Штрудель з маком
Штрудель з маком - це класична випічка до чаю, яку, мабуть, всі ми знаємо з дитинства. І сьогодні замість того, щоб купувати це ласощі в магазині, ми дізнаємося, як приготувати штрудель.
Рецепт макового штруделя
Інгредієнти:
борошно - 05 кілограма;
вершкове масло - 200 грам (з них 30-50 залишити, щоб змастити штрудель перед випічкою);
яйце - 1 штука;
вода - 1 столова ложка;
мак - 250 грам;
цукор (краще - цукрова пудра) - 250 грам;
варення, джем або мед - 4 столових ложки;
горіхи (краще використовувати суміш двох-трьох видів) - 100 грам.
Приготування
Приготування штруделя починається, звичайно, з тіста. Борошно просіюється, в неї додається вершкове масло, яйце, вода і щіпка солі. Суміш ретельно з'єднується, поки не вийде круте тісто, з якого ми будемо пекти наш листковий штрудель. Тісто краще місити руками, ніякі віночки або міксери тут не впораються. Тепер закутуємо його плівкою і залишаємо відпочивати, поки готується начинка.
Мак заливаємо літром холодної води, ставимо на вогонь і варимо хвилин 10. Якщо залишилося багато рідини - її можна віджати. Тепер висипаємо сюди цукор, варення і подрібнені горіхи, і перемішуємо. Горіхи краще порізати ножем - комбайн або електром'ясорубка перетворять їх у крихту, а нам потрібні саме шматочки.
Повернемося до тесту: його треба розділити навпіл, кожну половину тонко розкачати і залишити хвилин на 10. Коли пласти підсохнуть, ще раз прокатуємо і змащуємо розтопленим вершковим маслом. Начинку викладаємо так, щоб тільки один, більш вузький край залишався порожнім на 2-3 сантиметри. Тепер пласт звертаємо в рулет і укладаємо його на деко. Випікається штрудель з тіста близько 25 хвилин при 230 градусах. Коли він готовий, і кухня наповнилася апетитним ароматом, дістаємо ласощі з духовки, ріжемо на порції, чекаємо, поки штрудель охолоне і кличемо всіх до чаю!
Також ви можете приготувати і інші варіанти штруделя: з яблуками , полуницею і навіть з м'ясом .
Рецепт макового штруделя
Інгредієнти:
Приготування
Приготування штруделя починається, звичайно, з тіста. Борошно просіюється, в неї додається вершкове масло, яйце, вода і щіпка солі. Суміш ретельно з'єднується, поки не вийде круте тісто, з якого ми будемо пекти наш листковий штрудель. Тісто краще місити руками, ніякі віночки або міксери тут не впораються. Тепер закутуємо його плівкою і залишаємо відпочивати, поки готується начинка.
Мак заливаємо літром холодної води, ставимо на вогонь і варимо хвилин 10. Якщо залишилося багато рідини - її можна віджати. Тепер висипаємо сюди цукор, варення і подрібнені горіхи, і перемішуємо. Горіхи краще порізати ножем - комбайн або електром'ясорубка перетворять їх у крихту, а нам потрібні саме шматочки.
Повернемося до тесту: його треба розділити навпіл, кожну половину тонко розкачати і залишити хвилин на 10. Коли пласти підсохнуть, ще раз прокатуємо і змащуємо розтопленим вершковим маслом. Начинку викладаємо так, щоб тільки один, більш вузький край залишався порожнім на 2-3 сантиметри. Тепер пласт звертаємо в рулет і укладаємо його на деко. Випікається штрудель з тіста близько 25 хвилин при 230 градусах. Коли він готовий, і кухня наповнилася апетитним ароматом, дістаємо ласощі з духовки, ріжемо на порції, чекаємо, поки штрудель охолоне і кличемо всіх до чаю!
Також ви можете приготувати і інші варіанти штруделя: з яблуками , полуницею і навіть з м'ясом .
Рекомендуємо добрі рецепти
Штрудель з м'ясом
Ситний м'ясної штрудель - блюдо, яке відмінно впишеться за святковим столом, або сімейною вечерею.Приготувати цю м'ясну закуску можна без особливих
Штрудель з лаваша
Возитися з листковим тестом для штруделя не завжди під силу, та й по часу, будь-якій господині, тому, ми пропонуємо спрощений спосіб приготування
Штрудель з полуницею
Відомий автрийский десерт - штрудель, який так хочеться навчитися готувати самим. Існує дуже багато варіантів начинки для штруделя. Ми вам розповімо,
Листковий штрудель з яблуками
Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити