Налисники - це традиційна страва української кухні - тонкі млинці, які печуться з прісного тіста з різноманітною начинкою.
Налисники на молоці не тільки шалено смачні, але і дуже зручні у тому плані, що їх можна заздалегідь приготувати і заморозити про запас, а потім у будь-який момент дістати з холодильника і насолоджуватися цією приголомшливою смакотою без зайвої метушні і мороку з тестом.
Отже, давайте розглянемо з вами рецепти приготування налисників, і ви самі оціните їх ніжний і незабутній смак.
Налисники з яблуками
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 1 ст.; молоко - 05 л; яйце - 3 шт.; вершкове масло - 50 г; сіль, цукор - за смаком. Для начинки:
яблука - 5 шт.; мед - 2 ст. ложки; волоські горіхи - 05 ст. Приготування Як приготувати налисники? Жовтки розтираємо з маслом, додаємо трохи цукру і солі. Потім вливаємо склянку молока і все гарненько розмішуємо. Борошно просіваємо, обережно всипаємо в молочно-желточную суміш і збиваємо міксером. Переконавшись, що в тісті не залишилося грудок, додаємо молоко, що залишилося, перемішуємо і залишаємо на 2 години. Потім збиваємо в густу піну білки з сіллю, обережно вводимо їх в тісто, добре розмішуємо і даємо постояти ще хвилин п'ятнадцять.
В результаті у вас повинно вийти рідке тісто, що нагадує по консистенції вершки.
Далі випікаємо млинці на сковороді, обсмажуючи з обох сторін по 2 хвилини. Готові налисники складемо стопкою на плоске блюдо. Кожен млинець злегка змащуємо вершковим маслом. Так вони збережуть м'якість і їх краї не будуть ламкими і сухими.
Тепер давайте приготуємо начинку.
Для цього яблука очищаємо від шкірки, натираємо на крупній тертці, додаємо рідкий мед і рубані волоські горіхи. Все добре перемішуємо.
Готові млинчики розрізаємо на 4 частини гострим ножем. Отримані трикутники і є налисники - тобто листочки для начинки.
Викладаємо яблука вздовж широкої кромки підстави трикутника і звертаємо рулетиком. Потім перекладаємо все у форму для випічки і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Готові смачні налисники посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл зі сметаною або йогуртом.
Начинку для млинців ви можете приготувати абсолютно будь-яку, наприклад, дуже смачно виходить, якщо загорнути в налисники вишні або полуниці. Не бійтеся експериментувати і у вас все вийде!