Медові шулики з маком

Рецепт шуликов з маком в духовці
Інгредієнти:
Для підливи:
Приготування
Мак запарим окропом в окремій мисці, потім зіллємо воду і промиємо. Розітремо яйця з медом, додамо частина маку, молоко, дрібку соди і, подсеивая потроху борошно, замісимо тісто. Довго не місимо. Розкотимо тісто в лист (товщиною близько 2-25 см) приблизно за розміром дека. Викладаємо цей корж на змащений вершковим маслом деко (ще краще простелити його промасленим папером пекарської). Взагалі, в традиційному варіанті випікається цілісний корж, а потім його ламають на шматки, але можна зробити естетичніше. Робимо на тісті надрізи на половину глибини так, щоб коли корж спечеться легко ламати його на ромбики-квадратики. Випікаємо в духовій шафі, про готовність повідомляють приємний золотисто-рум'яний колір і запах.
Тепер треба приготувати підливку - макове молоко. Підготовлений, тобто, пропарений, добре набряклий і промитий мак ретельно розтираємо в ступці, подбавляя потроху воду або молоко (вершки). Також додаємо в підливу мед.

В ідеалі, з дієтологічної точки зору для тіста краще використовувати концентрований, цукровий сироп або кукурудзяну патоку, а не мед. А ось в підливку добре додати натурального меду, таким чином, ми досягнемо бажаного ефекту - медового смаку ласощі.
Щоб відчути традицію, їмо із загальної миски (напевно, ложками). Добре запивати шулики молоком, кисломолочними напоями, легкої медовухою (це напій, типу квасу, а зовсім не самогон) або компотами.
Рекомендуємо добрі рецепти

Вареники з маком
Вареники - одна з найулюбленіших і найпопулярніших страв у нашій країні. Найчастіше готують вареники з картоплею або сиром, але є ще один чудовий

Печиво з маком
Якщо ви любите домашню випічку, тоді наші сьогоднішні рецепти для вас. І зараз ми розповімо, як приготувати чудове печиво з маком. Ми впевнені, що

Рогалики з маком
Рогалики - це смачна випічка до чаю або кави. Вони являють собою рулетики з різноманітними начинками. І зараз ми розповімо, як їх смачно і

Печиво із житнього борошна
Якщо не знаєте щоб такого смачненького приготувати до чаю, кави, какао в недільний день, пропонуємо спекти печиво із житнього борошна. Таке корисне

Сирні «конвертики» - рецепт
Сирні "конвертики" - смачна десертна випічка, яка готується зазвичай з сирного тіста. Її можна подавати до чаю, кави, компотів, фруктовим сокам.

Печиво з інжиром
Печиво з інжиром - корисне і смачне ласощі до чаю в колі сім'ї. Інжир сприяє гарному травленню і роботі дихальної системи. Давайте детально