Млинці на ряжанці
Напевно, скільки господинь, стільки є і рецептів млинців. Одні їх готують на молоці, інші - на воді, хтось використовує кефір. А ми вам зараз розповімо, як приготувати млинці на ряжанці . Приготовлені таким способом вони виходять надзвичайно тоненькі і ніжні.
Рецепт млинців на ряжанці
Інгредієнти:
борошно - 9 ст. ложок;
ряжанка - 500 мл;
цукор - 1 ст. ложка;
яйця - 3 шт.;
сода - 1 ч. ложка;
сіль - щіпка.
Приготування
Яйця розбиваємо в миску, а потім збиваємо. Коли з'явиться піна, додаємо сіль, цукор і збиваємо ще. Вливаємо ряжанку, додаємо соду, борошно і гарненько розмішуємо тісто. Розпечену сковороду змащуємо шматочком сала, наливаємо тісто і, повертаючи сковороду, його розподіляємо рівномірно. Обсмажуємо млинці з обох сторін.
Млинці на ряжанці з окропом
Інгредієнти:
борошно - 120 г;
ряжанка - 500 мл;
цукор - 1 ст. ложка;
яйця - 3 шт.;
вершкове масло - 60 г;
рослинна олія - 15 мл;
сода - 1 ч. ложка;
окріп - 80 мл;
сіль - щіпка.
Приготування
Яйця збиваємо міксером з додаванням солі і цукру. Потім вливаємо ряжанку і гарненько все перемішуємо до однорідної маси. Всипаємо просіяне борошно, додаємо соду, гашену оцтом, і добре вимішуємо тісто. Тепер вливаємо олію, перемішуємо і тонкою цівкою вливаємо окріп, не перестаючи при цьому розмішувати тісто віночком. Залишаємо його хвилин на 15.
Сковороду добре розігріваємо і в перший раз змащуємо рослинним маслом. Далі цього вже робити не потрібно, так як масло міститься в тісті. Смажимо млинці спочатку з одного боку, потім перевертаємо і обсмажуємо з другої сторони. Викладаємо їх стопкою на тарілку, змащуючи кожен вершковим маслом.
Млинці на ряжанці і молоці
Інгредієнти:
ряжанка - 250 мл;
молоко - 250 мл;
яйця - 2 шт.;
розпушувач - 05 ч. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
борошно - 150 г;
рослинне масло - 20 мл;
сіль - 05 ч. ложки;
ванілін - за смаком.
Приготування
Змішуємо ряжанку з молоком, вбиваємо яйця, додаємо цукор і сіль і це все гарненько перемішуємо за допомогою віночка. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і ваніліном. Додаємо суху суміш до решти інгредієнтів і замішуємо тісто. Вливаємо олію. Розігріваємо Сковороду, змащуємо рослинним маслом і випікаємо млинці з обох боків до золотистого кольору.
Тонкі млинці на ряжанці
Інгредієнти:
ряжанка - 1 склянка;
питний йогурт - 1 склянка;
яйця - 1 шт.;
цукор - 4 ст. ложки;
холодна кип'ячена вода - 200 мл;
рослинна олія - 150 мл;
сода - 1 ч. ложка;
борошно - 1 склянка;
вершкове масло.
Приготування
Збиваємо яйце з цукром до стану міцної піни, додаємо воду і рослинну олію, знову збиваємо. Після цього вливаємо ряжанку і йогурт . Додаємо соду і просіяне борошно і знову добре розмішуємо тісто. Випікаємо на розігрітій сковороді з обох сторін. Готові млинці викладаємо стопкою на тарілку і змащуємо вершковим маслом. Подавати до столу їх бажано гарячими зі сметаною, варенням або джемом. До речі, дуже смачно, якщо використовувати питний йогурт з шматочками фруктів.
Заварні млинці на ряжанці
Інгредієнти:
ряжанка - 500 мл;
цукор - 2 ст. ложки;
борошно - 2 склянки;
яйця - 2 шт.;
рослинне масло - 75 мл;
окріп - 400 мл;
сода - 1 ч. ложка;
сіль - щіпка.
