Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Штрудель з м'ясом

Штрудель з м'ясом

21-03-2015, 17:38
1 167
Штрудель з м'ясом
Штрудель - це традиційне блюдо німецької та австрійської кухні, яке в перекладі з південно-німецького означає «рулет з м'ясом або яблуками». Давайте сьогодні розглянемо з вами рецепти приготування штруделя з м'ясом.

Штрудель з м'ясом і картоплею


Інгредієнти:
Для тіста:

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • топлене масло - 150 г;

  • сметана - 100 мл;

  • кефір - 500 мл;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно.


  • Для начинки:

  • фарш - 300 г;

  • рослинне масло - 100 мл;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • картопля - 1 кг.


  • Приготування
    Для приготування штрудель з м'ясом і картоплею, у мисці збиваємо 2 яйця, додаємо сіль, цукор за смаком, розігрітого до рідкого стану, топленого масла, сметани і кефіру, кладемо трохи соди і перемішуємо. Далі, поступово додаємо борошно і замішуємо однорідне тісто некруте.
    Потім розкачуємо тісто в тонкий круглий пласт, змащуємо маслом і звертаємо в рулет, який потім нарізаємо шматками. У казані обсмажуємо цибулю і м'ясний фарш до золотистого кольору. Потім до фаршу викладаємо порізану на 4 частини картоплю і заливаємо все водою. Поверх картоплі з м'ясом викладаємо шматки рулету. Все щільно закриваємо кришкою і залишаємо нудитися на 30 хвилин на середньому вогні. По закінченню часу німецький штрудель з м'ясом готовий!

    Рецепт штруделя з м'ясом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 500 г;

  • вершкове масло - 200 г;

  • вода - 1 ст.;

  • молоко - 1 ст.


  • Для начинки:

  • свинина - 200 г;

  • яловичина - 200 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • молоко - 05 склянки;

  • білий хліб - 200 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати штрудель з м'ясом? Спочатку давайте зробимо тісто: для цього просіваємо через сито борошно, розтоплюємо вершкове масло. Потім у борошно додаємо теплу воду і розтоплене вершкове масло. Замішуємо однорідне тісто, накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин в теплому місці. Тим часом приготуємо начинку: для цього замочуємо хліб у молоці, яйце збиваємо, яловичину і свинину перекручуємо через м'ясорубку разом з очищеним цибулею. Далі, хліб розминаємо до стану кашки і змішуємо його з фаршем, яйцем. Солимо, перчимо начинку і гарненько перемішуємо.
    Штрудель з м'ясом
    З тіста розкачуємо тонкий пласт, на якому рівномірно розподіляємо готовий фарш. Звертаємо м'ясної штрудель в рулет і обережно перекладаємо у форму для випічки, змащену маслом. Проколюємо рулет виделкою в декількох місцях і відправляємо штрудель випікатися в духовці при 170 градусах на 20 хвилин. Потім дістаємо, виливаємо на штрудель склянку гарячого молока і ставимо в духовку ще на 20 хвилин. Готову страву перекладаємо на тарілку і нарізаємо на порції.
    Також рекомендуємо до приготування ситний м'ясний торт і листковий пиріг з м'ясом . Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Штрудель з лаваша
    Штрудель з лаваша
    Возитися з листковим тестом для штруделя не завжди під силу, та й по часу, будь-якій господині, тому, ми пропонуємо спрощений спосіб приготування
    Штрудель з маком
    Штрудель з маком
    Штрудель - національне австрійське блюдо, яке представляє собою згорнутий рулетом лист тіста з начинкою. Варіантів його приготування є дуже багато.
    Штрудель з капустою
    Штрудель з капустою
    Знаменитий австрійський штрудель може бути не тільки десертом. Варто лише поміняти солодку начинку на солону, і ми отримуємо гідну альтернативу
    Листковий штрудель з яблуками
    Листковий штрудель з яблуками
    Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити