Вернуться назад Распечатать

Як приготувати налисники?

Як приготувати налисники?
Налисники - це традиційна страва української кухні - тонкі млинці, які печуться з прісного тіста з різноманітною начинкою.
Налисники на молоці не тільки шалено смачні, але і дуже зручні у тому плані, що їх можна заздалегідь приготувати і заморозити про запас, а потім у будь-який момент дістати з холодильника і насолоджуватися цією приголомшливою смакотою без зайвої метушні і мороку з тестом.
Отже, давайте розглянемо з вами рецепти приготування налисників, і ви самі оціните їх ніжний і незабутній смак.

Налисники з яблуками


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 1 ст.;

  • молоко - 05 л;

  • яйце - 3 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • сіль, цукор - за смаком.


  • Для начинки:

  • яблука - 5 шт.;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • волоські горіхи - 05 ст.


  • Приготування
    Як приготувати налисники? Жовтки розтираємо з маслом, додаємо трохи цукру і солі. Потім вливаємо склянку молока і все гарненько розмішуємо. Борошно просіваємо, обережно всипаємо в молочно-желточную суміш і збиваємо міксером. Переконавшись, що в тісті не залишилося грудок, додаємо молоко, що залишилося, перемішуємо і залишаємо на 2 години. Потім збиваємо в густу піну білки з сіллю, обережно вводимо їх в тісто, добре розмішуємо і даємо постояти ще хвилин п'ятнадцять.
    В результаті у вас повинно вийти рідке тісто, що нагадує по консистенції вершки.
    Далі випікаємо млинці на сковороді, обсмажуючи з обох сторін по 2 хвилини. Готові налисники складемо стопкою на плоске блюдо. Кожен млинець злегка змащуємо вершковим маслом. Так вони збережуть м'якість і їх краї не будуть ламкими і сухими.
    Тепер давайте приготуємо начинку.
    Як приготувати налисники?
    Для цього яблука очищаємо від шкірки, натираємо на крупній тертці, додаємо рідкий мед і рубані волоські горіхи. Все добре перемішуємо.
    Готові млинчики розрізаємо на 4 частини гострим ножем. Отримані трикутники і є налисники - тобто листочки для начинки.
    Викладаємо яблука вздовж широкої кромки підстави трикутника і звертаємо рулетиком. Потім перекладаємо все у форму для випічки і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Готові смачні налисники посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл зі сметаною або йогуртом.
    Начинку для млинців ви можете приготувати абсолютно будь-яку, наприклад, дуже смачно виходить, якщо загорнути в налисники вишні або полуниці. Не бійтеся експериментувати і у вас все вийде!