Віденський штрудель з яблуками з тіста філо
Рецептом тіста філо я вже з вами поділилася, а тепер хочу порадувати всіх смачним десертом на його основі. Шкода, не можу передати вам аромат випічки, але можу в двох словах розповісти про його смак.
Всередині випічки захована солодко-кисла яблучна начинка. Вона така соковита, що навіть встигла просочитися через тісто під час випікання. Зверху штрудель хрусткий. Причому, кожен шар тонкого тіста філо - це тонка хрустяшка, яка живе своїм окремим хрусткою життям.
У цьому поєднання соковитого і хрусткого захована вся неймовірна смакота десерту. Домашні точно будуть в захваті. Їм можна навіть гостей пригощати!
Щоб приготувати віденський штрудель з яблуками, необхідні такі продукти:
- 1 великий лист тіста філо (половина порції тіста, рецептом якого я з вами ділилася в одному з топіків)
- 3-4 яблука
- 2 ст. л. коричневого цукру
- жменю горіхів
- сік 1/2 лимона
- борошно для панірування
- кунжут для посипання
Тісто філо повинно бути максимально розтягнуто. Коли всі краї і середина будуть такими ж тонкими, як цигарковий папір, викладаємо тісто на тканинну серветку (її попередньо посипаємо борошном).
Зверху тісто вкриваємо вологою тканинною серветкою.
Тепер будемо готувати начинку. Для цього беремо вимиті яблука і ріжемо їх кубиками. Можна попередньо зняти шкірку, але тоді кубики яблук під час приготування втратять форму і перетворяться в яблучне пюре, що не дуже добре.
Яблучні кубики збризкуємо лимонним соком, щоб вони не потемніли.
Викладаємо яблучні кубики на 1/5 тесту.
Зверху посипаємо коричневим цукром. Додаємо в начинку горіхи.
Тягнемо за краї скатертини з боку начинки так, щоб без дотику до рулету руками він у нас закрутився під власною вагою.
Готовий штрудель перекладаємо на деко, який краще прикрити пергаментом. За бажанням штрудель можна змастити водою і посипати кунжутом.
Випікаємо штрудель в духовці при температурі 200 градусів близько 30 хвилин. Готовий штрудель повинен бути золотистого кольору з усіх сторін.
Подаємо віденський штрудель в гарячому вигляді, так як після охолодження він розмокає від яблучного соку і втрачається хрустка родзинка. Посипаємо цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Штрудель з лаваша
Возитися з листковим тестом для штруделя не завжди під силу, та й по часу, будь-якій господині, тому, ми пропонуємо спрощений спосіб приготування
Штрудель з маком
Штрудель - національне австрійське блюдо, яке представляє собою згорнутий рулетом лист тіста з начинкою. Варіантів його приготування є дуже багато.
Листковий штрудель з яблуками
Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити