Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Безе в домашніх умовах - рецепт

Безе в домашніх умовах - рецепт

18-01-2015, 22:06
1 887
Безе в домашніх умовах - рецепт
Розглянемо кілька рецептів прекрасного французького десерту - безе. Приготувати безе в домашніх умовах ніби як просто, але в той же час вимагає ретельного підходу. Але ми вам розповімо докладно, як зробити домашнє безе, щоб воно вийшло ніжним і смачним.

Безе «Біле»


Інгредієнти:

  • яйця - 5 шт.;

  • цукор - 2 ст.;

  • лимонний сік - 1 ч. л.;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Для приготування безе в домашніх умовах яйця необхідно розділити на білки і жовтки. Дуже важливо стежити, щоб при розподілі у білки не потрапило ні грама жовтка. Якщо ви не впевнені, то краще розділяти кожне яйце в окремому посуді, інакше при попаданні жовтка в білок доведеться робити все заново. Так само дуже важливо повністю знежирити посуд, у якій буде збиватися білок, і міксер.
    Отже, почнемо спочатку збивати на невеликій швидкості, додавши дрібку солі. Так само важливим моментом при збиванні є температура білків. Вони повинні бути охолодженими ні в якому разі не кімнатної температури. У процесі збивання збільшуємо швидкість міксера і поступово підсипаємо цукор. Для кращого розчинення краще всього використовувати цукрову пудру. Збиваємо довго, до утворення стійких піків. Наявність нерозчиненого цукру перевіряємо так: трохи розминаємо маси між вказівним і великим пальцем і дивимося, чи є там цукор.
    Після того, як почали утворюватися стійкі піки - додаємо лимонний сік і збиваємо ще пару хвилин, щоб закріпити білок збитий стані. Потім масу відразу ж перекладаємо в кондитерський шприц. Якщо такого немає, то можна взяти звичайний файлик і виконати у ньому дірочку. Видавлюємо білок на деко, вистелений пергаментним папером.
    Безе не випікають, а сушать. При цьому важливо дотримуватися температурного режиму. Сушити необхідно в духовці, розігрітій не вище ніж до 120 градусів, у іншому випадку безе стане кремового або жовтого кольору. Щоб воно вийшло яскраво біле, висушувати будемо при 100-110 градусах 15 - 2 години. Готовність перевіряємо, натиснувши на дно тістечка, якщо воно не продавлюється - домашнє безе в духовці готове.
    Так само є дуже смачний рецепт приготування тістечка безе в домашніх умовах. «Родзинка» цього рецепта - це дуже смачний крем.

    Безе з кремом «Шарлот»


    Інгредієнти:

  • яйця - 6 шт.;

  • ванільний цукор - 3 уп.;

  • цукор - 15 ст. + 6 ст. л.;

  • молоко - 150 г;

  • вершкове масло - 200 г;

  • волоські горіхи - 100 р.


  • Приготування
    Білки відділяємо від жовтків. Білки можна одразу викласти в чашу міксера. Включаємо міксер на максимальну швидкість і збиваємо до хорошої густої піни. У процесі збивання додаємо два пакетики ванільного цукру і 15 склянки звичайного. Цукор збиваємо з білками так само на максимальній швидкості до тих пір, поки маса не стане густою і глянсовою.
    Потім двома столовими ложками викладаємо масу по трохи на деко з папером для випічки. У кожне тістечко кладемо по горішку. Форму можна надати будь-яку. Відправляємо в духовку, розігріту до 120-140 градусів на 1 годину.
    Безе в домашніх умовах - рецепт
    А тим часом приготуємо крем «Шарлот» для нашого безе в домашніх умовах. Шість столових ложок цукру додаємо 150 г молока і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Збиваємо жовтки, що залишилися від безе, і відправляємо в каструльку до молока, додаємо пакетик ванільного цукру. Доводимо майже до кипіння, постійно помішуючи. Як загусне - відставляємо остигати. Масло збиваємо в густу пишну масу. З'єднуємо сироп з маслом на максимальній швидкості міксера. Як безе приготуватися даємо йому охолонути. Намазуємо наші тістечка кремом і посипаємо тертими горіхами. А якщо все безе перемішати з кремом, то вийде цікавий торт в домашніх умовах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Безе в духовці
    Безе в духовці
    Безе - повітряне та солодке ласощі улюблене багатьма. Сьогодні ми розповімо, як правильно його приготувати в духовці за досить простим рецептами. Ну
    Торт з безе
    Торт з безе
    Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо
    Торт «Графські руїни» з безе
    Торт «Графські руїни» з безе
    Хто ж з нас не пробував такий смачний десерт, як торт «Графські руїни». І сьогодні ми вам розповімо, як правильно його спекти з безе в домашніх
    Тістечко безе
    Тістечко безе
    Тістечко безе - улюблений багатьма з дитинства десерт, рецепт приготування якого протягом тривалого часу не змінюється. І сьогодні ми розповімо про
    Печиво безе - рецепт
    Печиво безе - рецепт
    Печиво з безе - це дуже смачний і повітряний десерт, який припаде до душі не тільки маленьким дітям, але і дорослим. Пропонуємо вам кілька рецептів