Млинці з кукурудзяного борошна виходять золотистими і ніжними, а подавати їх можна зі всілякими соусами і начинками: солодкими і солоними. Від звичайних вони відрізняються насиченим і дуже приємним кукурудзяним ароматом, так як тісто для них наполовину складається саме з кукурудзяного борошна. Давайте ж дізнаємося з вами деякі рецепти приготування цих приголомшливих кукурудзяних млинців.
Млинці з кукурудзяного борошна на молоці
Інгредієнти: масло рослинне - 4 ст. ложки; кукурудзяне борошно - 5 ст. ложок; ванільний цукор - 05 ч. ложки; розпушувач - 2 ч. ложки; пшеничне борошно - 5 ст. ложок; молоко - 375 мл; яйце - 2 шт.; цукор - 3 ст. ложки. Приготування Яйця і цукор гарненько збиваємо, додаємо кукурудзяне і пшеничне борошно, розпушувач. Ретельно все перемішуємо, вливаємо тепле молоко, рослинне масло, накриваємо тісто рушником і залишаємо постояти на 20 хвилин при кімнатній температурі. По закінченні часу, беремо сковороду, розігріваємо її гарненько і обсмажуємо кукурудзяні млинці з двох сторін звичним нам чином. Подаємо готову страву на десерт, склавши стопкою, з солодким соусом!
Млинці з кукурудзяного борошна на кефірі
Інгредієнти: кукурудзяне борошно - 400 г; яйце - 2 шт.; олія рослинна; кефір - 1 л; вода - 05 склянки; сіль і цукор - за смаком; сода - 1 ч. ложка; лимонний сік. Приготування Домашній кефір виливаємо в глибоку посуд, розбиваємо яйця, додаємо сіль і цукор. Все добре перемішуємо, а потім поступово всипаємо просіяне кукурудзяне борошно. Далі, не перестаючи заважати, вливаємо окріп і кидаємо погашену лимонним соком соду. Замішуємо однорідне рідкувате тісто, накриваємо його і залишаємо на 20 хвилин в теплому місці.
Потім випікаємо млинці на добре розпеченій сковороді, змащеній маслом з двох сторін. Подаємо кукурудзяні млинці на кефірі гарячими з варенням або зі сметаною.
Млинці з кукурудзяного борошна на воді
Інгредієнти: кип'ячена вода - 400 мл; кукурудзяне борошно - 100 г; пшеничне борошно - 100 г; яйце - 3 шт.; масло рослинне - 60 мл; сіль - щіпка; цукор - за смаком. Приготування Кукурудзяне борошно просіваємо у велику миску і розвести теплою кип'яченою водою. Потім вливаємо трохи рослинного масла, додаємо яйця, поступово всипаємо борошно пшеничне, додаємо дрібку солі і цукор за смаком. Тісто ретельно перемішуємо до одержання однорідної консистенції, накриваємо зверху рушником і залишаємо постояти в теплому місці хвилин п'ятнадцять. Після цього беремо сковороду, добре розігріваємо її, наливаємо ополоником трохи тіста, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні, і випікаємо млинці з обох сторін за кілька хвилин. Потім складаємо їх на тарілку стопкою, поливаємо джемом і подаємо до столу.
Рецепт млинців з кукурудзяного борошна на мінеральній воді
Інгредієнти: мінеральна вода - 500 мл; кукурудзяне борошно - 200 г; пшеничне борошно - 200 г; цукор - 2 ст. ложки; яйце - 3 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; сіль - щіпка. Приготування Отже, змішуємо в мисці кукурудзяне і пшеничне борошно, додаємо за смаком цукор і сіль. Яйця окремо злегка збиваємо міксером і виливаємо масу в борошно, перемішуючи. Далі розбавляємо заміс мінеральною водою і все гарненько розмішуємо, щоб не утворилися грудочки. Потім додаємо рослинне масло, накриваємо тісто рушником і залишаємо на 1 годину в теплому місці. Після цього розігріваємо сковороду на сильному вогні і випікаємо кукурудзяні млинці спочатку 2 хвилинки з одного боку, а потім з іншого. Подаємо млинці на стіл гарячими, поливши їх сметаною або будь-яким варенням.