Налисники з м'ясом
Налисники - це млинці з начинкою. Вона може бути різноманітним: і сирної, фруктової, і м'ясний. Ми зупинимося на останньому варіанті і розповімо, як готувати налисники з начинкою з м'яса.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 200 г;
яйця - 2 шт.;
молоко - 450 г;
цукор - 20 г;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
сіль - щіпка.
Для начинки:
м'ясо (свинина + яловичина) - 600 г;
яйце - 1 шт.;
цибуля - 2 шт.;
м'ясний бульйон;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Для приготування млинців збиваємо яйця з цукром, додаємо сіль, потім додаємо молоко і борошно, масло і добре вимішуємо, можемо також збити. На розпеченій сковороді смажимо млинці з двох сторін. Тепер готуємо начинку: попередньо відварене м'ясо пропускаємо через м'ясорубку. Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на соняшниковій олії до золотистого кольору. Потім з'єднуємо м'ясо з цибулею, солимо, перчимо, додаємо в отриманий фарш 1 сире яйце і трохи бульйону. Добре вимішуємо. Тепер кожен млинець змащуємо з одного боку м'ясною начинкою і звертаємо його трубочкою. Кожну трубочку потім розрізаємо навпіл - з одного млинця виходить 2 налистника.
Інгредієнти:
Для тіста:
молоко - 300 мл;
вода - 200 мл;
борошно - 15 склянки;
розтоплене вершкове масло - 20 г;
яйця - 2 шт.;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
сметана - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - 025 ч. ложки.
Для начинки:
м'ясо - 300 г;
печериці - 300 г;
цибуля (середня) - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Для приготування млинців змішуємо всі компоненти і добре перемішуємо. У тісті не повинно бути грудочок. Смажимо млинці на розпеченій сковороді. Якщо вони прилипають і погано знімаються, можете змащувати сковороду шматочком сала, наколотим на виделку. Готуємо начинку: м'ясо відварюємо до готовності, гриби з цибулею обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. Потім м'ясо і гриби пропускаємо через м'ясорубку, сіль і перець додаємо за смаком. На кожен млинець викладаємо начинку, розрівнюємо її по всій поверхні і звертаємо рулетиком. На кінчиках налисників виходять нерівні краї тіста. При бажанні їх можна обрізати, але це необов'язково. Перед подачею до столу можете налисники обсмажити у вершковому маслі до утворення скоринки. Подаємо до столу зі сметаною.
Рецепт налисників з м'ясом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для приготування млинців збиваємо яйця з цукром, додаємо сіль, потім додаємо молоко і борошно, масло і добре вимішуємо, можемо також збити. На розпеченій сковороді смажимо млинці з двох сторін. Тепер готуємо начинку: попередньо відварене м'ясо пропускаємо через м'ясорубку. Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на соняшниковій олії до золотистого кольору. Потім з'єднуємо м'ясо з цибулею, солимо, перчимо, додаємо в отриманий фарш 1 сире яйце і трохи бульйону. Добре вимішуємо. Тепер кожен млинець змащуємо з одного боку м'ясною начинкою і звертаємо його трубочкою. Кожну трубочку потім розрізаємо навпіл - з одного млинця виходить 2 налистника.
Налисники з м'ясом і грибами
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для приготування млинців змішуємо всі компоненти і добре перемішуємо. У тісті не повинно бути грудочок. Смажимо млинці на розпеченій сковороді. Якщо вони прилипають і погано знімаються, можете змащувати сковороду шматочком сала, наколотим на виделку. Готуємо начинку: м'ясо відварюємо до готовності, гриби з цибулею обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. Потім м'ясо і гриби пропускаємо через м'ясорубку, сіль і перець додаємо за смаком. На кожен млинець викладаємо начинку, розрівнюємо її по всій поверхні і звертаємо рулетиком. На кінчиках налисників виходять нерівні краї тіста. При бажанні їх можна обрізати, але це необов'язково. Перед подачею до столу можете налисники обсмажити у вершковому маслі до утворення скоринки. Подаємо до столу зі сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати налисники?
Налисники з солодкою начинкою - що може бути бажанішим до сніданку або післяобіднього чаю? Приготувати ці тоненькі і дуже ніжні українські млинці
Налисники з вишнями
Налисник - це, по суті, простий тонкий млинець. І сьогодні ми поговоримо про те, як спекти налисники з вишнями. Ми підібрали для вас кілька
Налисники на молоці
Налисники дуже схожі на млинці, але їх роблять більш щільними, щоб в них можна було загорнути начинку, і виділився сік не витікав. І сьогодні ми
Налисники на воді - рецепт
Налисники - це, по суті, ті ж самі млинці, які можна загорнути будь-яку начинку. Це смачне блюдо української кухні. І зараз ми розповімо докладно, як
Налисники з грибами
Налисники - це, ті ж самі млинці, які можна загорнути начинку. І зараз ми вам розповімо, як їх зробити з грибами. Вийде смачна, оригінальна і ситна
Налисники з сиром
Налисники - це смачні тонкі млинці, які можна загорнути будь-яку начинку. І сьогодні ми розповімо, як зробити їх із сиром. Пропонуємо вашій увазі