Штрудель - це традиційне блюдо німецької та австрійської кухні, яке в перекладі з південно-німецького означає «рулет з м'ясом або яблуками». Давайте сьогодні розглянемо з вами рецепти приготування штруделя з м'ясом.
Штрудель з м'ясом і картоплею
Інгредієнти: Для тіста:
сіль - 1 ч. ложка; сода - 05 ч. ложки; цукор - 1 ч. ложка; топлене масло - 150 г; сметана - 100 мл; кефір - 500 мл; яйце - 2 шт.; борошно. Для начинки:
фарш - 300 г; рослинне масло - 100 мл; цибуля ріпчаста - 2 шт.; картопля - 1 кг. Приготування Для приготування штрудель з м'ясом і картоплею, у мисці збиваємо 2 яйця, додаємо сіль, цукор за смаком, розігрітого до рідкого стану, топленого масла, сметани і кефіру, кладемо трохи соди і перемішуємо. Далі, поступово додаємо борошно і замішуємо однорідне тісто некруте.
Потім розкачуємо тісто в тонкий круглий пласт, змащуємо маслом і звертаємо в рулет, який потім нарізаємо шматками. У казані обсмажуємо цибулю і м'ясний фарш до золотистого кольору. Потім до фаршу викладаємо порізану на 4 частини картоплю і заливаємо все водою. Поверх картоплі з м'ясом викладаємо шматки рулету. Все щільно закриваємо кришкою і залишаємо нудитися на 30 хвилин на середньому вогні. По закінченню часу німецький штрудель з м'ясом готовий!
Рецепт штруделя з м'ясом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 500 г; вершкове масло - 200 г; вода - 1 ст.; молоко - 1 ст. Для начинки:
свинина - 200 г; яловичина - 200 г; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 50 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; молоко - 05 склянки; білий хліб - 200 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Як приготувати штрудель з м'ясом? Спочатку давайте зробимо тісто: для цього просіваємо через сито борошно, розтоплюємо вершкове масло. Потім у борошно додаємо теплу воду і розтоплене вершкове масло. Замішуємо однорідне тісто, накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин в теплому місці. Тим часом приготуємо начинку: для цього замочуємо хліб у молоці, яйце збиваємо, яловичину і свинину перекручуємо через м'ясорубку разом з очищеним цибулею. Далі, хліб розминаємо до стану кашки і змішуємо його з фаршем, яйцем. Солимо, перчимо начинку і гарненько перемішуємо.

З тіста розкачуємо тонкий пласт, на якому рівномірно розподіляємо готовий фарш. Звертаємо м'ясної штрудель в рулет і обережно перекладаємо у форму для випічки, змащену маслом. Проколюємо рулет виделкою в декількох місцях і відправляємо штрудель випікатися в духовці при 170 градусах на 20 хвилин. Потім дістаємо, виливаємо на штрудель склянку гарячого молока і ставимо в духовку ще на 20 хвилин. Готову страву перекладаємо на тарілку і нарізаємо на порції.
Також рекомендуємо до приготування ситний м'ясний торт і листковий пиріг з м'ясом . Приємного вам апетиту!