Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печиво з маком

Печиво з маком

17-01-2015, 16:44
6 638
Печиво з маком
Ніяке магазинне печиво не зрівняється з домашньою. Якщо ви любите порадувати рідних і друзів домашньою випічкою, стаття для вас - у ній ми розповімо цікаві рецепти приготування печива з маком.
Рецепт печива з маком
Інгредієнти:

  • вершкове масло розм'якшене - 100 г;

  • борошно - 2 склянки;

  • яйця - 1 шт.;

  • цукор - 05 склянки;

  • сода, гашене оцтом - 05 ч. ложки;

  • ванілін - за смаком;

  • мак - за смаком.


  • Приготування
    Розтираємо розм'якшене вершкове масло з цукром, додаємо яйце, додаємо соду, гашену оцтом, просіяне борошно і ванілін. Замішуємо тісто. Ділимо його на 2 частини і відправляємо в холодильник хвилин на 30. Духовку нагріваємо до температури 180 градусів. Висипаємо на стіл мак. Одну частину тіста, виймаємо з холодильника і розгортаємо по маку. Вирізаємо фігурки бажаної форми і укладаємо на деко, застелений пергаментним папером. Випікаємо пісочне печиво з маком близько 10 хвилин до золотистого кольору.
    Печиво з маком та родзинками
    Інгредієнти:

  • борошно - 2 склянки;

  • маргарин - 100 г;

  • родзинки - 05 склянки;

  • цукор - 05 склянки;

  • яйця - 1 шт.;

  • сметана - 4 ст. ложки;

  • мак - 80 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • ванільний цукор - 1 пакетик.


  • Приготування
    Спочатку промиваємо мак і заливаємо його окропом, залишаємо хвилин на 20. Ізюм також заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин. Зливаємо з маку воду і за допомогою блендера подрібнюємо його. Розтоплюємо маргарин і охолоджуємо. Борошно просіваємо і з'єднуємо з розпушувачем. Яйце розтираємо з цукром, додаємо сметану, маргарин, ванільний цукор і мак.
    Всипаємо просіяне борошно, замішуємо тісто. Коли тісто добре вимешано, додаємо ізюм. Деко змащуємо олією, викладаємо тісто столовою ложкою, верх злегка притискаємо і випікаємо в духовці при температурі 200 градусів до золотистого кольору.
    Лимонне печиво з маком
    Інгредієнти:

  • борошно - 05 кг;

  • яйця - 1 шт.;

  • вершкове масло - 220 г;

  • цукор - 1 склянка;

  • лимон - 1 шт.;

  • ванільний цукор - 1 пакетик;

  • сіль - щіпка;

  • розпушувач для тіста - 1 ч. ложка;

  • мак - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Знімаємо з лимона цедру і видавлюємо сік. Потім його кип'ятимо і випариваем до половини початкового об'єму. Додаємо половину масла, розтоплюємо його і відставляємо в сторону. Другу половину масла збиваємо з цукром, додаємо лимонну цедру, ванільний цукор, яйце, мак, знову збиваємо.
    Додаємо лимонно-масляну суміш, перемішуємо, потихеньку всипаємо просіяне з розпушувачем борошно і сіль.Формуємо лимонне печиво викладаємо на деко, застелений пергаментним папером, і випікаємо 15 хвилин в нагрітій до 180 градусів духовці.
    Сирне печиво з маком
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • сир - 300 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • жовтки яєць - 4 шт.;

  • борошно - 15 склянки;

  • розпушувач - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • мак - 150 р.


  • Приготування
    Сир змішуємо з цукром і жовтками і розтираємо в однорідну масу. Потім потихеньку додаємо борошно, змішану з розпушувачем, і замішуємо тісто. Скачуємо його в кулю, загортаємо в пакет і прибираємо в холодильник на півгодини. Мак моєму, просушуємо і з'єднуємо з цукром. Стіл присипаємо борошном, розкачуємо тісто товщиною близько 5 мм Викладаємо рівним шаром мак і акуратно звертаємо тісто в рулет. Розрізаємо його на 2 рівні частини. Викладаємо на деко, в який попередньо застелити папером для випічки. При температурі 190 градусів випікаємо 25 хвилин.
    Печиво з маком і горіхами
    Інгредієнти:

  • борошно - 150 г;

  • цукор - 100 г;

  • масло вершкове - 100 г;

  • цукор ванільний - 1 пакетик;

  • мак - 50 г;

  • Печиво з маком

  • горіхи - 40 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Збиваємо половину масла з цукром. Потім додаємо яйце і борошно. Ретельно перемішуємо, формуємо кулю і відправляємо його в холодильник на 1 годину. З тіста розкачуємо прямокутник, змащуємо його вершковим маслом, що залишилося, і посипаємо подрібненими горіхами та маком. Звертаємо тісто в рулет і знову ставимо в холодильник на півгодини. Після цього рулет виймаємо, нарізаємо його на шматочки шириною близько 15 см. Викладаємо шматочки на деко і випікаємо при температурі 200 градусів до золотистого кольору.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт з родзинками
    Торт з родзинками
    Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.
    Кекс з маком
    Кекс з маком
    Кекс - дивовижна і проста в приготуванні випічка, яка припаде до смаку і дорослим і дітям. Варіантів її створення з різними інгредієнтами досить
    Сирне печиво
    Сирне печиво
    Сирне печиво послужить прекрасною альтернативою багатьом не корисним закусок кшталт чіпсів і сухариків. Таке печиво можна подати дітям, до склянці
    Пісочні коржики
    Пісочні коржики
    Пісочні коржики - улюблене багатьма ласощі з дитинства, яке завжди продавалося в шкільних їдальнях. Порадійте своїх домочадців, приготувавши їм
    Печиво з сиру «Конвертики»
    Печиво з сиру «Конвертики»
    Сирне печиво «Конвертики» - це дивовижне ласощі з дитинства, яке знайоме багатьом. Давайте розберемо кілька простих варіантів створення цього десерту
    Рогалики з горіхами
    Рогалики з горіхами
    Рогалики - смачна випічка, яку обожнюють і дорослі, і діти. Готувати їх можна з різними начинками, все залежить від вашої фантазії та переваг. І