Налисники на воді - рецепт
Налисники - традиційна страва української кухні, що представляє собою тоненькі млинці з різноманітною начинкою. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати налисники на воді.
Інгредієнти:
борошно - 500 г;
яйце - 2 шт.;
кип'ячена вода - 125 л;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
цукровий пісок - 1 ч. ложка;
сіль - 2 щіпки.
Приготування
У глибокій мисці змішаємо спочатку всі сухі інгредієнти. Потім додаємо яйця, вливаємо рослинне масло, і потроху розбавляємо водою. Постійно помішуємо тісто, щоб не утворилося грудок, і тісто за консистенцією нагадує сметану. Тепер ставимо сковороду на середній вогонь, змащуємо її маслом і розігріваємо. Далі наливаємо тісто ополоником, рівномірно його розподіляємо і обсмажуємо кожен млинець з двох сторін. Подаємо готові налисники з будь-якою начинкою, а кількість цукру і солі варіюємо по своєму смаку.
Інгредієнти:
мінеральна вода - 1 л;
яйце - 2 шт.;
цукор - 1 ст. ложка;
борошно - 18 ст. ложок.
Приготування
Всі інгредієнти ретельно перемішуємо міксером, поступово підливаючи мінеральну воду. Тісто має бути однорідним і схожим на густу сметану. Відставляємо його на 30 хвилин у бік, а цим часом поки добре розігріваємо сковороду, змащену жиром. Потім наливаємо трохи тіста і смажимо млинці на середньому вогні з двох сторін.
Інгредієнти:
кефір - 500 мл;
сода - 1 ч. ложка;
яйце - 2 шт.;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
вода - 500 мл;
борошно - 25 склянки;
сир - 40 г;
цукор - 05 ст.
Для начинки:
яйце - 1 шт.;
цукор - 05 склянки;
борошно - 05 склянки;
сметана - 250 мл;
сир - 300 р.
Приготування
Давайте розглянемо з вами ще один спосіб, як зробити налисники на воді. Отже, в домашній кефір висипаємо соду і залишаємо суміш хвилин на 40. Потім додаємо курячі яйця і висипаємо трохи цукру. Гарненько розмішуємо і поступово всипаємо просіяне борошно. Далі розводимо тісто кип'яченою водою, додаємо рослинне масло, знову розмішуємо, і відставляємо на 20 хвилин у бік.
Сковороду змащуємо рослинним маслом і переходимо до приготування начинки. Сир добре розтираємо з половиною сметани, додаємо борошно, кладемо яйце, цукор і перемішуємо. Випікаємо млинці з двох сторін, даємо трохи охолонути і начиняємо кожен сиром. Потім викладаємо їх у форму, поливаємо зверху сметаною, посипаємо тертим сиром і запікаємо 20 хвилин.
Млинці налисники на воді
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій мисці змішаємо спочатку всі сухі інгредієнти. Потім додаємо яйця, вливаємо рослинне масло, і потроху розбавляємо водою. Постійно помішуємо тісто, щоб не утворилося грудок, і тісто за консистенцією нагадує сметану. Тепер ставимо сковороду на середній вогонь, змащуємо її маслом і розігріваємо. Далі наливаємо тісто ополоником, рівномірно його розподіляємо і обсмажуємо кожен млинець з двох сторін. Подаємо готові налисники з будь-якою начинкою, а кількість цукру і солі варіюємо по своєму смаку.
Налисники на мінеральній воді
Інгредієнти:
Приготування
Всі інгредієнти ретельно перемішуємо міксером, поступово підливаючи мінеральну воду. Тісто має бути однорідним і схожим на густу сметану. Відставляємо його на 30 хвилин у бік, а цим часом поки добре розігріваємо сковороду, змащену жиром. Потім наливаємо трохи тіста і смажимо млинці на середньому вогні з двох сторін.
Налисники на воді з сиром
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Давайте розглянемо з вами ще один спосіб, як зробити налисники на воді. Отже, в домашній кефір висипаємо соду і залишаємо суміш хвилин на 40. Потім додаємо курячі яйця і висипаємо трохи цукру. Гарненько розмішуємо і поступово всипаємо просіяне борошно. Далі розводимо тісто кип'яченою водою, додаємо рослинне масло, знову розмішуємо, і відставляємо на 20 хвилин у бік.
Сковороду змащуємо рослинним маслом і переходимо до приготування начинки. Сир добре розтираємо з половиною сметани, додаємо борошно, кладемо яйце, цукор і перемішуємо. Випікаємо млинці з двох сторін, даємо трохи охолонути і начиняємо кожен сиром. Потім викладаємо їх у форму, поливаємо зверху сметаною, посипаємо тертим сиром і запікаємо 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Налисники з м'ясом
Налисники - це такі млинці з начинкою. Дана стаття розповість вам про те, як готувати налисники з м'ясом, а також з м'ясом і грибами. В готуванні
Як приготувати налисники?
Налисники з солодкою начинкою - що може бути бажанішим до сніданку або післяобіднього чаю? Приготувати ці тоненькі і дуже ніжні українські млинці
Налисники з вишнями
Налисник - це, по суті, простий тонкий млинець. І сьогодні ми поговоримо про те, як спекти налисники з вишнями. Ми підібрали для вас кілька
Млинці на ряжанці
Млинці - популярне блюдо російської кухні. На чому їх тільки не готують: на воді, кефірі, кисляку, молоці. А ми сьогодні розповімо вам, як їх смачно
Налисники на молоці
Налисники дуже схожі на млинці, але їх роблять більш щільними, щоб в них можна було загорнути начинку, і виділився сік не витікав. І сьогодні ми
Налисники з сиром
Налисники - це смачні тонкі млинці, які можна загорнути будь-яку начинку. І сьогодні ми розповімо, як зробити їх із сиром. Пропонуємо вашій увазі