Печиво з маком
Ніяке магазинне печиво не зрівняється з домашньою. Якщо ви любите порадувати рідних і друзів домашньою випічкою, стаття для вас - у ній ми розповімо цікаві рецепти приготування печива з маком.
Рецепт печива з маком
Інгредієнти:
вершкове масло розм'якшене - 100 г;
борошно - 2 склянки;
яйця - 1 шт.;
цукор - 05 склянки;
сода, гашене оцтом - 05 ч. ложки;
ванілін - за смаком;
мак - за смаком.
Приготування
Розтираємо розм'якшене вершкове масло з цукром, додаємо яйце, додаємо соду, гашену оцтом, просіяне борошно і ванілін. Замішуємо тісто. Ділимо його на 2 частини і відправляємо в холодильник хвилин на 30. Духовку нагріваємо до температури 180 градусів. Висипаємо на стіл мак. Одну частину тіста, виймаємо з холодильника і розгортаємо по маку. Вирізаємо фігурки бажаної форми і укладаємо на деко, застелений пергаментним папером. Випікаємо пісочне печиво з маком близько 10 хвилин до золотистого кольору.
Печиво з маком та родзинками
Інгредієнти:
борошно - 2 склянки;
маргарин - 100 г;
родзинки - 05 склянки;
цукор - 05 склянки;
яйця - 1 шт.;
сметана - 4 ст. ложки;
мак - 80 г;
розпушувач - 1 ч. ложка;
ванільний цукор - 1 пакетик.
Приготування
Спочатку промиваємо мак і заливаємо його окропом, залишаємо хвилин на 20. Ізюм також заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин. Зливаємо з маку воду і за допомогою блендера подрібнюємо його. Розтоплюємо маргарин і охолоджуємо. Борошно просіваємо і з'єднуємо з розпушувачем. Яйце розтираємо з цукром, додаємо сметану, маргарин, ванільний цукор і мак.
Всипаємо просіяне борошно, замішуємо тісто. Коли тісто добре вимешано, додаємо ізюм. Деко змащуємо олією, викладаємо тісто столовою ложкою, верх злегка притискаємо і випікаємо в духовці при температурі 200 градусів до золотистого кольору.
Лимонне печиво з маком
Інгредієнти:
борошно - 05 кг;
яйця - 1 шт.;
вершкове масло - 220 г;
цукор - 1 склянка;
лимон - 1 шт.;
ванільний цукор - 1 пакетик;
сіль - щіпка;
розпушувач для тіста - 1 ч. ложка;
мак - 3 ст. ложки.
Приготування
Знімаємо з лимона цедру і видавлюємо сік. Потім його кип'ятимо і випариваем до половини початкового об'єму. Додаємо половину масла, розтоплюємо його і відставляємо в сторону. Другу половину масла збиваємо з цукром, додаємо лимонну цедру, ванільний цукор, яйце, мак, знову збиваємо.
Додаємо лимонно-масляну суміш, перемішуємо, потихеньку всипаємо просіяне з розпушувачем борошно і сіль.Формуємо лимонне печиво викладаємо на деко, застелений пергаментним папером, і випікаємо 15 хвилин в нагрітій до 180 градусів духовці.
Сирне печиво з маком
Інгредієнти:
Для тіста:
сир - 300 г;
цукор - 2 ст. ложки;
жовтки яєць - 4 шт.;
борошно - 15 склянки;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Для начинки:
цукор - 1 ст. ложка;
мак - 150 р.
Приготування
Сир змішуємо з цукром і жовтками і розтираємо в однорідну масу. Потім потихеньку додаємо борошно, змішану з розпушувачем, і замішуємо тісто. Скачуємо його в кулю, загортаємо в пакет і прибираємо в холодильник на півгодини. Мак моєму, просушуємо і з'єднуємо з цукром. Стіл присипаємо борошном, розкачуємо тісто товщиною близько 5 мм Викладаємо рівним шаром мак і акуратно звертаємо тісто в рулет. Розрізаємо його на 2 рівні частини. Викладаємо на деко, в який попередньо застелити папером для випічки. При температурі 190 градусів випікаємо 25 хвилин.
Печиво з маком і горіхами
Інгредієнти:
борошно - 150 г;
цукор - 100 г;
масло вершкове - 100 г;
цукор ванільний - 1 пакетик;
мак - 50 г;
горіхи - 40 г;
яйце - 1 шт.
