Безе в домашніх умовах - рецепт

Безе «Біле»
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування безе в домашніх умовах яйця необхідно розділити на білки і жовтки. Дуже важливо стежити, щоб при розподілі у білки не потрапило ні грама жовтка. Якщо ви не впевнені, то краще розділяти кожне яйце в окремому посуді, інакше при попаданні жовтка в білок доведеться робити все заново. Так само дуже важливо повністю знежирити посуд, у якій буде збиватися білок, і міксер.
Отже, почнемо спочатку збивати на невеликій швидкості, додавши дрібку солі. Так само важливим моментом при збиванні є температура білків. Вони повинні бути охолодженими ні в якому разі не кімнатної температури. У процесі збивання збільшуємо швидкість міксера і поступово підсипаємо цукор. Для кращого розчинення краще всього використовувати цукрову пудру. Збиваємо довго, до утворення стійких піків. Наявність нерозчиненого цукру перевіряємо так: трохи розминаємо маси між вказівним і великим пальцем і дивимося, чи є там цукор.
Після того, як почали утворюватися стійкі піки - додаємо лимонний сік і збиваємо ще пару хвилин, щоб закріпити білок збитий стані. Потім масу відразу ж перекладаємо в кондитерський шприц. Якщо такого немає, то можна взяти звичайний файлик і виконати у ньому дірочку. Видавлюємо білок на деко, вистелений пергаментним папером.
Безе не випікають, а сушать. При цьому важливо дотримуватися температурного режиму. Сушити необхідно в духовці, розігрітій не вище ніж до 120 градусів, у іншому випадку безе стане кремового або жовтого кольору. Щоб воно вийшло яскраво біле, висушувати будемо при 100-110 градусах 15 - 2 години. Готовність перевіряємо, натиснувши на дно тістечка, якщо воно не продавлюється - домашнє безе в духовці готове.
Так само є дуже смачний рецепт приготування тістечка безе в домашніх умовах. «Родзинка» цього рецепта - це дуже смачний крем.
Безе з кремом «Шарлот»
Інгредієнти:
Приготування
Білки відділяємо від жовтків. Білки можна одразу викласти в чашу міксера. Включаємо міксер на максимальну швидкість і збиваємо до хорошої густої піни. У процесі збивання додаємо два пакетики ванільного цукру і 15 склянки звичайного. Цукор збиваємо з білками так само на максимальній швидкості до тих пір, поки маса не стане густою і глянсовою.
Потім двома столовими ложками викладаємо масу по трохи на деко з папером для випічки. У кожне тістечко кладемо по горішку. Форму можна надати будь-яку. Відправляємо в духовку, розігріту до 120-140 градусів на 1 годину.

Рекомендуємо добрі рецепти

Безе в духовці
Безе - повітряне та солодке ласощі улюблене багатьма. Сьогодні ми розповімо, як правильно його приготувати в духовці за досить простим рецептами. Ну

Торт з безе
Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо

Торт «Графські руїни» з безе
Хто ж з нас не пробував такий смачний десерт, як торт «Графські руїни». І сьогодні ми вам розповімо, як правильно його спекти з безе в домашніх

Тістечко безе
Тістечко безе - улюблений багатьма з дитинства десерт, рецепт приготування якого протягом тривалого часу не змінюється. І сьогодні ми розповімо про

Печиво безе - рецепт
Печиво з безе - це дуже смачний і повітряний десерт, який припаде до душі не тільки маленьким дітям, але і дорослим. Пропонуємо вам кілька рецептів