Млинці з капустою
Тушкована капуста - чудова начинка для пирогів, пиріжків, вареників та інших борошняних страв, і млинці тут не виняток. Просто, ситно, по продуктам дуже доступно, а якщо додати ще грибочків або м'яса - і на святковий стіл не соромно поставити!
Інгредієнти:
млинці - 11 шт.;
фарш - 300 г;
цибуля - 1 шт.;
капуста - 200 г;
морква - 1 шт.;
сир твердий - 100 г;
сметана - 3 ст. ложки;
масло вершкове - 1 ст. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Нашатковану капусту тушкуємо з тертою морквою до м'якості. Обсмажуємо фарш з цибулею, солимо, перчимо. Натираємо на крупній тертці сир. Форму для запікання вистилаємо 5-ю млинцями так, щоб кінці звисали. На дно кладемо ще один млинець, а на нього половину - капусту з морквою. Закриваємо млинцем, посипаємо сиром. Наступний млинець покриваємо половиною фаршу, а зверху - ще й сметаною. Потім йдуть млинець з капустою, блін з фаршем і сметаною, млинці з сиром. Закриваємо верх «пелюстками» млинців, змащуємо млинцевий пиріг маслом і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
молоко - 1/2 л;
яйця - 3 шт.;
борошно - 6 ст. ложок;
цукор - 1/2 ч. ложки;
олія - для смаження;
сіль - 1 щіпка.
Для начинки:
капуста - 400 г;
яйця - 3 шт.;
масло вершкове - 3 ст. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
У теплому молоці розвести цукор, сіль. Вбиваємо 3 яйця і збиваємо. Порційно вводимо борошно і замішуємо тісто. Залишаємо його на півгодини. Тим часом тонко шаткуємо капусту і заливаємо її на 5 хвилин окропом. Після відкидаємо на друшляк і злегка обсмажуємо на вершковому маслі. Залишилися яйця відварюємо круто, чистимо, нарізаємо кубиками і змішати з готовою капустою. Солимо і перчимо начинку.
Тісто ще раз збиваємо. Якщо потрібно, доливаємо трохи води - воно повинно бути досить рідким. Печемо млинці на рослинній олії тільки з одного боку. На рум'яний бік млинців викладаємо начинку, складаємо конвертиками і обсмажуємо на сковорідці до утворення золотистої скоринки. Подаємо до столу зі сметаною і томатним соусом.
За цим же рецептом можна приготувати млинці грибами і капустою, тільки замість яєць в начинку додаємо обсмажені з цибулею гриби.
Млинці з м'ясом і капустою
Інгредієнти:
Приготування
Нашатковану капусту тушкуємо з тертою морквою до м'якості. Обсмажуємо фарш з цибулею, солимо, перчимо. Натираємо на крупній тертці сир. Форму для запікання вистилаємо 5-ю млинцями так, щоб кінці звисали. На дно кладемо ще один млинець, а на нього половину - капусту з морквою. Закриваємо млинцем, посипаємо сиром. Наступний млинець покриваємо половиною фаршу, а зверху - ще й сметаною. Потім йдуть млинець з капустою, блін з фаршем і сметаною, млинці з сиром. Закриваємо верх «пелюстками» млинців, змащуємо млинцевий пиріг маслом і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Млинці з капустою і яйцем - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У теплому молоці розвести цукор, сіль. Вбиваємо 3 яйця і збиваємо. Порційно вводимо борошно і замішуємо тісто. Залишаємо його на півгодини. Тим часом тонко шаткуємо капусту і заливаємо її на 5 хвилин окропом. Після відкидаємо на друшляк і злегка обсмажуємо на вершковому маслі. Залишилися яйця відварюємо круто, чистимо, нарізаємо кубиками і змішати з готовою капустою. Солимо і перчимо начинку.
Тісто ще раз збиваємо. Якщо потрібно, доливаємо трохи води - воно повинно бути досить рідким. Печемо млинці на рослинній олії тільки з одного боку. На рум'яний бік млинців викладаємо начинку, складаємо конвертиками і обсмажуємо на сковорідці до утворення золотистої скоринки. Подаємо до столу зі сметаною і томатним соусом.
За цим же рецептом можна приготувати млинці грибами і капустою, тільки замість яєць в начинку додаємо обсмажені з цибулею гриби.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тефтелі з капустою
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
Пиріг з капустою і яйцем
Всі ми любимо пироги. Їх готують з різними начинками: м'ясними, рибними, овочевими та солодкими. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг
Млинцевий торт з грибами
Млинці - смачне блюдо, яке подають з різноманітними начинками. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення млинцевого торта з
Налисники з м'ясом
Налисники - це такі млинці з начинкою. Дана стаття розповість вам про те, як готувати налисники з м'ясом, а також з м'ясом і грибами. В готуванні
Млинці з ковбасою
Млинці можна їсти зі сметаною або варенням, а можна зробити з них самостійне блюдо, загорнувши в них начинку - солодку або м'ясну. Сьогодні ми
Млинці з шинкою
Млинці - традиційне російське блюдо, яке обожнюють багато. Їх можна вживати як самостійно, так і з різними соусами і начинками. І сьогодні мова піде