Млинці з кукурудзяного борошна
Млинці з кукурудзяного борошна виходять золотистими і ніжними, а подавати їх можна зі всілякими соусами і начинками: солодкими і солоними. Від звичайних вони відрізняються насиченим і дуже приємним кукурудзяним ароматом, так як тісто для них наполовину складається саме з кукурудзяного борошна. Давайте ж дізнаємося з вами деякі рецепти приготування цих приголомшливих кукурудзяних млинців.
Інгредієнти:
масло рослинне - 4 ст. ложки;
кукурудзяне борошно - 5 ст. ложок;
ванільний цукор - 05 ч. ложки;
розпушувач - 2 ч. ложки;
пшеничне борошно - 5 ст. ложок;
молоко - 375 мл;
яйце - 2 шт.;
цукор - 3 ст. ложки.
Приготування
Яйця і цукор гарненько збиваємо, додаємо кукурудзяне і пшеничне борошно, розпушувач. Ретельно все перемішуємо, вливаємо тепле молоко, рослинне масло, накриваємо тісто рушником і залишаємо постояти на 20 хвилин при кімнатній температурі. По закінченні часу, беремо сковороду, розігріваємо її гарненько і обсмажуємо кукурудзяні млинці з двох сторін звичним нам чином. Подаємо готову страву на десерт, склавши стопкою, з солодким соусом!
Інгредієнти:
кукурудзяне борошно - 400 г;
яйце - 2 шт.;
олія рослинна;
кефір - 1 л;
вода - 05 склянки;
сіль і цукор - за смаком;
сода - 1 ч. ложка;
лимонний сік.
Приготування
Домашній кефір виливаємо в глибоку посуд, розбиваємо яйця, додаємо сіль і цукор. Все добре перемішуємо, а потім поступово всипаємо просіяне кукурудзяне борошно. Далі, не перестаючи заважати, вливаємо окріп і кидаємо погашену лимонним соком соду. Замішуємо однорідне рідкувате тісто, накриваємо його і залишаємо на 20 хвилин в теплому місці.
Потім випікаємо млинці на добре розпеченій сковороді, змащеній маслом з двох сторін. Подаємо кукурудзяні млинці на кефірі гарячими з варенням або зі сметаною.
Інгредієнти:
кип'ячена вода - 400 мл;
кукурудзяне борошно - 100 г;
пшеничне борошно - 100 г;
яйце - 3 шт.;
масло рослинне - 60 мл;
сіль - щіпка;
цукор - за смаком.
Приготування
Кукурудзяне борошно просіваємо у велику миску і розвести теплою кип'яченою водою. Потім вливаємо трохи рослинного масла, додаємо яйця, поступово всипаємо борошно пшеничне, додаємо дрібку солі і цукор за смаком. Тісто ретельно перемішуємо до одержання однорідної консистенції, накриваємо зверху рушником і залишаємо постояти в теплому місці хвилин п'ятнадцять. Після цього беремо сковороду, добре розігріваємо її, наливаємо ополоником трохи тіста, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні, і випікаємо млинці з обох сторін за кілька хвилин. Потім складаємо їх на тарілку стопкою, поливаємо джемом і подаємо до столу.
Інгредієнти:
мінеральна вода - 500 мл;
кукурудзяне борошно - 200 г;
пшеничне борошно - 200 г;
цукор - 2 ст. ложки;
яйце - 3 шт.;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
сіль - щіпка.
Приготування
Отже, змішуємо в мисці кукурудзяне і пшеничне борошно, додаємо за смаком цукор і сіль. Яйця окремо злегка збиваємо міксером і виливаємо масу в борошно, перемішуючи. Далі розбавляємо заміс мінеральною водою і все гарненько розмішуємо, щоб не утворилися грудочки. Потім додаємо рослинне масло, накриваємо тісто рушником і залишаємо на 1 годину в теплому місці. Після цього розігріваємо сковороду на сильному вогні і випікаємо кукурудзяні млинці спочатку 2 хвилинки з одного боку, а потім з іншого. Подаємо млинці на стіл гарячими, поливши їх сметаною або будь-яким варенням.
