Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Штрудель з капустою

Штрудель з капустою

4-01-2015, 16:04
1 303
Штрудель з капустою
Знаменитий австрійський штрудель може бути не тільки десертом. Варто лише поміняти солодку начинку на солону, і ми отримуємо гідну альтернативу бабусиних пиріжків з м'ясом і капустою.

Рецепт штруделя з м'ясом і квашеною капустою


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 140 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • оцет білий винний - 1 ч. ложка;

  • вода - 50 мл;

  • масло вершкове - 3 ст. ложок;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Для начинки:

  • фарш свино-яловичий - 300 г;

  • капуста квашена - 500 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сало топлене - 2 ст. ложки;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • кмин - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Просіваємо борошно з сіллю гіркою на стіл і робимо невелике поглиблення. Вбиваємо туди яйце і вливаємо оцет. По ложці додаючи теплу, температури тіла, воду і замішуємо гладке тісто. Щоб не липло до рук, можна ще трохи присипати борошном. Скачуємо тісто в кулю, викладаємо його в миску і обмазуємо рослинним маслом. Накриваємо рушником і залишаємо на годину.
    А тим часом займемося начинкою. У сковороді розігріваємо ложку топленого сала і обсмажуємо на ньому до прозорості половинку дрібно накришеною цибулини. Додаємо квашену капусту , лавровий лист і кмин. Тушкуємо під закритою кришкою хвилин 15. При необхідності досолює і перчимо. На іншій сковороді на салі, обсмажуємо другу половину цибулини і фарш, до готовності. М'ясну начинку солимо і перчимо.
    Тісто розгортаємо в тонкий прямокутний пласт, обсипаємо борошном і перекладаємо на кухонне рушник. По можливості, розтягуємо тісто ще більше до країв. Промазуємо його розтопленим вершковим маслом і викладаємо, відступаючи кілька сантиметрів від країв, спочатку капусту, а поверх - фарш. Закриваємо начинку по торцях тестом і звертаємо з допомогою рушники рулет. Викладаємо його на застелений пергаментом деко, знову промазуємо вершковим маслом і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Через півгодини рум'яний, з підсмаженою скоринкою штрудель буде готовий. Нарізаємо його шматочками і подаємо ще теплим до столу.

    Як приготувати німецький штрудель з капустою?


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 200 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;

  • вода - 3 ст. ложки;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Для начинки:

  • капуста білокачанна - 500 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • оцет бальзамічний - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • масло вершкове - 30 г;

  • олія оливкова - для смаження;

  • сметана (жирність не менше 25%) - 100 г;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    У борошно додаємо яйце, додаємо масло, сіль і воду. Замішуємо пружне тісто. Загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на півгодини. Капусту кришимо соломкою, солимо і трохи мнемо руками,
    Штрудель з капустою
    щоб пустила сік. Нарізаний невеликими кубиками цибулю обсмажуємо на оливковій олії до рум'яного кольору. Вливаємо до нього бальзамічний оцет, присипаємо цукром, тушкуємо пару хвилин додаємо капусту. Вливаємо півсклянки окропу, солимо, перчимо і тушкуємо під закритою кришкою на повільному вогні близько 20 хвилин. Коли випарується вся рідина, додаємо сметану, перемішуємо і знімаємо з вогню.
    А далі - все як у попередньому рецепті. Розкачуємо тісто, викладаємо начинку і звертаємо рулет. Змащуємо зверху вершковим маслом і випікаємо при 200 градусів 30-40 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Штрудель з м'ясом
    Штрудель з м'ясом
    Ситний м'ясної штрудель - блюдо, яке відмінно впишеться за святковим столом, або сімейною вечерею.Приготувати цю м'ясну закуску можна без особливих
    Млинці з капустою
    Млинці з капустою
    Доступний і простий рецепт млинців з капустою завжди можна доповнити улюбленими інгредієнтами: грибами, м'ясом, або іншими овочами. У цій статті ми
    Штрудель з вишнями
    Штрудель з вишнями
    Штрудель - страва європейське, а точніше австрійське. Але ж це не означає, що ми не зможемо його приготувати. Головне в цій нелегкій справі - гарний
    Штрудель з маком
    Штрудель з маком
    Штрудель - національне австрійське блюдо, яке представляє собою згорнутий рулетом лист тіста з начинкою. Варіантів його приготування є дуже багато.