Приготування
Збиваємо половину масла з цукром. Потім додаємо яйце і борошно. Ретельно перемішуємо, формуємо кулю і відправляємо його в холодильник на 1 годину. З тіста розкачуємо прямокутник, змащуємо його вершковим маслом, що залишилося, і посипаємо подрібненими горіхами та маком. Звертаємо тісто в рулет і знову ставимо в холодильник на півгодини. Після цього рулет виймаємо, нарізаємо його на шматочки шириною близько 15 см. Викладаємо шматочки на деко і випікаємо при температурі 200 градусів до золотистого кольору.
Рецепт печива з маком
Інгредієнти:
Приготування
Розтираємо розм'якшене вершкове масло з цукром, додаємо яйце, додаємо соду, гашену оцтом, просіяне борошно і ванілін. Замішуємо тісто. Ділимо його на 2 частини і відправляємо в холодильник хвилин на 30. Духовку нагріваємо до температури 180 градусів. Висипаємо на стіл мак. Одну частину тіста, виймаємо з холодильника і розгортаємо по маку. Вирізаємо фігурки бажаної форми і укладаємо на деко, застелений пергаментним папером. Випікаємо пісочне печиво з маком близько 10 хвилин до золотистого кольору.
Печиво з маком та родзинками
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку промиваємо мак і заливаємо його окропом, залишаємо хвилин на 20. Ізюм також заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин. Зливаємо з маку воду і за допомогою блендера подрібнюємо його. Розтоплюємо маргарин і охолоджуємо. Борошно просіваємо і з'єднуємо з розпушувачем. Яйце розтираємо з цукром, додаємо сметану, маргарин, ванільний цукор і мак.
Всипаємо просіяне борошно, замішуємо тісто. Коли тісто добре вимешано, додаємо ізюм. Деко змащуємо олією, викладаємо тісто столовою ложкою, верх злегка притискаємо і випікаємо в духовці при температурі 200 градусів до золотистого кольору.
Лимонне печиво з маком
Інгредієнти:
Приготування
Знімаємо з лимона цедру і видавлюємо сік. Потім його кип'ятимо і випариваем до половини початкового об'єму. Додаємо половину масла, розтоплюємо його і відставляємо в сторону. Другу половину масла збиваємо з цукром, додаємо лимонну цедру, ванільний цукор, яйце, мак, знову збиваємо.
Додаємо лимонно-масляну суміш, перемішуємо, потихеньку всипаємо просіяне з розпушувачем борошно і сіль.Формуємо лимонне печиво викладаємо на деко, застелений пергаментним папером, і випікаємо 15 хвилин в нагрітій до 180 градусів духовці.
Сирне печиво з маком
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Сир змішуємо з цукром і жовтками і розтираємо в однорідну масу. Потім потихеньку додаємо борошно, змішану з розпушувачем, і замішуємо тісто. Скачуємо його в кулю, загортаємо в пакет і прибираємо в холодильник на півгодини. Мак моєму, просушуємо і з'єднуємо з цукром. Стіл присипаємо борошном, розкачуємо тісто товщиною близько 5 мм Викладаємо рівним шаром мак і акуратно звертаємо тісто в рулет. Розрізаємо його на 2 рівні частини. Викладаємо на деко, в який попередньо застелити папером для випічки. При температурі 190 градусів випікаємо 25 хвилин.
Печиво з маком і горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо половину масла з цукром. Потім додаємо яйце і борошно. Ретельно перемішуємо, формуємо кулю і відправляємо його в холодильник на 1 годину. З тіста розкачуємо прямокутник, змащуємо його вершковим маслом, що залишилося, і посипаємо подрібненими горіхами та маком. Звертаємо тісто в рулет і знову ставимо в холодильник на півгодини. Після цього рулет виймаємо, нарізаємо його на шматочки шириною близько 15 см. Викладаємо шматочки на деко і випікаємо при температурі 200 градусів до золотистого кольору.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт з родзинками
Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.
Кекс з маком
Кекс - дивовижна і проста в приготуванні випічка, яка припаде до смаку і дорослим і дітям. Варіантів її створення з різними інгредієнтами досить
Сирне печиво
Сирне печиво послужить прекрасною альтернативою багатьом не корисним закусок кшталт чіпсів і сухариків. Таке печиво можна подати дітям, до склянці
Пісочні коржики
Пісочні коржики - улюблене багатьма ласощі з дитинства, яке завжди продавалося в шкільних їдальнях. Порадійте своїх домочадців, приготувавши їм
Печиво з сиру «Конвертики»
Сирне печиво «Конвертики» - це дивовижне ласощі з дитинства, яке знайоме багатьом. Давайте розберемо кілька простих варіантів створення цього десерту
Рогалики з горіхами
Рогалики - смачна випічка, яку обожнюють і дорослі, і діти. Готувати їх можна з різними начинками, все залежить від вашої фантазії та переваг. І