Приготування
Ряжанку змішуємо з содою, сіллю і цукром. Додаємо просіяне борошно і гарненько вимішуємо тісто. Вливаємо окріп невеликими порціями і швидко розмішуємо. Вбиваємо яйця і вливаємо олію. Знову гарненько вимішуємо. Випікаємо млинці на розігрітій сковороді, змащеній олією з обох сторін.
Рецепт млинців на ряжанці
Інгредієнти:
Приготування
Яйця розбиваємо в миску, а потім збиваємо. Коли з'явиться піна, додаємо сіль, цукор і збиваємо ще. Вливаємо ряжанку, додаємо соду, борошно і гарненько розмішуємо тісто. Розпечену сковороду змащуємо шматочком сала, наливаємо тісто і, повертаючи сковороду, його розподіляємо рівномірно. Обсмажуємо млинці з обох сторін.
Млинці на ряжанці з окропом
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо міксером з додаванням солі і цукру. Потім вливаємо ряжанку і гарненько все перемішуємо до однорідної маси. Всипаємо просіяне борошно, додаємо соду, гашену оцтом, і добре вимішуємо тісто. Тепер вливаємо олію, перемішуємо і тонкою цівкою вливаємо окріп, не перестаючи при цьому розмішувати тісто віночком. Залишаємо його хвилин на 15.
Сковороду добре розігріваємо і в перший раз змащуємо рослинним маслом. Далі цього вже робити не потрібно, так як масло міститься в тісті. Смажимо млинці спочатку з одного боку, потім перевертаємо і обсмажуємо з другої сторони. Викладаємо їх стопкою на тарілку, змащуючи кожен вершковим маслом.
Млинці на ряжанці і молоці
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо ряжанку з молоком, вбиваємо яйця, додаємо цукор і сіль і це все гарненько перемішуємо за допомогою віночка. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і ваніліном. Додаємо суху суміш до решти інгредієнтів і замішуємо тісто. Вливаємо олію. Розігріваємо Сковороду, змащуємо рослинним маслом і випікаємо млинці з обох боків до золотистого кольору.
Тонкі млинці на ряжанці
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйце з цукром до стану міцної піни, додаємо воду і рослинну олію, знову збиваємо. Після цього вливаємо ряжанку і йогурт . Додаємо соду і просіяне борошно і знову добре розмішуємо тісто. Випікаємо на розігрітій сковороді з обох сторін. Готові млинці викладаємо стопкою на тарілку і змащуємо вершковим маслом. Подавати до столу їх бажано гарячими зі сметаною, варенням або джемом. До речі, дуже смачно, якщо використовувати питний йогурт з шматочками фруктів.
Заварні млинці на ряжанці
Інгредієнти:
Приготування
Ряжанку змішуємо з содою, сіллю і цукром. Додаємо просіяне борошно і гарненько вимішуємо тісто. Вливаємо окріп невеликими порціями і швидко розмішуємо. Вбиваємо яйця і вливаємо олію. Знову гарненько вимішуємо. Випікаємо млинці на розігрітій сковороді, змащеній олією з обох сторін.
Рекомендуємо добрі рецепти
Млинці з кукурудзяного борошна
Млинці - чудове блюдо російської кухні, яке обожнюють і дорослі, і діти. Готують їх різними способами і подають з соусами, варенням, сметаною. І
Млинці без соди
Млинці - смачне блюдо російської кухні. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими рецептами приготування без соди. Знайомимося з нашими корисними
Сирні млинці
Млинці - універсальна страва російської кухні. Вони можуть виступати в якості основного блюда, якщо приготовані з м'ясом або грибами, а також десерту
Налисники з вишнями
Налисник - це, по суті, простий тонкий млинець. І сьогодні ми поговоримо про те, як спекти налисники з вишнями. Ми підібрали для вас кілька
Оладки на ряжанці
Оладки - це смачне блюдо, яке зазвичай готують на основі кисломолочних продуктів: кефірі, кисляку, сметана і ряжанка. Ось про останньому варіанті
Кекси на ряжанці - рецепт
Кекси - це смачна випічка, яку можна приготувати на молоці, сметані, кисляку з додаванням різних начинок: шоколаду, кураги, вишні і т. д. Давайте