Налисники - традиційна страва української кухні, що представляє собою тоненькі млинці з різноманітною начинкою. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати налисники на воді.
Млинці налисники на воді
Інгредієнти: борошно - 500 г; яйце - 2 шт.; кип'ячена вода - 125 л; масло рослинне - 2 ст. ложки; цукровий пісок - 1 ч. ложка; сіль - 2 щіпки. Приготування У глибокій мисці змішаємо спочатку всі сухі інгредієнти. Потім додаємо яйця, вливаємо рослинне масло, і потроху розбавляємо водою. Постійно помішуємо тісто, щоб не утворилося грудок, і тісто за консистенцією нагадує сметану. Тепер ставимо сковороду на середній вогонь, змащуємо її маслом і розігріваємо. Далі наливаємо тісто ополоником, рівномірно його розподіляємо і обсмажуємо кожен млинець з двох сторін. Подаємо готові налисники з будь-якою начинкою, а кількість цукру і солі варіюємо по своєму смаку.
Налисники на мінеральній воді
Інгредієнти: мінеральна вода - 1 л; яйце - 2 шт.; цукор - 1 ст. ложка; борошно - 18 ст. ложок. Приготування Всі інгредієнти ретельно перемішуємо міксером, поступово підливаючи мінеральну воду. Тісто має бути однорідним і схожим на густу сметану. Відставляємо його на 30 хвилин у бік, а цим часом поки добре розігріваємо сковороду, змащену жиром. Потім наливаємо трохи тіста і смажимо млинці на середньому вогні з двох сторін.
Налисники на воді з сиром
Інгредієнти: кефір - 500 мл; сода - 1 ч. ложка; яйце - 2 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; вода - 500 мл; борошно - 25 склянки; сир - 40 г; цукор - 05 ст. Для начинки:
яйце - 1 шт.; цукор - 05 склянки; борошно - 05 склянки; сметана - 250 мл; сир - 300 р. Приготування Давайте розглянемо з вами ще один спосіб, як зробити налисники на воді. Отже, в домашній кефір висипаємо соду і залишаємо суміш
хвилин на 40. Потім додаємо курячі яйця і висипаємо трохи цукру. Гарненько розмішуємо і поступово всипаємо просіяне борошно. Далі розводимо тісто кип'яченою водою, додаємо рослинне масло, знову розмішуємо, і відставляємо на 20 хвилин у бік.
Сковороду змащуємо рослинним маслом і переходимо до приготування начинки. Сир добре розтираємо з половиною сметани, додаємо борошно, кладемо яйце, цукор і перемішуємо. Випікаємо млинці з двох сторін, даємо трохи охолонути і начиняємо кожен сиром. Потім викладаємо їх у форму, поливаємо зверху сметаною, посипаємо тертим сиром і запікаємо 20 хвилин.