Млинці з кукурудзяного борошна на молоці
Інгредієнти:
Приготування
Яйця і цукор гарненько збиваємо, додаємо кукурудзяне і пшеничне борошно, розпушувач. Ретельно все перемішуємо, вливаємо тепле молоко, рослинне масло, накриваємо тісто рушником і залишаємо постояти на 20 хвилин при кімнатній температурі. По закінченні часу, беремо сковороду, розігріваємо її гарненько і обсмажуємо кукурудзяні млинці з двох сторін звичним нам чином. Подаємо готову страву на десерт, склавши стопкою, з солодким соусом!
Млинці з кукурудзяного борошна на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Домашній кефір виливаємо в глибоку посуд, розбиваємо яйця, додаємо сіль і цукор. Все добре перемішуємо, а потім поступово всипаємо просіяне кукурудзяне борошно. Далі, не перестаючи заважати, вливаємо окріп і кидаємо погашену лимонним соком соду. Замішуємо однорідне рідкувате тісто, накриваємо його і залишаємо на 20 хвилин в теплому місці.
Потім випікаємо млинці на добре розпеченій сковороді, змащеній маслом з двох сторін. Подаємо кукурудзяні млинці на кефірі гарячими з варенням або зі сметаною.
Млинці з кукурудзяного борошна на воді
Інгредієнти:
Приготування
Кукурудзяне борошно просіваємо у велику миску і розвести теплою кип'яченою водою. Потім вливаємо трохи рослинного масла, додаємо яйця, поступово всипаємо борошно пшеничне, додаємо дрібку солі і цукор за смаком. Тісто ретельно перемішуємо до одержання однорідної консистенції, накриваємо зверху рушником і залишаємо постояти в теплому місці хвилин п'ятнадцять. Після цього беремо сковороду, добре розігріваємо її, наливаємо ополоником трохи тіста, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні, і випікаємо млинці з обох сторін за кілька хвилин. Потім складаємо їх на тарілку стопкою, поливаємо джемом і подаємо до столу.
Рецепт млинців з кукурудзяного борошна на мінеральній воді
Інгредієнти:
Приготування
Отже, змішуємо в мисці кукурудзяне і пшеничне борошно, додаємо за смаком цукор і сіль. Яйця окремо злегка збиваємо міксером і виливаємо масу в борошно, перемішуючи. Далі розбавляємо заміс мінеральною водою і все гарненько розмішуємо, щоб не утворилися грудочки. Потім додаємо рослинне масло, накриваємо тісто рушником і залишаємо на 1 годину в теплому місці. Після цього розігріваємо сковороду на сильному вогні і випікаємо кукурудзяні млинці спочатку 2 хвилинки з одного боку, а потім з іншого. Подаємо млинці на стіл гарячими, поливши їх сметаною або будь-яким варенням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оладки з кукурудзяного борошна
Оладки - відмінний сніданок для всієї родини. Приготувати їх дуже просто, на смак вони дивовижні, та і подати до них можна будь-яку добавку, будь то
Млинці на кефірі - рецепт
Млинці - традиційне і неймовірно смачне блюдо російської кухні, улюблене багатьма. Їх зазвичай подають з медом, варенням, сметаною і т. д. Давайте
Млинці без соди
Млинці - смачне блюдо російської кухні. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими рецептами приготування без соди. Знайомимося з нашими корисними
Млинці на ряжанці
Млинці - популярне блюдо російської кухні. На чому їх тільки не готують: на воді, кефірі, кисляку, молоці. А ми сьогодні розповімо вам, як їх смачно
Тонкі млинці на молоці - рецепт
Млинці - не тільки обов'язковий атрибут свята Масляної, але улюблені ласощі наших співвітчизників круглий рік. З усього різноманіття рецептів
Пісні млинці - рецепт
Дотримання посту - це ще не привід відмовлятися від різноманітності в їжі і смачних страв. І ми вам це доведемо! Пропонуємо приготувати ароматні