Як приготувати налисники?
Налисники - це традиційна страва української кухні - тонкі млинці, які печуться з прісного тіста з різноманітною начинкою.
Налисники на молоці не тільки шалено смачні, але і дуже зручні у тому плані, що їх можна заздалегідь приготувати і заморозити про запас, а потім у будь-який момент дістати з холодильника і насолоджуватися цією приголомшливою смакотою без зайвої метушні і мороку з тестом.
Отже, давайте розглянемо з вами рецепти приготування налисників, і ви самі оціните їх ніжний і незабутній смак.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 1 ст.;
молоко - 05 л;
яйце - 3 шт.;
вершкове масло - 50 г;
сіль, цукор - за смаком.
Для начинки:
яблука - 5 шт.;
мед - 2 ст. ложки;
волоські горіхи - 05 ст.
Приготування
Як приготувати налисники? Жовтки розтираємо з маслом, додаємо трохи цукру і солі. Потім вливаємо склянку молока і все гарненько розмішуємо. Борошно просіваємо, обережно всипаємо в молочно-желточную суміш і збиваємо міксером. Переконавшись, що в тісті не залишилося грудок, додаємо молоко, що залишилося, перемішуємо і залишаємо на 2 години. Потім збиваємо в густу піну білки з сіллю, обережно вводимо їх в тісто, добре розмішуємо і даємо постояти ще хвилин п'ятнадцять.
В результаті у вас повинно вийти рідке тісто, що нагадує по консистенції вершки.
Далі випікаємо млинці на сковороді, обсмажуючи з обох сторін по 2 хвилини. Готові налисники складемо стопкою на плоске блюдо. Кожен млинець злегка змащуємо вершковим маслом. Так вони збережуть м'якість і їх краї не будуть ламкими і сухими.
Тепер давайте приготуємо начинку. Для цього яблука очищаємо від шкірки, натираємо на крупній тертці, додаємо рідкий мед і рубані волоські горіхи. Все добре перемішуємо.
Готові млинчики розрізаємо на 4 частини гострим ножем. Отримані трикутники і є налисники - тобто листочки для начинки.
Викладаємо яблука вздовж широкої кромки підстави трикутника і звертаємо рулетиком. Потім перекладаємо все у форму для випічки і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Готові смачні налисники посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл зі сметаною або йогуртом.
Начинку для млинців ви можете приготувати абсолютно будь-яку, наприклад, дуже смачно виходить, якщо загорнути в налисники вишні або полуниці. Не бійтеся експериментувати і у вас все вийде!
Налисники на молоці не тільки шалено смачні, але і дуже зручні у тому плані, що їх можна заздалегідь приготувати і заморозити про запас, а потім у будь-який момент дістати з холодильника і насолоджуватися цією приголомшливою смакотою без зайвої метушні і мороку з тестом.
Отже, давайте розглянемо з вами рецепти приготування налисників, і ви самі оціните їх ніжний і незабутній смак.
Налисники з яблуками
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Як приготувати налисники? Жовтки розтираємо з маслом, додаємо трохи цукру і солі. Потім вливаємо склянку молока і все гарненько розмішуємо. Борошно просіваємо, обережно всипаємо в молочно-желточную суміш і збиваємо міксером. Переконавшись, що в тісті не залишилося грудок, додаємо молоко, що залишилося, перемішуємо і залишаємо на 2 години. Потім збиваємо в густу піну білки з сіллю, обережно вводимо їх в тісто, добре розмішуємо і даємо постояти ще хвилин п'ятнадцять.
В результаті у вас повинно вийти рідке тісто, що нагадує по консистенції вершки.
Далі випікаємо млинці на сковороді, обсмажуючи з обох сторін по 2 хвилини. Готові налисники складемо стопкою на плоске блюдо. Кожен млинець злегка змащуємо вершковим маслом. Так вони збережуть м'якість і їх краї не будуть ламкими і сухими.
Тепер давайте приготуємо начинку. Для цього яблука очищаємо від шкірки, натираємо на крупній тертці, додаємо рідкий мед і рубані волоські горіхи. Все добре перемішуємо.
Готові млинчики розрізаємо на 4 частини гострим ножем. Отримані трикутники і є налисники - тобто листочки для начинки.
Викладаємо яблука вздовж широкої кромки підстави трикутника і звертаємо рулетиком. Потім перекладаємо все у форму для випічки і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Готові смачні налисники посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл зі сметаною або йогуртом.
Начинку для млинців ви можете приготувати абсолютно будь-яку, наприклад, дуже смачно виходить, якщо загорнути в налисники вишні або полуниці. Не бійтеся експериментувати і у вас все вийде!
Рекомендуємо добрі рецепти
Налисники з м'ясом
Налисники - це такі млинці з начинкою. Дана стаття розповість вам про те, як готувати налисники з м'ясом, а також з м'ясом і грибами. В готуванні
Налисники з вишнями
Налисник - це, по суті, простий тонкий млинець. І сьогодні ми поговоримо про те, як спекти налисники з вишнями. Ми підібрали для вас кілька
Налисники на молоці
Налисники дуже схожі на млинці, але їх роблять більш щільними, щоб в них можна було загорнути начинку, і виділився сік не витікав. І сьогодні ми
Налисники на воді - рецепт
Налисники - це, по суті, ті ж самі млинці, які можна загорнути будь-яку начинку. Це смачне блюдо української кухні. І зараз ми розповімо докладно, як
Налисники з грибами
Налисники - це, ті ж самі млинці, які можна загорнути начинку. І зараз ми вам розповімо, як їх зробити з грибами. Вийде смачна, оригінальна і ситна
Налисники з сиром
Налисники - це смачні тонкі млинці, які можна загорнути будь-яку начинку. І сьогодні ми розповімо, як зробити їх із сиром. Пропонуємо вашій увазі