"Хрустики" на горілці - рецепт
"Хрустики" або "хмиз" - рецепт знайомий багатьом з нас з самого дитинства. Блюдо отримало нинішню популярність завдяки своїй простоті і дешевизні: із стандартного набору у вигляді борошна, яєць і цукру можна було зробити цілу гору ласощі, а якщо в будинку знайшлася горілка, печиво ставало більш золотистим і хрустким після обжарювання - звідси і назва.
Інгредієнти:
борошно - 1 ст.;
яйце - 1 шт.;
горілка - 25 мл;
сіль - щіпка;
рослинне масло - для смаження;
цукрова пудра - для подачі.
Приготування
У мисці збиваємо куряче яйце з дрібкою солі. Додаємо до яйця трохи горілки і починаємо підсипати попередньо просіяне борошно. Всипаємо борошно не всю, залишаючи буквально столову ложку для розкочування. Готове тісто повинно бути не крутим, а злегка липковатим. Як тільки вона збереться разом, обертаємо ком харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на годину. За цей час клейковина в тісті розпуститься і воно перестане липнути до рук.
Подпиляем залишилася борошном робочу поверхню і розкачуємо на ній тісто в тонкий пласт. Нарізаємо пласт тіста на стрічки шириною 3-35 см, кожну з таких стрічок ділимо на шматочки рівної довжини і прорізаємо в центрі невелике вертикальне отвір. Пропускаємо один з кінців стрічки крізь отримане отвір. Тепер розігріваємо у фритюрі рослинне масло й обсмажуємо ласощі до золотистого кольору. Смачні "хрустики" на горілці традиційно подають, посипавши цукровою пудрою, але ви можете вступити оригінальніше і приготувати для десерту улюблений солодкий соус або крем.
Додавання соди основу для "хрустиків" зробить страву повітряним всередині і дуже хрустким зовні.
Інгредієнти:
борошно - 1/2 ст.;
сода - 1 ч. ложка;
яйця - 2-3 шт.;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
кефір - 2/3 ст.;
цукор - 1 ст.;
горілка - 50 мл;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Борошно просіваємо з содою. В окремій ємності збиваємо яйця з цукром дочиста і додаємо горілку. До яєчної суміші вливаємо кефір і знову все ретельно збиваємо до однорідності. Тепер приступаємо до з'єднання сухих і рідких інгредієнтів. Замішуємо густе тісто і накриваємо його харчовою плівкою. Залишаємо тісто настоятися близько півгодини при кімнатній температурі, а потім розкачуємо на посипаній борошном поверхні до товщини в півсантиметра. Нарізаємо "хрустики" як душа забажає і обсмажуємо в рослинна олії до золотистого кольору.
"Хрустики" на горілці
Інгредієнти:
Приготування
У мисці збиваємо куряче яйце з дрібкою солі. Додаємо до яйця трохи горілки і починаємо підсипати попередньо просіяне борошно. Всипаємо борошно не всю, залишаючи буквально столову ложку для розкочування. Готове тісто повинно бути не крутим, а злегка липковатим. Як тільки вона збереться разом, обертаємо ком харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на годину. За цей час клейковина в тісті розпуститься і воно перестане липнути до рук.
Подпиляем залишилася борошном робочу поверхню і розкачуємо на ній тісто в тонкий пласт. Нарізаємо пласт тіста на стрічки шириною 3-35 см, кожну з таких стрічок ділимо на шматочки рівної довжини і прорізаємо в центрі невелике вертикальне отвір. Пропускаємо один з кінців стрічки крізь отримане отвір. Тепер розігріваємо у фритюрі рослинне масло й обсмажуємо ласощі до золотистого кольору. Смачні "хрустики" на горілці традиційно подають, посипавши цукровою пудрою, але ви можете вступити оригінальніше і приготувати для десерту улюблений солодкий соус або крем.
Як приготувати "хрустики" на горілці?
Додавання соди основу для "хрустиків" зробить страву повітряним всередині і дуже хрустким зовні.
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо з содою. В окремій ємності збиваємо яйця з цукром дочиста і додаємо горілку. До яєчної суміші вливаємо кефір і знову все ретельно збиваємо до однорідності. Тепер приступаємо до з'єднання сухих і рідких інгредієнтів. Замішуємо густе тісто і накриваємо його харчовою плівкою. Залишаємо тісто настоятися близько півгодини при кімнатній температурі, а потім розкачуємо на посипаній борошном поверхні до товщини в півсантиметра. Нарізаємо "хрустики" як душа забажає і обсмажуємо в рослинна олії до золотистого кольору.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вергуни на кефірі - рецепт
Вергуни - це смачна українська солодкість, яка схожа на всіма улюблений хмиз. В основному вона готується із суміші яєць, води і цукру. Пропонуємо вам
Хмиз на кефірі
Хмиз - хрусткі м'які палички з цукровою пудрою, смажені на олії, мають безліч аналогів по всьому світу. Його роблять на молоці, сметані. І зараз ми
Рецепт хрусткого хмизу
Бажаєте скуштувати хрусткого хмизу, посипанного цукровою пудрою, прямо як з дитинства? В такому разі ми ділимося з вами відразу кількома рецептами
Печиво на маргарині
Звичайно ж, краще всього готувати домашнє печиво з використанням вершкового масла, але якщо його не знайшлося в холодильнику, підійде і маргарин. Ми
Печиво з варенням
Печиво з варенням - просте і смачне ласощі з дитинства. Пропонуємо вам кілька рецептів цієї дивовижної солодощі до чашки чаю в колі сім'ї. Готові,
Медові шулики з маком
Медові шулики - це традиційна українська селянська випічка, яку зазвичай готують на Маковія. І зараз ми вам детально розповімо, як їх спекти з