Ніяке магазинне печиво не зрівняється з домашньою. Якщо ви любите порадувати рідних і друзів домашньою випічкою, стаття для вас - у ній ми розповімо цікаві рецепти приготування печива з маком.
Рецепт печива з маком
Інгредієнти: вершкове масло розм'якшене - 100 г; борошно - 2 склянки; яйця - 1 шт.; цукор - 05 склянки; сода, гашене оцтом - 05 ч. ложки; ванілін - за смаком; мак - за смаком. Приготування Розтираємо розм'якшене вершкове масло з цукром, додаємо яйце, додаємо соду, гашену оцтом, просіяне борошно і ванілін. Замішуємо тісто. Ділимо його на 2 частини і відправляємо в холодильник хвилин на 30. Духовку нагріваємо до температури 180 градусів. Висипаємо на стіл мак. Одну частину тіста, виймаємо з холодильника і розгортаємо по маку. Вирізаємо фігурки бажаної форми і укладаємо на деко, застелений пергаментним папером. Випікаємо пісочне печиво з маком близько 10 хвилин до золотистого кольору.
Печиво з маком та родзинками
Інгредієнти: борошно - 2 склянки; маргарин - 100 г; родзинки - 05 склянки; цукор - 05 склянки; яйця - 1 шт.; сметана - 4 ст. ложки; мак - 80 г; розпушувач - 1 ч. ложка; ванільний цукор - 1 пакетик. Приготування Спочатку промиваємо мак і заливаємо його окропом, залишаємо хвилин на 20. Ізюм також заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин. Зливаємо з маку воду і за допомогою блендера подрібнюємо його. Розтоплюємо маргарин і охолоджуємо. Борошно просіваємо і з'єднуємо з розпушувачем. Яйце розтираємо з цукром, додаємо сметану, маргарин, ванільний цукор і мак.
Всипаємо просіяне борошно, замішуємо тісто. Коли тісто добре вимешано, додаємо ізюм. Деко змащуємо олією, викладаємо тісто столовою ложкою, верх злегка притискаємо і випікаємо в духовці при температурі 200 градусів до золотистого кольору.
Лимонне печиво з маком
Інгредієнти: борошно - 05 кг; яйця - 1 шт.; вершкове масло - 220 г; цукор - 1 склянка; лимон - 1 шт.; ванільний цукор - 1 пакетик; сіль - щіпка; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; мак - 3 ст. ложки. Приготування Знімаємо з лимона цедру і видавлюємо сік. Потім його кип'ятимо і випариваем до половини початкового об'єму. Додаємо половину масла, розтоплюємо його і відставляємо в сторону. Другу половину масла збиваємо з цукром, додаємо лимонну цедру, ванільний цукор, яйце, мак, знову збиваємо.
Додаємо лимонно-масляну суміш, перемішуємо, потихеньку всипаємо просіяне з розпушувачем борошно і сіль.Формуємо лимонне печиво викладаємо на деко, застелений пергаментним папером, і випікаємо 15 хвилин в нагрітій до 180 градусів духовці.
Сирне печиво з маком
Інгредієнти: Для тіста:
сир - 300 г; цукор - 2 ст. ложки; жовтки яєць - 4 шт.; борошно - 15 склянки; розпушувач - 1 ч. ложка. Для начинки:
цукор - 1 ст. ложка; мак - 150 р. Приготування Сир змішуємо з цукром і жовтками і розтираємо в однорідну масу. Потім потихеньку додаємо борошно, змішану з розпушувачем, і замішуємо тісто. Скачуємо його в кулю, загортаємо в пакет і прибираємо в холодильник на півгодини. Мак моєму, просушуємо і з'єднуємо з цукром. Стіл присипаємо борошном, розкачуємо тісто товщиною близько 5 мм Викладаємо рівним шаром мак і акуратно звертаємо тісто в рулет. Розрізаємо його на 2 рівні частини. Викладаємо на деко, в який попередньо застелити папером для випічки. При температурі 190 градусів випікаємо 25 хвилин.
Печиво з маком і горіхами
Інгредієнти: борошно - 150 г; цукор - 100 г; масло вершкове - 100 г; цукор ванільний - 1 пакетик; мак - 50 г; горіхи - 40 г; яйце - 1 шт. Приготування Збиваємо половину масла з цукром. Потім додаємо яйце і борошно. Ретельно перемішуємо, формуємо кулю і відправляємо його в холодильник на 1 годину. З тіста розкачуємо прямокутник, змащуємо його вершковим маслом, що залишилося, і посипаємо подрібненими горіхами та маком. Звертаємо тісто в рулет і знову ставимо в холодильник на півгодини. Після цього рулет виймаємо, нарізаємо його на шматочки шириною близько 15 см. Викладаємо шматочки на деко і випікаємо при температурі 200 градусів до золотистого кольору.