Млинці на кефірі - рецепт

Ажурні млинці на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати ажурні млинці на кефірі. Отже, спочатку насипати в миску борошно. Потім додаємо цукор, кладемо щіпку солі і перемішуємо. Окремо до кефіру вбиваємо яйця. Після цього отриману масу виливаємо до борошна і вимішуємо тісто обережно. В крутий окріп додаємо соду і відразу ж виливаємо суміш у миску. Ретельно розмішуємо і даємо вистоятися хвилин 5. Після цього додаємо до маси масло, і доводимо все до однорідного стану. Тепер приступаємо до випікання млинців. Наливаємо тісто на розігріту сковороду і обсмажуємо з двох сторін. Подаємо заварні млинці на кефірі з медом, сметаною або варенням.
Млинці з яблуками на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій мисці змішуємо яйця, кефір, кладемо цукор, ванілін і щіпку солі. Окремо просіваємо розпушувач з борошном і поступово всипаємо до кефіру. Яблука миємо, витираємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. З'єднуємо отриману масу з тестом і перемішуємо. У сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо до гарячого стану і наливаємо великою ложкою або ополоником млинці. Смажимо на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору. Готові млинчики посипаємо цукром, або поливаємо згущеним молоком.
Пишні млинці на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Кефір підігріваємо приблизно до температури 36-37 градусів, постійно помішуючи. Потім, в теплий кефір додаємо трохи соди, розбиваємо яйця і розмішуємо до однорідної маси віночком. Далі поступово всипаємо борошно, цукор, сіль і знову все вимішуємо. Тепер настала черга молока: нагріваємо його до температури 120 градусів, іншими словами, доводимо до кипіння і відразу ж вливаємо в млинцеву масу. Енергійно все розмішуємо, щоб не утворилося жодних грудок. Тісто має вийти дуже - дуже пишним, з безліччю дрібних бульбашок. Тепер переходимо до випічки. Тут теж є один нюанс: спочатку гарненько прогріваємо сковорідку, потім акуратно наливаємо олію і як слід, підігріваємо його! Наливаємо трохи тесту на сковороду і смажимо до тих пір, поки всі бульбашки не полопаються, а потім швидким рухом перевертаємо млинець і чекаємо ще хвилинку - дві. Ось і все, смачненькі товсті млинці на кефірі готові!

Млинці на кефірі без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо сіль, соду, кефір, рослинне масло і цукор. Ретельно все перемішуємо і поступово всипаємо борошно. Наливаємо готове тісто на розігріту сковороду і підсмажуємо їх з обох боків до рум'яного стану. Подаємо тонкі млинці на кефірі до столу, присипавши їх цукровою пудрою або полив полуничним сиропом.
Рекомендуємо добрі рецепти

Заварні млинці на кефірі
Солодкі млинці - це прекрасний і смачний варіант сніданку для всієї родини. Їх можна пекти на кисляку, ряжанка, молоко, йогурт. І сьогодні ми

Оладки з бананом на кефірі
Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі

Млинці з кукурудзяного борошна
Млинці - чудове блюдо російської кухні, яке обожнюють і дорослі, і діти. Готують їх різними способами і подають з соусами, варенням, сметаною. І

Млинці без соди
Млинці - смачне блюдо російської кухні. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими рецептами приготування без соди. Знайомимося з нашими корисними

Млинці на ряжанці
Млинці - популярне блюдо російської кухні. На чому їх тільки не готують: на воді, кефірі, кисляку, молоці. А ми сьогодні розповімо вам, як їх смачно

Панкейкі на кефірі
Панкейкі - це смачне і ароматне блюдо американської кухні, схоже на наші російські млинці. Відмінність полягає в консистенції тесту, воно густе і