є молочна кислота), ще раз перемішуємо і починаємо підсипати муку. Замішуємо густе, але еластичне тісто, яке буде злегка липнути до рук. Скачуємо тісто в кулю і залишаємо відпочити на 15-20 хвилин, після чого розкачуємо тісто в пласт, товщиною в 1-15 см і ріжемо на прямокутники. В середині кожного прямокутника робимо поздовжній надріз, через який просовуємо один з кінців вергуна. Обсмажуємо десерт на розпеченому рослинному маслі, після смаження прибираємо надлишки масла з допомогою паперового рушника і посипаємо вергуни цукровою пудрою, перед подачею на стіл.
Простий рецепт вергунів
Інгредієнти:
Приготування
Яйця розтираємо з цукром і розтопленим вершковим маслом. Потихеньку додаємо в суміш кефір, не перестаючи помішувати, слідом доливаємо ром, підсипаємо соду і борошно. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо його відпочити на 30 хвилин. Після закінчення часу, розкачуємо тісто на вергуни в тонкий пласт, нарізаємо прямокутниками, прорізаємо в середині отвір, протягуємо крізь нього один кінець вергуна і обсмажуємо на розтопленому свинячому салі. Хрусткі зовні і ніжні всередині вергуни посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Дріжджові вергуни
Інгредієнти:
Приготування
Кефір злегка підігріваємо і розвести в ньому дріжджі, підсипаємо трохи цукру і чекаємо, поки дріжджі «активізуються». Борошно просіваємо, робимо в ній лунку і наливаємо туди кефір, замішуємо опару з невеликою кількістю борошна і залишаємо підійти в теплому місці. Як тільки опара підійде, додати решту інгредієнтів і замішуємо тісто на вергуни на кефірі. Даємо йому підійти ще 30 хвилин, потім розкачуємо і формуємо за схемою, описаною в попередніх рецептах. Обсмажуємо вергуни на рослинному маслі і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вергуни - рецепт
Українські вергуни - національний аналог всім відомого «хмизу», який відрізняється від останнього більшою кількістю яєць в рецептурою і технологією
Хмиз на кефірі
Хмиз - хрусткі м'які палички з цукровою пудрою, смажені на олії, мають безліч аналогів по всьому світу. Його роблять на молоці, сметані. І зараз ми
Пончики на кефірі - рецепт
Пончики на кефірі - чудова солодкість, нехай і калорійна. Якщо ви любите іноді побалувати себе, то візьміться за приготування даного ласощі. А
Сочні на кефірі
Сочні - це популярні російські пиріжки з начинкою з сиру. І сьогодні ми з вами розглянемо кілька рецептів створення їх на кефірі. Вони виходять
Рецепт хрусткого хмизу
Бажаєте скуштувати хрусткого хмизу, посипанного цукровою пудрою, прямо як з дитинства? В такому разі ми ділимося з вами відразу кількома рецептами
Пряники на кефірі
Пряники - це смачна і ароматна випічка, яка подобається як дорослим, так і дітям. А якщо вона ще приготовлена в домашніх умовах - це взагалі чудово.