Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Традиційний віденський штрудель з яблуками На Різдво, покроковий рецепт з фото

Традиційний віденський штрудель з яблуками На Різдво, покроковий рецепт з фото

25-12-2014, 21:08
2 207

Традиційний віденський штрудель, рецепт з фото


З чого готується віденський штрудель? Десерт являє собою рулет з тонкого листкового бездріжджового тіста з начинкою з яблук з додаванням волоських горіхів, кориці, ванілі. Подавати його можна з кулькою морозива, наприклад.
Необхідні інгредієнти:
Традиційний віденський штрудель з яблуками На Різдво, покроковий рецепт з фото

Тісто:

  • борошно - 15-2 ст

  • вершкове масло або маргарин - 350 г

  • кипяченная вода - 1/3 ст

  • лимонний сік - 1 ч. л.

  • сіль


  • Начинка:

  • яблука - 4 шт

  • вершкове масло - 3 ст. л.

  • цукор - 150 г

  • волоські горіхи - 150 г
    Традиційний віденський штрудель з яблуками На Різдво, покроковий рецепт з фото

  • сухарі - 4 ст. л.

  • мелена кориця

  • ванілін


  • Додатково:

  • борошно - 3 ст. л.

  • яєчний білок - 1 шт

  • цукрова пудра

  • рослинна олія


  • Штрудель яблучний - рецепт віденський покроково



  • Традиційний віденський штрудель з яблуками На Різдво, покроковий рецепт з фото
    Замішуємо тісто. Можна купити готове листкове бездріжджове, але ми будемо готувати тісто самостійно. Для цього половину борошна перетираємо з маслом до однорідної маси, скачуємо з неї кулю і прибираємо в холодильник. Другу половину борошна змішуємо з водою, сіллю і лимонним соком, так само формуємо кульку і залишаємо в поліетиленовому пакеті на 20 хв. Потім обидві частини тіста розкочуємо до товщини 5-7 мм, кладемо один на одного і звертаємо вчетверо, защипивая краю. На хвилин 15 прибираємо в морозильну камеру. Коли тісто трохи схопиться, дістаємо його, розкачуємо і знову звертаємо вчетверо. Листкове тісто готове!

  • Займемося приготуванням начинки. Волоські горіхи подрібнюємо в блендері, але не занадто дрібно, щоб відчувалися на зуб. Ріжемо яблука на невеликі кубики. Потім злегка обсмажуємо на вершковому маслі, додаємо до них горіхи і обсмажуємо ще трохи, постійно помішуючи, до отримання легкої карамелізації. Знімаємо з вогню, вмішуємо туди цукор, ванілін і корицю.

  • Традиційний віденський штрудель з яблуками На Різдво, покроковий рецепт з фото
    Формуємо віденський штрудель з яблуками. Розстилаємо кондитерську папір або лляне рушник, починаємо акуратно розкачати тісто. Розкачати потрібно дуже тонко, щоб тісто просвічувало. Посипаємо його сухарями і викладаємо начинку. Згортаємо рулет, краї защипуємо. Деко вистилаємо пергаментом, змащуємо рослинним маслом. Випікаємо штрудель по-віденськи в духовій шафі протягом 30 хв. при температурі 200 градусів. За кілька хвилин до готовності змащуємо збитим білком.


  • Готовий віденський штрудель посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу! Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Штрудель з лаваша
    Штрудель з лаваша
    Возитися з листковим тестом для штруделя не завжди під силу, та й по часу, будь-якій господині, тому, ми пропонуємо спрощений спосіб приготування
    Штрудель з маком
    Штрудель з маком
    Штрудель - національне австрійське блюдо, яке представляє собою згорнутий рулетом лист тіста з начинкою. Варіантів його приготування є дуже багато.
    Листковий штрудель з яблуками
    Листковий штрудель з яблуками
    Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити