Хмиз на кефірі
Хмиз - хрусткі, або м'які палички, з цукровою пудрою, обжариваемие на рослинному маслі, має безліч аналогів за всьому світу, проте в Росії звичне для нас страву в основному готується з місцевих продуктів, у нашій статті в якості них виступить кефір.
Приготований на кефірі хмиз виходить дуже легким і повітряним, а його приготування не надасть вам ніяких турбот. Як спекти хмиз на кефірі ми розповімо в цій статті.
Почнемо з елементарно простого рецепту, що налічує в своєму складі кілька широкодоступних і базових інгредієнтів.
Інгредієнти:
кефір - 100 мл;
яйце - 1 шт.;
борошно - 1 1/2 ст.;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - щіпка;
рослинне масло - для смаження;
цукрова пудра.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром і сіллю дочиста, виливаємо до яєць кефір і, безперервно помішуючи суміш, підсипаємо в неї просіяне борошно. У результаті виходить в міру круте, не липнущее до рук тісто. Залишаємо готове тісто в холодильнику на 30 хвилин, після чого тонко розкачуємо його і нарізаємо прямокутниками. Кожен прямокутник тесту обсмажуємо у великій кількості рослинного масла до золотистого кольору.
Смачний хмиз на кефірі готовий! Залишилося лише прикрасити його цукровою пудрою і можна подавати до столу.
Такий хмиз на кефірі, м'який, практично повітряний, виходить з еластичного і ніжного тіста, робота з якими вимагає наявності мінімального кулінарного досвіду.
Інгредієнти:
кефір - 250 мл;
борошно - 1 ст.;
сир (дрібна) - 2 ст. ложки;
яйця - 2 шт.;
сода - 1/2 ч. ложки;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - щіпка.
Приготування
Сир протираємо через сито. Яйця збиваємо з сіллю і цукром, доливаємо кефір і додаємо перетертий сир. У суміш інгредієнтів всипаємо просіяне борошно, намагаючись замісити максимально м'яке, але вже не липнущее до рук тісто. Залишаємо основу для хмизу «відпочити» на 20-25 хвилин в холодильнику, після чого розкачуємо тісто середньої товщини і нарізаємо його ромбиками. В центрі кожного ромба робимо невеликий поздовжній надріз, через який пропускаємо верхній кут фігури з тіста. Кожен такий завиток занурюємо у фритюрницю з розпеченим рослинним маслом і смажимо до золотистого кольору.
Посипаємо готове ласощі цукровою пудрою, або поливаємо медом і посипаємо горішками.
Тісто для хмизу на кефірі повинно вийти досить тугим і пружним, але при цьому зберігати свою еластичність. Така небанальна закуска може стати прекрасним доповненням до легкого вечері, або келиху пива.
Інгредієнти:
кефір - 1 склянка;
борошно - 300 г;
сир (твердий) - 100 г;
яйце - 1 шт.;
гірчиця - за смаком;
сіль - за смаком.
Приготування
Теплий кефір замішуємо з пучкою солі й просіяного борошном і м'яке еластичне тісто. Даємо тісту відпочити під вологим рушником, а самі тим часом натремо сир, змішаємо його з яйцем і невеликою кількість гірчиці (1-15 ч. ложки). Тісто ділимо на 4 частини, кожну з яких необхідно тонко розкачати (близько 2 мм). По шару тіста рівномірно розподіляємо сирну начинку, накриваємо другим таким же шаром і нарізаємо на довгі вузькі стрічки. Кожну стрічку скручуємо спіраллю і, за бажанням, присипаємо сушеними прованськими травами.
Приготування сирного хрусткого хмизу на кефірі займе близько 8 хвилин при 200 градусах.
Залишилися дві частини тіста формуємо аналогічним чином, але нарізавши його на смужки, не скручуємо їх в джгут, а прямо в такому вигляді відправляємо в гаряче масло, обсмажуємо до золотистого кольору, викладаємо на серветку, щоб позбутися зайвого жиру, і подаємо до столу.
Приготований на кефірі хмиз виходить дуже легким і повітряним, а його приготування не надасть вам ніяких турбот. Як спекти хмиз на кефірі ми розповімо в цій статті.
Простий рецепт хмизу на кефірі
Почнемо з елементарно простого рецепту, що налічує в своєму складі кілька широкодоступних і базових інгредієнтів.
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром і сіллю дочиста, виливаємо до яєць кефір і, безперервно помішуючи суміш, підсипаємо в неї просіяне борошно. У результаті виходить в міру круте, не липнущее до рук тісто. Залишаємо готове тісто в холодильнику на 30 хвилин, після чого тонко розкачуємо його і нарізаємо прямокутниками. Кожен прямокутник тесту обсмажуємо у великій кількості рослинного масла до золотистого кольору.
Смачний хмиз на кефірі готовий! Залишилося лише прикрасити його цукровою пудрою і можна подавати до столу.
Пишний хмиз на кефірі з сиром
Такий хмиз на кефірі, м'який, практично повітряний, виходить з еластичного і ніжного тіста, робота з якими вимагає наявності мінімального кулінарного досвіду.
Інгредієнти:
Приготування
Сир протираємо через сито. Яйця збиваємо з сіллю і цукром, доливаємо кефір і додаємо перетертий сир. У суміш інгредієнтів всипаємо просіяне борошно, намагаючись замісити максимально м'яке, але вже не липнущее до рук тісто. Залишаємо основу для хмизу «відпочити» на 20-25 хвилин в холодильнику, після чого розкачуємо тісто середньої товщини і нарізаємо його ромбиками. В центрі кожного ромба робимо невеликий поздовжній надріз, через який пропускаємо верхній кут фігури з тіста. Кожен такий завиток занурюємо у фритюрницю з розпеченим рослинним маслом і смажимо до золотистого кольору.
Посипаємо готове ласощі цукровою пудрою, або поливаємо медом і посипаємо горішками.
Рецепт сирного хрусткого хмизу на кефірі
Тісто для хмизу на кефірі повинно вийти досить тугим і пружним, але при цьому зберігати свою еластичність. Така небанальна закуска може стати прекрасним доповненням до легкого вечері, або келиху пива.
Інгредієнти:
Приготування
Теплий кефір замішуємо з пучкою солі й просіяного борошном і м'яке еластичне тісто. Даємо тісту відпочити під вологим рушником, а самі тим часом натремо сир, змішаємо його з яйцем і невеликою кількість гірчиці (1-15 ч. ложки). Тісто ділимо на 4 частини, кожну з яких необхідно тонко розкачати (близько 2 мм). По шару тіста рівномірно розподіляємо сирну начинку, накриваємо другим таким же шаром і нарізаємо на довгі вузькі стрічки. Кожну стрічку скручуємо спіраллю і, за бажанням, присипаємо сушеними прованськими травами.
Приготування сирного хрусткого хмизу на кефірі займе близько 8 хвилин при 200 градусах.
Залишилися дві частини тіста формуємо аналогічним чином, але нарізавши його на смужки, не скручуємо їх в джгут, а прямо в такому вигляді відправляємо в гаряче масло, обсмажуємо до золотистого кольору, викладаємо на серветку, щоб позбутися зайвого жиру, і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курник - рецепт на кефірі
Класичний пиріг курник готується зазвичай без додавання кефіру, або будь-якого роду молочних продуктів, але як показала практика, саме завдяки їм
Вергуни - рецепт
Українські вергуни - національний аналог всім відомого «хмизу», який відрізняється від останнього більшою кількістю яєць в рецептурою і технологією
Вергуни на кефірі - рецепт
Вергуни - це смачна українська солодкість, яка схожа на всіма улюблений хмиз. В основному вона готується із суміші яєць, води і цукру. Пропонуємо вам
Коврижка з варенням на кефірі
Коврижка з варенням - це дивовижно смачний невеликий пиріг, і приготувати його досить просто. Давайте розглянемо кілька рецептів її створення на
Рецепт хрусткого хмизу
Бажаєте скуштувати хрусткого хмизу, посипанного цукровою пудрою, прямо як з дитинства? В такому разі ми ділимося з вами відразу кількома рецептами