Традиційний віденський штрудель, рецепт з фото
З чого готується віденський штрудель? Десерт являє собою рулет з тонкого листкового бездріжджового тіста з начинкою з яблук з додаванням волоських горіхів, кориці, ванілі. Подавати його можна з кулькою морозива, наприклад.
Необхідні інгредієнти:
Тісто:
борошно - 15-2 ст вершкове масло або маргарин - 350 г кипяченная вода - 1/3 ст лимонний сік - 1 ч. л. сіль Начинка:
яблука - 4 шт вершкове масло - 3 ст. л. цукор - 150 г волоські горіхи - 150 г сухарі - 4 ст. л. мелена кориця ванілін Додатково:
борошно - 3 ст. л. яєчний білок - 1 шт цукрова пудра рослинна олія Штрудель яблучний - рецепт віденський покроково
Замішуємо тісто. Можна купити готове листкове бездріжджове, але ми будемо готувати тісто самостійно. Для цього половину борошна перетираємо з маслом до однорідної маси, скачуємо з неї кулю і прибираємо в холодильник. Другу половину борошна змішуємо з водою, сіллю і лимонним соком, так само формуємо кульку і залишаємо в поліетиленовому пакеті на 20 хв. Потім обидві частини тіста розкочуємо до товщини 5-7 мм, кладемо один на одного і звертаємо вчетверо, защипивая краю. На хвилин 15 прибираємо в морозильну камеру. Коли тісто трохи схопиться, дістаємо його, розкачуємо і знову звертаємо вчетверо. Листкове тісто готове! Займемося приготуванням начинки. Волоські горіхи подрібнюємо в блендері, але не занадто дрібно, щоб відчувалися на зуб. Ріжемо яблука на невеликі кубики. Потім злегка обсмажуємо на вершковому маслі, додаємо до них горіхи і обсмажуємо ще трохи, постійно помішуючи, до отримання легкої карамелізації. Знімаємо з вогню, вмішуємо туди цукор, ванілін і корицю. Формуємо віденський штрудель з яблуками. Розстилаємо кондитерську папір або лляне рушник, починаємо акуратно розкачати тісто. Розкачати потрібно дуже тонко, щоб тісто просвічувало. Посипаємо його сухарями і викладаємо начинку. Згортаємо рулет, краї защипуємо. Деко вистилаємо пергаментом, змащуємо рослинним маслом. Випікаємо штрудель по-віденськи в духовій шафі протягом 30 хв. при температурі 200 градусів. За кілька хвилин до готовності змащуємо збитим білком. Готовий віденський штрудель посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу! Приємного апетиту!